НПМГ - Тема 11

• 16 745
  • 131
  •   1
Отговори
# 60
Два бързи въпроса:

1) Ремонтът по разширяването за кога се очаква да приключи - на теория, и на практика с малко консервативност?

2) Паралелка математика/физика/астрономия - как е откъм математика спрямо паралелка математика/информатика? Какви са ви общите впечатления?

# 61
Само да поясня поста на Светлица, относно точките.
От олимпиада областен кръг се ползват точки над 60% от максимално постигнатия резултат, а от състезанието, колкото си е изкарал, толкова ползва (пак преизчислени спрямо макс. постигнатия резултат).

# 62
  • Mars Hotel
Благодаря за уточнението, Пенева, наистина така беше. Забравила съм вече някои подробности явно, а беше преди 3 години само. Grinning

# 63
  • София
2) Паралелка математика/физика/астрономия - как е откъм математика спрямо паралелка математика/информатика? Какви са ви общите впечатления?
По принцип се търсят еднакво добри учители. Не се търси по-лесна математика в паралелката с физика. Моето дете е в такава паралелка и математика си учат сериозно. Но на тези деца и кактус да им сложиш отпред, те пак ще си научат математиката.
Точно за паралелката с физика е необходима и висшата математика, така че далеч не спират с материала в учебника. Оттам насетне всичко зависи от Вашето дете. Ще избута и без математика, на с математиката е по-лесно.

# 64
По принцип се търсят еднакво добри учители. Не се търси по-лесна математика в паралелката с физика.
Благодаря за отговора.
Всъщност аз се надявам наистина да няма разлика в математиката (пък ако може и да е повече), просто профилът на тази паралелка е много по-интересен от на другата с информатика. Ако ще и не толкова модерен/популярен, което е и бонус.

# 65
  • София
Здравейте,
Тъй като днес получих мейла за добре дошли и информация за иновацията в НПМГ, тоест седмица по-рано да се издърпват някои часове, се зачудих дали това е практика само в 8 клас или всяка година е така. Предварително благодаря за отговора.

# 66
Здравейте,
Тъй като днес получих мейла за добре дошли и информация за иновацията в НПМГ, тоест седмица по-рано да се издърпват някои часове, се зачудих дали това е практика само в 8 клас или всяка година е така. Предварително благодаря за отговора.
Здравейте! Доколкото ми стана ясно от Деня на отворените врати, това по - ранно започване на учебната година е само за осмокласниците и цели запознаване със новите среда и съученици, както и научаване на нов материал по математика от учениците, които не са били в НПМГ до 7 клас. Питах по рано за това какво обхваща този нов материал.

# 67
  • София
Само за осми клас е тази практика. Всички други класове си започват нормално на 15.09.

# 68
  • София
Здравейте. Надявам се не досаждам с въпрос за прогимназиален етап - виждам, че се обсъжда най-вече по-горния курс.

Детето ми ще е тази година в 5 клас в НПМГ. Моля да споделите мнения за кръжоците по математика към училището - в кои дни се провеждат? Съобразени ли са да не са в дните, в които децата имат по 8 часа на ден? И второ: от децата има ли очакване да ходят на състезания по математика и ако да - кои са предпочитани. Може да прозвучи грубо без контекст от моя страна, затова споделям мотиви малко. Първо искам да проверя дали съвпадат със състезанията, които детето ми обича или прецени, че може да се яви на тях, и дали няма да получава отрицателно отношение, ако има разминавания. Достатъчно са натоварени в 5 клас, дори и в традиционните гимназии, иска ми се да намираме баланс в това да се подготвя отговорно и добре, но и да има и свободно време за спорт и безгрижие.

# 69
Всички школи са по желание, но тази по математика почти всички желаят да посещават. Денят се гледа да е удобен за всички, но и учителят да бъде свободен в това време.
Относно състезанията - те също са по желание, но желаещи не липсват. Не всички деца се явяват на всички състезания. Както и няма проблем детето да се яви на такива, които харесва. Всичко е според желанието на детето, учителите организират и подкрепят, стига да има желание. Ако някои не му допадат, няма никакъв проблем да не се яви. Може да ходи на школа и без да се явява на състезания.
Здравейте. Надявам се не досаждам с въпрос за прогимназиален етап - виждам, че се обсъжда най-вече по-горния курс.

Детето ми ще е тази година в 5 клас в НПМГ. Моля да споделите мнения за кръжоците по математика към училището - в кои дни се провеждат? Съобразени ли са да не са в дните, в които децата имат по 8 часа на ден? И второ: от децата има ли очакване да ходят на състезания по математика и ако да - кои са предпочитани. Може да прозвучи грубо без контекст от моя страна, затова споделям мотиви малко. Първо искам да проверя дали съвпадат със състезанията, които детето ми обича или прецени, че може да се яви на тях, и дали няма да получава отрицателно отношение, ако има разминавания. Достатъчно са натоварени в 5 клас, дори и в традиционните гимназии, иска ми се да намираме баланс в това да се подготвя отговорно и добре, но и да има и свободно време за спорт и безгрижие.

# 70
  • София
Знаете ли в колко часа ще е откриването на учебната година на 15.09?

# 71
  • Mars Hotel
На сайта е обявено от 10:00.

# 72
  • София
Всички школи са по желание, но тази по математика почти всички желаят да посещават. Денят се гледа да е удобен за всички, но и учителят да бъде свободен в това време.
Относно състезанията - те също са по желание, но желаещи не липсват. Не всички деца се явяват на всички състезания. Както и няма проблем детето да се яви на такива, които харесва. Всичко е според желанието на детето, учителите организират и подкрепят, стига да има желание. Ако някои не му допадат, няма никакъв проблем да не се яви. Може да ходи на школа и без да се явява на състезания.

Благодаря!

# 73
Здравейте! Днес беше първия ден от иновацията и материалът по математика се оказа по - сложен, отколкото очаквахме. Въпреки че учителят беше на страхотно ниво, имаме нужда от помагало или ръководство, в което да има още задачи от материала, който са взели в 5,6,7 клас, за да се затвърдят новите знания. Възможно ли е някой, чието дете е било в прогимназията на НПМГ,да ни посочи някое помагало, по което се е работило например в часовете по ИУЧ,ФУЧ или някоя от школите в прогимназиален етап. Благодарим предварително!

# 74
  • Някъде там...
Попитайте учителя за сборник или помагало.

Общи условия

Активация на акаунт