НПМГ - Тема 11

• 16 617
  • 131
  •   1
Отговори
# 90
Милко,

Пожелавам ти много хубави моменти в новото училище!

Ето от тук целите групи Б и В по най-бързия начин:
https://www.e-uchebnik.bg/product/sbornik-zadachi-po-matematika- … -vsyaka-tema-2024
Група А са елементарни, само си губиш времето. Ако имаш време и ти е трудно, почни от 5ти и 6ти клас същите сборници, пак само Б и В.
Моят осмокласник (в НПМГ от 5 клас) сподели, че засега били много лесни задачите на преговора.
Трябва малко по-отговорно още от първите дни, че Школо'то става в цветовете на дъгата още с входните... Simple Smile

@mandy1
За допълнителните школи за петокласниците - и при нас имаше "разсеяни". Позволиха ни покрай родителските срещи в началото на годината "да се коригираме". Силно препоръчвам, че после в 8'ми клас става като с Милко.

Желая успешна година с много нови приятели на децата и спокойствие на родителите!

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 20:19 от anatoly

# 91
  • Някъде там...
За математиците специално, ето тези стари сборници са много "тачени", на Коста Коларов:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 09:45 от Жабче

# 92
Има ги в нови издания и двата на Коларов.

# 93
  • Някъде там...
На нас ни искаха старите. А и миналата година нямаше тираж, и в издателството звъняхме.

# 94
Няма голяма разлика между новите и старите издания. Аз съм ги купувала от книжарницата във фоайето на УАСГ и сега ги има, като ксерокопия, подвързани.  По старите издания лично съм се готвила за приемният изпит там. Задачите не са състезателни, обикновен сборник с А, Б и В група, с няколко малко по-нестандартни от В група. Просто, като стар сборник, е с добре подбрани задачи, има и добре обяснени решения отзад.
По мое време кандидатстудентския курс за ВИАС беше по тези сборници, и сега е така, явно преподавателите си карат традиционно

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 17:15 от Априлски душ

# 95
Милко,

https://www.e-uchebnik.bg/product/sbornik-zadachi-po-matematika- … -vsyaka-tema-2024
Група А са елементарни, само си губиш времето. Ако имаш време и ти е трудно, почни от 5ти и 6ти клас същите сборници, пак само Б и В.
Моят осмокласник (в НПМГ от 5 клас) сподели, че засега били много лесни задачите на преговора.
Трябва малко по-отговорно още от първите дни, че Школо'то става в цветовете на дъгата още с входните... Simple Smile

@mandy1
За допълнителните школи за петокласниците - и при нас имаше "разсеяни". Позволиха ни покрай родителските срещи в началото на годината "да се коригираме". Силно препоръчвам, че после в 8'ми клас става като с Милко.

Желая успешна година с много нови приятели на децата и спокойствие на родителите!
Благодаря много!

# 96
Милко,

@mandy1

И аз благодаря, вече се наплаших,чудя се дали изобщо детето е за НПМГ, ама..., ако не успее, ще се премести...каквото такова...

# 97
Защо да не е за там? Изкарало си е изпитите, нали? Значи е на мястото си.

# 98
Защо да не е за там? Изкарало си е изпитите, нали? Значи е на мястото си.
Защото иска да си спести всичко излишно, като учене...а  ето- всички деца са се записали на допълнителните математики...

# 99
Споко, ще си дойдат нещата на мястото. Плюс това винаги може да се премести в квартално училище. Обратното е почти невъзможно.

# 100
  • София
А, моят записа програмиране и олимпиади по химия, при все че е в паралелка с химия и биология, не е с математическа насоченост. Каза, че математиката била преговор с надграждане, нито домашни, нито нещо се е трогнал да решава.

# 101
  • София
Вие познавате ли Милко, защото аз го познавам. Невероятно ерудирано момче, с много знания и трудолюбие. Ще се справи! Това, че пита за сборници, за задачи, не го прави неуспешен.

# 102
  • София
Вие познавате ли Милко, защото аз го познавам. Невероятно ерудирано момче, с много знания и трудолюбие. Ще се справи! Това, че пита за сборници, за задачи, не го прави неуспешен.
Не знам къде прочетохте, че съм написала, че е неуспешен. Не ми вменявайте реплики, моля! Просто споделих впечатленията на моето дете към момента. Мен леко ме притеснява колко лежерно го кара засега, но съм обещала да не се намесвам в учебния процес след 7ми клас.

# 103
  • София
Никъде не съм се обърнала към Вас.

# 104
  • София
Mandy1, не се притеснявайте. Школата не е задължителна. Детето може да ходи на състезания и без да посещава школа. В класа на моето дете почти всички се записват на школа, но не ходят редовно. Миналата година на няколко пъти се  случваше да са по 4-5 деца. Конкретно за моето дете не съм видяла кой знае каква полза от школата по математика в училище.

Общи условия

Активация на акаунт