За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 22 859
  • 865
  •   3
Отговори
# 735
Забелязваш ли някаква разлика примерно по акането?
До сега бяхме на Вая биотик с Д3, сега педи каза Панда, но чета отзиви че уж запичала?

С баткото давах 5-6 месеца Омнибиотик сега с малчо сме на Биогая.

# 736
Такива светлинки не могат да увредят зрението на детето. Да, може би ще се превъзбуди от постоянното премигване, ако се използва прекалено дълго, но чак да го увреди... Моето почти едногодишно се плаши от играчки, които светят. 😃

Аз съм давала Пробиен бебе, 3-4 месеца

# 737
И аз давам омнибиотик, като мисля след 4тия месец да се върнем към биогайа.
С биогайата не че бяха зле нещата, просто усетих осезаема разлика в изхожданията му след като почнахме пандата. От 1-2 на ден изведнъж стигнахме до към 10 😳
Сега се отрегулира това нещо и пак 1-2 до 3 изхождания на ден, но като че ли по-добре му се отразява на коликите.
Та при нас запичащ ефект от пандата не е имало изобщо 😄
В озон и гален.бг цената е една и съща като може би в гален още върви промоцията, в която е на 60лв.

# 738
Моето бебе се запичаше от Омнибиотик,ако само моето мнение е такова,то няма значение. Аз давах половин саше смесено с малко кърма с голям зор,плюеше го.

# 739
  • Бургас
Забелязваш ли някаква разлика примерно по акането?
До сега бяхме на Вая биотик с Д3, сега педи каза Панда, но чета отзиви че уж запичала?

С баткото давах 5-6 месеца Омнибиотик сега с малчо сме на Биогая.
За всички пробиотици съм чела, че запичат.Явно на всяка дете действат по различен начин и всеки трябва да си намери неговия.На баткото давах Лефакс което е със семетикон и той доказана запича за това давах Пандата с която акаше почти на всяко ядене.Сега с бебето не давам нищо за колики чат-пат като стане по неспокойно по 1-2 помпи Лефакс на ден но рядко и за това му давам Биогая и с нея ако на 2-3 дни по 3-4 пъти на ден.Доста повече успява да си пръцка самостоятелно и без рев.
Отностно Пандата как я давате аз не си спомням вече но беше разтворима и това ме затрудняваше а сега с Биогая директно в устата което е голямо улеснение.

# 740
Точно за даването щях да питам. В сайта на гален пише за бременни: в 125 мл вода и изчакваш 10 мин да се активира. А за бебета в 1 лъжичка кърма или преварена вода и накапваш в устичката. Ама разликата е огромна, няма и активиране а и как да го разтворя в тази 1 лъжичка 🫢

# 741
Ние сме на АМ и се разтваря в АМ директно. Не ми прави физиономии докато го пие млякото с пандата 😃 Не знам дали това може да оказва влияние.
Мисля че пишеше на опаковката, че може и майката да го приема и през кърмата да стигне до бебчето? 
При нас между другото и лефакса не запича. В комбинация с пандата поне едно изхождане има на ден с минимални напъни.

# 742
Нито го запича, нито го разхлабва при нас Пандата. Всеки ден се изхожда различен брой пъти, понякога 2-3 (от 5 хранения), понякога по веднъж, понякога по 4, а консистенцията винаги е била еднаква.
Аз му го разтварям в цялата доза мляко последно вечер, изчаквам 10мин както пише на опаковката, за да се активира, изпива си всичко и не го различава от нормално мляко поне при нас. По 1 саше му даваме, лекарката му първо беше казала по половин, но заради коликите още след няколко дни минахме на цяло.
Разтваряла съм му го и в 30мл изцедена кърма.

Разлика в изхожданията като консистенция имаме все около ваксините.

# 743
Пандата слагах в АМ. Разтворено в лъжичка вода ми се вижда много за едно прахче, а и със сигурност детето няма да го хареса. Обаче изчаквах малко да се активира и тогава давах млякото.

# 744
Значи може би само аз не чакам да се активира. Понеже в инструкциите пише ако майката го приема да се чака 10мин да се разтвори, а ако е в АМ едва ли не да не се чака изобщо. Поне аз така го разбрах.

# 745
Чака се 10-15мин. Една лекция гледах в ФБ, точно и аз питах за пандата и каза да се разтваря в 120мл мляко и се изчаква  10-15мин.
Аз по това време давах 150мл мляко, но не съм мерила да е точно 120, а разтварях в 150мл

# 746
Мен пък се опитват да ми обясняват, че симетикона не запичал, а два пъти го усетих ‘на свой гръб’.

# 747
Давала съм пробиотик на БиоГая точно 5 дни / след изписване от болницата/ докато установя, че 5 дни бебето ми не успя да се изака нито веднъж и спрях всички подобни измишльотини за гълтане на пари. За запек ни помогна ФризоВом - препоръчвам с две ръце, няма зелени изпражнения, няма слуз, всичко се нормализира.

# 748
И аз мисля, че са гълтане на пари 😅 Самата аз не приемам пробиотици и нямам проблем с чревната флора. Само с антибиотик приемам и пробиотик.
По тази причина като прибрах детето от болницата не исках да му давам биогайа, за да видя как ще е. Ами запече се 🫠 Веднага ходих да взема и от тогава не съм си позволявала да му спирам приема на пробиотик. В един момент ще спра, но няма да е сега.

# 749
На мен в болницата ми казаха 4 месеца да приема пробиотик. Така и направих. Сега не приема никакви добавки освен витамин Д. Давах малко пробиотик преди морето, че уж така всички съветваха. Къде давах, къде не. Не е имала чревни проблеми. Изхождането й сега зависи колко вода пие. Не е ли свършила голямата работа, значи не е пила достатъчно вода 😃

Общи условия

Активация на акаунт