НПМГ - Тема 11

• 16 582
  • 129
  •   1
Отговори
# 75
Чакай малко да превъртя в главата си казаното. Значи, влязохте в нпмг след 4-ти клас, сега почвате подготвителен курс - който детето намира за сложен. Ако вярно съм разбрала, значи курсът ще си е наистина сложен. Балът за прием в нпмг си беше висок, бая

# 76
  • София
Здравейте! Днес беше първия ден от иновацията и материалът по математика се оказа по - сложен, отколкото очаквахме. Въпреки че учителят беше на страхотно ниво, имаме нужда от помагало или ръководство, в което да има още задачи от материала, който са взели в 5,6,7 клас, за да се затвърдят новите знания. Възможно ли е някой, чието дете е било в прогимназията на НПМГ,да ни посочи някое помагало, по което се е работило например в часовете по ИУЧ,ФУЧ или някоя от школите в прогимназиален етап. Благодарим предварително!
Здравей,
В коя паралелка си, Милко?

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 15:51 от Ивалета

# 77
  • София
Милко не е учил от 5. клас в НПМГ, а в друго училище.

# 78
Ок, благодаря. Значи се касае за дете в 8 клас. Понеже аз съм на 4-класна вълна и Simple Smile

# 79
  • София
Чакай малко да превъртя в главата си казаното. Значи, влязохте в нпмг след 4-ти клас, сега почвате подготвителен курс - който детето намира за сложен. Ако вярно съм разбрала, значи курсът ще си е наистина сложен. Балът за прием в нпмг си беше висок, бая
Сега Вие изчакайте малко! Аз нямам намерение да тревожа главата си с Вашите глупости, но доколкото разбирам детето Ви сега ще бъде в четвърти клас и Вие влязохте да ни уведомите за това? Благодарим Ви!
Дали ще Ви затрудни много, ако следващият път помислите и прочетете, преди да пишете и да ни съобщавате някакви изводи, които изобщо не кореспондират с действителността?

# 80
Ок, благодаря. Значи се касае за дете в 8 клас. Понеже аз съм на 4-класна вълна и Simple Smile
Здравейте, аз уча в 8ми клас на НПМГ, и тъй като съм бил в друго училище до 7 клас, материалът, изучаван в 5,6,7 клас извън ООП   в НПМГ, ми е труден и имам нужда да го практикувам. Заради това се нуждаех от препоръка за помагало. Както и да е, разреших проблема и намерих задачи. Благодаря на всички за разбирането и се извинявам за объркването!

# 81
Бихте ли споделили в кое помагало намерихте подобни задачи. Благодаря предварително.

# 82
Не се притеснявай, Милко, май всички 8класници извън тези, учили в НПМГ, са леко в шок от първите дни математика. Ще наваксате.

# 83
Да, ще ме затрудни.
Изводът ми е все още адекватен - понеже и за влизане в 8-ми клас баловете бяха високи.
Ако не те устройва темата, аз съм ОК да я пропускаш.

Сега Вие изчакайте малко! Аз нямам намерение да тревожа главата си с Вашите глупости, но доколкото разбирам детето Ви сега ще бъде в четвърти клас и Вие влязохте да ни уведомите за това? Благодарим Ви!
Дали ще Ви затрудни много, ако следващият път помислите и прочетете, преди да пишете и да ни съобщавате някакви изводи, които изобщо не кореспондират с действителността?

# 84
Не, не е адекватно. Изпитът е ООП, а в МГ се учи ИУЧ и ФУЧ, които надграждат темите. Да не говорим, че децата са се готвили веднъж за изпита в 4-ти клас, втори път са имали всеки ден по два часа, прилично домашно+ състезания, което води до бързина. Разбира се, дете, което има 100 т. на НВО ще влезе в ритъм, ако се потруди.

# 85
"Само за изминалата учебна година над 60 деца са били приети извън класирането в най-желаните софийски гимназии "по здравословни или социални причини". Това е станало благодарение на вратичка в нормативната уредба, която позволяваше по предложение на директора и с одобрение на РУО и комисия към МОН ученици да се преместват в особени случаи, свързани със здравословни, социални и други причини.
Сред 10-те гимназии с най-висок бал в София осем са приели общо 67 ученици по този ред. Рекордьори са НПМГ с 13 записани ученици в 8 класи Втора английска с 11."
https://offnews.bg/obshtestvo/samo-za-godina-67-uchenitci-premes … gimna-850989.html

# 86
Една депутатка от ПП още преди няколко месеца го повдигна на въпрос в медиите.
Има вратички много, да.
В друга тема съфорумки яростно обясняват, че надпланов прием нямало вече Joy Друг път.

# 87
  • София
Обичайното, "в реда на нещата".
И по-добре се е справял в старото си училище директора при 5-класниците  - публична информация.
Моето в 8 клас започнаха с +1. Не беше от равен бал (изчисляваше се до 3ти знак) или близнак, или социални критерии (тогава соц.бройките ги обявяваха и намаляваха от общите, но нашето училище нямаше такива). В края на септември/началото на октомври вече бяха +3 (не го пиша за първи път).
При три паралелки с еднотипен профил не вярвам само в нашият клас да е имало. Според ДЗИ випускът е с +12 ученици, е може да има някой друг близнак.

Милко Григоров, виж този:
https://www.ciela.com/sbornik-po-matematika-za-7-klas-koala-pres-2024.html
или
https://www.ciela.com/sbornik-zadachi-po-matematika-za-7-klas-1820-zadachi.html
Дъщеря ми навремето учеше в математическа паралелка в училище партньор на НПМГ и в ЗИП/СИП работеха със сборниците на Просвета (като горния има и за 5 и 6 клас), а школата им по състезателна Математика се водеше и от учители от  НПМГ.
В някои от годините са ползвали са и от тази поредица:
https://www.book.store.bg/p61895/magiata-na-intelekta-sbornik-po … hristo-lesov.html

# 88
Здравейте, детето ми не пожела да се запише в никакви допълнителни дейности и допълнителни математики, беше на вълна "ваканция" (в 5-ти клас ще е). Четейки предишни коментари (че почти всички се записват на математиката), се замислих- предполагам ще има възможност да се явява на състезанията по математика и няма да има негативно отношение поради това, че не е записано?

# 89
Обичайното, "в реда на нещата".
И по-добре се е справял в старото си училище директора при 5-класниците  - публична информация.
Моето в 8 клас започнаха с +1. Не беше от равен бал (изчисляваше се до 3ти знак) или близнак, или социални критерии (тогава соц.бройките ги обявяваха и намаляваха от общите, но нашето училище нямаше такива). В края на септември/началото на октомври вече бяха +3 (не го пиша за първи път).
При три паралелки с еднотипен профил не вярвам само в нашият клас да е имало. Според ДЗИ випускът е с +12 ученици, е може да има някой друг близнак.

Милко Григоров, виж този:
https://www.ciela.com/sbornik-po-matematika-za-7-klas-koala-pres-2024.html
или
https://www.ciela.com/sbornik-zadachi-po-matematika-za-7-klas-1820-zadachi.html
Дъщеря ми навремето учеше в математическа паралелка в училище партньор на НПМГ и в ЗИП/СИП работеха със сборниците на Просвета (като горния има и за 5 и 6 клас), а школата им по състезателна Математика се водеше и от учители от  НПМГ.
В някои от годините са ползвали са и от тази поредица:
https://www.book.store.bg/p61895/magiata-na-intelekta-sbornik-po … hristo-lesov.html

Благодаря много,  ще ги прегледам!

Общи условия

Активация на акаунт