Когато обичаш – се грижиш с внимание. Като Bosch.

• 9 692
  • 437
  •   1
Отговори
# 165
  • София
При избора на уреди ми е важно съотношението цена/качество, разпознаваемостта на марката и отзивите за нея във времето от други хора, както и от собствен опит.
Обикновено ползвам 1-2 програми най-често и на пералнята и на сушилнята и променям единствено градусите - между 30 и 40 при пране и евентуално изключвам центрофугиране при пране на маратонки примерно.
Понякога се налага да пусна отново изплакване и омекотител, защото по някаква причина след изпиране дрехите не ухаят добре, въпреки ползването на различни добри омекотители.

# 166
  • Северозапада
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - Да изпълнява качествено работата, за която е закупен и да има дълъг живот. Функциите не е нужно да са много, търся тези, които биха били полезни за мен и моето семейство.

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - На пералнята използвам най-често програмите за памук и кратка за ежедневните дрехи. На сушилнята също програмите за памук и за смесени тъкани. Изискването ми най-вече е за по-голям обем, защото събира и малко и много.

# 167
С годините се убедих, че качествен уред е този, който не стига до срещи с майстори през няколко месеца. Качество на материали, качество на изработка и качество на работа за финал. За съжаление, признавам, сме играли и филма "евтиното излиза по-скъпо". Важно е уредът да бъде устойчив във времето и да е енергоспестяващ.
Програмите, които най-често влизат в употреба у нас са почти всички от тези за памук, а лятото и кратките програми, които използваме за тениски, сложени за 15 минути, но изпотени за по-малко от толкова 🤭 Следваща по честота е тази за деликатно пране.

# 168
Какво за вас означава „качествен уред“ -  повече функции, нисък разход на енергия, да има дълъг живот а не след края на гаранцията
 Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - за рералнята използва най много икономичен реим за мръсни дрехи памук или кратка програма за бързо изпиране на леко замърсени дрехи през лятото , за сушилнята обикновенно пълна програма за капацитета и на килограми.

# 169
  • Г. О.
Важно е уредът да е икономичен, с много функции, с ниско ниво на шум и дълъг живот.
Използвам най-често програмите за памук, вълна, спортни дрехи.

# 170
  • София
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
Икономичност и дълъг живот. Ако уредът издържа на интензивна употреба, без нужда от извънредни ремонти, то за мен е качествен.
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Имам пералня Bosh, която ми върши супер работа. Най-често използвам програмите Quick Mix и Eco. Изискванията ми към пералнята са да е тиха, да има мощна центрофуга и да пере добре, без да съсипва дрехите.

# 171
За мен „качествен уред“ означава надеждност, икономичност и дълъг живот.
Най-често използвам програмите за бързо пране и еко режим. Основните ми изисквания са да пере ефективно, да не харчи много ток и да е лесен за използване.

# 172
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - повече програми, нисък раграми; повече пзход на енергия
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? - ползвам кратките

# 173
- Качественият уред съвместява всички посочени характеристики в себе си - достатъчно функционалности, икономията на вода и ток без това да се отразява на качеството, да не се нуждае от поправка веднага след изтичане на гаранцията (което се случва при над 50% от съвременните уреди), както и цена, която би била достъпна за достатъчно широк кръг от потребители.
> Имам сушилня от 2002г и това, заедно с пералнята, печката, хладилника и миялната е един от най-използваните уреди у дома. За пране използвам само прахообразни препарати, които считам, че удължават живота на уреда. Програмите са различни в зависимост от вида на прането. Сушилнята - по-същия начин.

# 174
  • Плевен
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
За мен качественият уред е този, на когото мога да разчитам и използвам дългосрочно, а не като тези на които като им изтече гранцията и се счупят/повредят безвъзвратно. След което ремонта им е стойност минимум 50% от цената на нов уред. Притежам една пералня Аристон Маргарита на 30+години на която до сега е сменян два пъти ремъка и един път някакъв кондензатор при употреба минимум по два пъти седмично за този период от време. Не ми е необходимо да има десетки функции, които никога няма да използвам, а само го оскъпяват излишно. Разбира се че гледам и икономичноста на уреда - енергия, вода, препарат.

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Сушилня не притежавам, а относно пералнята най-често използвам стандартните програми за бяло и цветно пране, както и тази за половин пране.

# 175
  • София
Едни от нещата, който гледаме при закупуване на уред е удължената гаранция.
дълъг живот и икономичност
най-вече ползваме бързото пране. Да не са шумни.

# 176
Качествен уред, според мен е уред с дълъг живот и много функционалности, без чести ремонти и проблеми. Програмите, които използвам най-често са: синтетика и памук, също и кратките програми.

# 177
  • ШУМЕН
За мен качествен уред означава да има функционални и лесни, икономични програми. Няма нужда да има много, а такива, които вършат работа - по-къса програма (до 1 час), само изплакване, само центрофуга, оборотите да могат да се регулират до минимум.
Най-често ползвам по кратките програми, за сушилнята искам дрехите ми да излизат достатъчно сухи, но не и намачкани, ухаещи приятно. Досега не съм имала проблеми с уредите Bosch, не ми се е налагало да ги ремонтирам

# 178
Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
В един уред търся да е изработен от качествени материали, да се отличава от останалите по дизайн, функции и дълга гаранция. Тогава за мога да определя уреда като качествен и да го купя.
Най-важното за пералнята е да има кратка функция, програмата за самопочистване да е на 90 градуса и задължително да има люк за добавяне на пране по всяко време на цикъла. За сушилнята - да не свива дрехите и да има програма за деликатни тъкани, за обувки и съответната приставка за тях.

# 179
  • някъде
Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?[/b]
Уред, който работи безпроблемно и качествено дълги години, а не само докато му свърши гаранцията!

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди? Програмите за памук и кратката 30мин програма. Пера обикновено на 30  и 60градуса. Бърза програма  ползвам за неща, които не са мръсни, но им трябва леко освежаване.

Общи условия

Активация на акаунт