За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 050
  • 599
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,

Синът ми е вече на 1 година и трябва да го заведа на профилактичен очен лекар. Може ли да ми препоръчате някой за гр. София, който да работи със здравна каса?

Благодаря предварително Simple Smile

Ходихме при др. Мая Димова за същото и сме доволни. Беше много внимателна и часовете се спазват.

# 46
  • Пловдив
kukli4ka456 ❤️, не е било болезнено самото падане /пада, когато новия нокът расте/. Болезнено може да бъде, ако падащия нокът се закачи някъде, та трябва да се пили.

По програма Детско здравеопазване:
обща оценка на зрението - ориентировъчно, обща оценка на слух - 2 пъти годишно, на шестмесечна и едногодишна възраст.

Този преглед е по-скоро да се установи за някакви "дефекти", аномалии и т.н.,

# 47
Моя скоро става на 3 и никой от лекарите не ми е казал да отидем на очен првглед 🤐
Нужно ли е да го заведа ?

# 48
Не мисля,че ще навреди, може да си го заведете. Ние водихме голямото дете, имаше леки отклонения, сега трябва пак да я заведем, най-вероятно есента.

# 49
Моя скоро става на 3 и никой от лекарите не ми е казал да отидем на очен првглед 🤐
Нужно ли е да го заведа ?

Със сигурност няма да навреди такъв преглед. А и на 3 г прегледа ще е по-качествен.

# 50
Здравейте,

Синът ми е вече на 1 година и трябва да го заведа на профилактичен очен лекар. Може ли да ми препоръчате някой за гр. София, който да работи със здравна каса?

Благодаря предварително Simple Smile

Здравейте, ние ходим при доктор Чернодринска. Работи с направление. И на вас ни казаха на 11-12 м да отидем да видим дали имат нужда от очила. Оставям инфо къде работи. Записва се час по телефона.
https://visusbg.com/page/dr-chernodrinska

# 51
Моята дъщеричка беше 2 дни на кислородна палатка, когато се роди, и педито заради това ни прати на очен лекар, когато навърши 2 месеца, за да видели очните дъна. Но ни обясниха, че ранните прегледи се правят само ако има причина за това- ако бебето е било в кувьоз и т.н. След прегледа ни казаха чак на 3 години профилактично вече да отидем.

# 52
Моят дребосък го водих при д-р Гергана Светославова в МЦ Лозенец. Беше на 6 месеца, каза следващия преглед да е на 2.5 - 3 години.

# 53
Защо “трябва”? Аз май съм чувала, че първия преглед е около 2 г. Сега май няма особен смисъл. Когато разбират повече и могат да кажат нещо - рибка ли е - да. Разбира се, ако виждаш явен проблем - криви очи и тн, съм съгласна да го заведеш. Аз моята съм я забелязала, че вижда някаква трохичка от километри. Забелязва деца от далече и им маха. И си мисля, че към момента (и тя е на 1 г) няма нужда от такъв преглед. Иначе със сигурност ще я следя, защото жените в нашето семейство всички сме “кьорави”. Аз съм доволна от Ресбиомед. Мисля, че работеха и със ЗК. Но попитай дали извършват прегледи и на деца. Би трябвало, но аз съм ходила за себе си и не съм сигурна за деца.

До сега не сме го водили на очен (само при раждането го прегледаха/няма оплаквания по принцип) и педитъра ни каза, че е хубаво да минем един контролен преглед. Simple Smile

Момичета, благодаря ви за препоръките, сега ще видя кой ще ни е най-удобен и ще запиша час. Simple Smile

# 54
Здравейте!
Бебето ми е на 3 месеца и се установи съмнение за алергия към белтък на млякото. Изцяло на АМ е и приема АР формула, понеже имаше силно изявен рефлукс, който в крайна сметка отчетоха като симптом на алергията.
От известен период се редуваха изхожданията и с нормални, и такива със зеленикава слуз.
Всеки прием на млякото е голяма мъка-рев, газове, направо се извива от дискомфорт. Не успяваме да достигнем количеството, което трябва да изпива дневно.
Пуснаха ни на ПКК и ДКК, но не знам сами по себе си тези изследвания дали са достатъчни да докажат алергия.
Има ли някой в групата с доказана такава, как се процедира?

# 55
Момичета, кое приложение ползвате за проследяване на хранене, памперси, сън?

# 56
# 57
Ползвам Baby+ само заради зъбките,но има и това което ви трябва на вас

# 58
Момичета, кое приложение ползвате за проследяване на хранене, памперси, сън?

Беборан Simple Smile

# 59
Какъв хляб давате на децата? Замислих се,че във всяко ядене на дъщеря ми присъства хляба.  Дали ще е на закуска в попара,филийки с нещо или надробен в супата и основното .

Общи условия

Активация на акаунт