Учтиви, но фалшиви

• 11 837
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
Това никога не го разбрах - защо се впечатлявате и очаквате нещо повече от гола учтивост?! И това е постижение.
Темата не е за общуване между близки/семейство, доколкото разбрах.
Къде е казано, че ако се поздравим и се попитаме "как си" трябва да се обичаме или поне да се харесваме.
Все отнякъде трябва да започне комуникацията.
Защото очаквам например И колегиалност, а също И човекът да си върши работата, за която съм отишла.

# 196
Специално по магазините, очаквам като задам въпрос за стока, да може да отговори. Примерно два артикула които изглеждат подобни, на втория обаче има добавена някаква четирибуквена абревиатура. Какво е това?  Той не знае.    Но да не се залъгваме тази професия е на изчезване. Може да се замени с ИИ който да върши работата много по-добре.

# 197
Това никога не го разбрах - защо се впечатлявате и очаквате нещо повече от гола учтивост?! И това е постижение.
Темата не е за общуване между близки/семейство, доколкото разбрах.
Къде е казано, че ако се поздравим и се попитаме "как си" трябва да се обичаме или поне да се харесваме.
Все отнякъде трябва да започне комуникацията.
Никъде не е казано и че да си учтив е задължително да си вечно ухилен като олигофрен, ама за някои е грубост ако кажеш "добър ден" и не си ухилен като нахапана краставица. Smiley
Това което ми прави впечатление е че  доста негативно се говори за усмихнатите хора. Защо?!?!?
Какво толкова против усмивките имате и защо толкова дразнят.
Мен ме дразнят намусените хора. Като тръгнеш по улиците все едни намръщени и киселеещи физиономии. То пък грам ведрост и позитивност няма.

# 198
  • Down south
Не си единствената неразбирща, защо и кому недопдат усмивките.
Усмихват ли се хората в днешно време?
Поздрав, придружен с усмивка или обратното, за мен  е най-нормалното нещо в ежедневието. И когато някой каже "Здравей/те, как си" отговора би трябвало да бъде  "Добре, а Вие" Точка.
И това не е предпоставка или  предразполагане към задушевен разговор, включващ детайли.
Никак не е трудно.

ПП Преди време системно насърчавах  всички гостуващи роднини да се усмихват за снимките, после се отказах.

# 199
Това което ми прави впечатление е че  доста негативно се говори за усмихнатите хора. Защо?!?!?
Какво толкова против усмивките имате и защо толкова дразнят.

Защото имам много малко неща които ме радват, така че щастливите хора ме дразнят, бягам настрани

# 200
Има усмивка и усмивка. На Стефан Софиянски усмивката беше някак си фалшива.

# 201
Поне някои потребители си признават.
Дразнят се на учтивост и на усмивка, това е, било тя фалшива или истинска, това граничи с някава болест ми се струва.

Тези хора не могат за търпят себе си, камо ли други  и винаги ще има причина/и. Цял живот накривени и кисели, стига да се разходи човек по улиците  и не е от материален статус, работа или възраст, просто материала е такъв.
Това са пълни темерути, но според тях  са честни, истински и така трябва да са всички.

Имам чувството, че ако някой се размине  с тях и ги напсува леко, може и да са по-щастливи.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 09:11 от Alexslav

# 202
Ако усетя, че усмивката и доброто настроение са само поза, и аз се дразня. Има хора, които са фалшиво позитивни. Те не са моите хора.

# 203
Има усмивка и усмивка. На Стефан Софиянски усмивката беше някак си фалшива.
Точно той ми изниква като пример за сервилната озъбена усмивка, която имах предвид.
Нямам нищо против сърдечната искрена усмивка, дори напротив, но искрения човек се усмихва когато нещо или някой наистина предизвика неволна усмивка, а не е постоянно нахилен като хиена.
Не сте ли обръщали внимание на изкуствено и олигофренично нахилени индивиди, чиято усмивка автоматично изгасва секунда след като са се озъбили "учтиво" срещу вас?

Нагледен пример за "искрена американска" усмивка Grin:

# 204
  • София
Имахме един колега от поколението преди мен ( а аз съм стара по български стандарти, по канадските - не съвсем Simple Smile ), поляк, много добър инженер, ама малко пцуваше на висок глас нещо като не му се получаваше,
пратиха го на курс за "правила и норми " на работното място. Много го бъзикахме после.
Не че знам полски, но следих 1-2 сериала и освен "к**ва", преведено като "мамка му", друго не чух. Виж, ако беше сърбин или дори българин, щеше да се види богатство на езика Simple Smile

# 205
  • София
Софиянски си е такъв усмихнат и в живота и не му е фалшива усмивката. Навремето като политик не го харесвах изобщо, но сега като съсед в планината е много симпатичен и любезен възрастен човечец. Усмихнат и сгънат вече на 2. Винаги поздравява, пита как сме, радва се на децата и на кучетата, из к.к. говори с хората. Явно е оставял преди кофти впечатление, заради лошите му решения.

# 206
И моите впечатления от него са такива.

# 207
Ако тръгна да правя анализ дали е истинска или не, усмивката на хора, с които се разминавам и поздравявам, ще ми отиде целият ден. Както се казва - свят широк, хора разни. Това, че някой ходи начумерен и гледа като съсел, съвсем не го прави автентичен човешки индивид, поне за мен

# 208
Бях на международна сватба в Италия преди няколко години. Огромно удоволствие ми доставиха американците, широки усмивки, ведър поглед, французите също, целувки, английски с френско “р”, много беше весело. Иии в края на поляната българска група с каменни лица, гледат изподвежди, няма усмивка, няма контакт, капсулирани, сакън да не се изложат пред чужденците🤣

# 209
От Софиянски имам лични впечатления, проблемът с неговата усмивка беше, че наистина се хилеше като тиква на плет,  според безсмъртния лозунг от вестник Стършел, но очите му бяха ледено студени като на змия. И това при общуване доста стъписва.

Иначе чисто рефлекторната кратка усмивка, която нормално съпътства всеки поздрав между хората, за мен си е окей.

Общи условия

Активация на акаунт