Когато обичаш – се грижиш с внимание. Като Bosch.

• 9 688
  • 437
  •   1
Отговори
# 315
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
Качествен уред за мен е да е всички тези изброени неща, като може би по важност бих ги подредила точно така, както са изброени - функционалност, икономичност, дълъг живот. Много ми е важно и качеството, купувам марки, доказали се във времето.

Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Най-често използвам програмите за памук, смес памук/синтетика, вълна и тази за деликатно пране. Не обичам да ползвам най-кратката програма /имам чувството, че дрехите няма да се изперат добре/, затова вместо нея винаги ползвам такава от два часа. Понякога ползвам програмите за половин зареждане, допълнително изплакване и центрофуга.

# 316
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
- икономичност
- дълъг живот
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
- пране на памук
-пране на маратонки

# 317
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго?
Качествен труд означава качествена машина.Да върши перфектна работа,да не се развали на втората година,да е удобна за ползване.

> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези уреди?
Програма чаршафи, програма 'памук'. На сушилнята използвам програма "деликатни",за да съм сигурна,че всичко с дрехите ще е ок.

# 318
Сушилнята ние  е бош, като цяло съм доволен, жена ми най-често ползва деликатно, а памук еко.
Качествен е уреда, който просто работи и изглежда добре. Нищо повече. Вашата гаранция от 5 години показва точно това, сигурни сте, че всичко е ОК. Ето това е едно от изискванията, което имам при закупуване на едра техника.

# 319
За мен качествен уред означава такъв, който е функционален, върши си работата добре, издръжлив, лесен за подръжка и икономичен.

Имам пералня и сушилня Bosch и съм изключително доволна. Като програми на пералнята ползвам най-често функцията за синтетика и деликатни материи, както и отложеното пускане на пералня. Като изисквания е важно да има разнообразни функции, да е икономична и издръжлива.

# 320
Качествен уред значи уред, който е функционален, издържлив и икономичен.
Ползвала съм втора ръка пералня Бош, внос от Германия. Перфектна беше! Най-често ползвам програма за цветно, 40-60 градуса.

# 321
Много важно е всичко да става лесно, бързо и качествено. Икономичен, лек, с удължена гаранция, функционален, издръжлив.

# 322
> Какво за вас означава „качествен уред " - Качествен уред за мен означава най-вече дълъг живот,нисък разход на ел. енергия.
> Кои програми на пералнята си или сушилнята най-често ползвате и какви са най-големите ви изисквания към тези   
уреди? На пералнята използвам 40 или 50 градуса, синтетика, памук. На сушилнята - максимално сухо и със зададено време.
Изискванията ми към всички уреди биха били дълъг живот и икономичност.

# 323
Марката Бош винаги съм я свързала с качество и надеждност. Котлоните ни са Бош, бойлера, кабелна прахосмукачка, парсатор, както и 2 сушилни за двете къщи.
Качествен уред е да ни служи дълго и безпроблемно.
Деля пералнята на 5 вида: бяла, черна и тъмна, светло (сиво, зелено, синьо), жълта, червена и според обема на прането ползвам памук или смесена. Много ми е важна функцията допълнително вода и отложен старт, както и аз да си избирам температура, обороти.
За сушилнята: интензитет на сушене, обикновено на cupboard dry и програмата Timed program cold, която ползвам да си тупам дрехите от котешки косми 🫢.

# 324
  • София
Освен изброените, за мен има значение колко лесно се борави с даден уред и как се почиства.

На сушилнята най използваната програма Mix, а на пералнята пране на памук.
Моята сушилня Bosch има всичко необходимо,дори сама определя продължителността на сушене.Единствено изисване да може да суши малко количество пране което моята не прави.
Когато купувахме пералня имах условие освен зададени програми да може ръчно да се настройва продължителността и градусите на пране.И да има кратка програма.

# 325

За мен качествен уред е такъв който има всички нужни функции, дълъг живот и е икономичен откъм използвани ресурси - вода, електричество или консумативи. Дългият живот също е фактор, защото честа смяна на уреди не е нито икономична, нито екологична, освен и неудобствата при всяка смяна и свикване с нов. По-ергономичен дизайн, както и такъв който лесно се слива с интериора също биха наклонили везните за мен.

От програмите на пералнята обикновено не използвам голям брой - една за памучни тъкани, с висока температура - за чаршафи, кърпи и подобни. Една за цветно пране, която обикновено е за синтетика или смесено пране и е с по-ниска температура. Също такава наподобяваща ръчно пране и за вълнени дрехи, както и за обемисти неща от рода на олекотени завивки и якета с пълнеж. Доста по-рядко по някоя много кратка програма за бързо освежаване на дрехи, съхранявани затворени извън сезона им.
Сушилня нямам вкъщи, макар че ми се иска и при първа възможност и това ще стане. Там бих използвала програми според видовете тъкани които съм изпрала.

# 326
  • Сливен
-Да има достатъчно функции, които да използвам. Да е издръжлив, да има "дълъг живот" - да не се случва така, че точно в деня, когато изтича гаранцията и на следващият ден да се развали. Разбира се и да е икономичен - да харчи малко ток/вода.
За пералнята - използвам няколко програми.
-Една която е за детски дрехи - 30/40 градуса за 30 - 40 минути, на 800 оборота центруфуга.
-Една за домашни дрехи - 45 минути, 30-40 градуса, на 1000 оборота центруфуга.
-Една за чаршафи, хавлии и бяло пране - 1 час, 60 градуса, 1000 оборота центруфуга.

Най-големите ми изисквания към тези уреди са следните, към пералнята:
-Да мога сама да избирам/нагласям градуси, време и оборотите на центруфугата.
-Да има достатъчно разнообразие от към програми - за 30, 40 и 60 минути. Само изплакване, само центруфуга. Програма която да не  мачка дрехите. Също така, програма според материята на дрехите - лен, памук, коприна,бебешки и детски дрехи.
-Да работи с Wi-Fi.
-Да може да се "заключва" - в същност нашата пералня е такава и дори детето да натиска дисплея/екрана  на пералнята, няма как да обърка програмата или да я спре/пусне.
-Да има функция "отложен старт".
-Да има функция "почистване".
-Да не се "движи" по време на центрофугата 😅, че съм имала доста случаи със предишната,от време на време и със сегашната.
-Лесно да се почиства.

Сушилня нямам за сега, но ако имах, бих се възползвала от нея и от всичките й функции.

# 327
> Какво за вас означава „качествен уред“ – повече функционалности, икономичност, дълъг живот или нещо друго? - Всичко изброено, събрано в един уред.
Обичам да пера на програма за деликатни тъкани. Сушилня нямам. Изискванията са ми да изпира добре и да е икономичма.

# 328
"Качествен уред" според мен е преди всичко надежден, функционален и издръжлив уред.
Обикновено използваме програма за цветно пране на 40 градуса

# 329
За мен, качествен е уред е този, който върши работата си както трябва за максимално дълъг период. Вкъщи пускаме по 3-4 перални на ден понякога и имам нужда от добро почистване,, хубаво, центрофугиране и след това добро изсушаване. Пера обикновено на програма еко памук 40°

Общи условия

Активация на акаунт