Студенти в Нидерландия - 26

• 42 673
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Браво! Много мелодично парче! И някак много ми се връзва с нидерландска атмосфера, някак есенно и меланхолично, но нежно. Хубаво е!

# 646
Сойка, поздравления! Браво на децата!

# 647
В групата има ли мами , чиито деца са завършели и вече работят ? Как се реализират ? В коя държава ? Лесно ли си намериха работа ? Работят ли по специалноста си ? Доволни ли са от работата , респективно и от заплащането ?

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 16:47 от kavas

# 648
Сойка,  браво на децата! И аз мисля,че парчета чудесно се връзва с Нидерландския пейзаж! Много успех!

# 649
Преди няколко дни говорих с големия, тъй като приятелите му  завършиха преди няколко месеца, го разпитвах какво правят, каза че всички работят по специалноста.
На него му остана дипломната работа, започна да се оглежда за работа, надява се на развитие от фирмата в която беше на стаж. Има едно предложение, заплащането е добре, но не му харесва защото е само онлайн, без присъствие в офис. Има няколко месеца да си намери мястото, завръщането в България не му е в плановете за сега. Специалноста му е КН.

# 650
Да побутна въпроса си
ЗдрВейте мами от съседната тема:)
Търся помощ: търсим някой държал GMAT тест.
Синът ми учи във Виена, на англ. Lauder Busibess School, IBA, иска да кандидатства за Магистратура във WU. Но му трябва този тест. Иска да говори с хора, които са го държали - колко време са се подготвяли, от къде материали.
Направо ще го свържа да си говорят.
Благодаря предварително!

# 651
  • Sofia
Да побутна въпроса си
ЗдрВейте мами от съседната тема:)
Търся помощ: търсим някой държал GMAT тест.
Синът ми учи във Виена, на англ. Lauder Busibess School, IBA, иска да кандидатства за Магистратура във WU. Но му трябва този тест. Иска да говори с хора, които са го държали - колко време са се подготвяли, от къде материали.
Направо ще го свържа да си говорят.
Благодаря предварително!

Привет! Малкият ми син в момента се готви за теста. Накупувал си е някакви дебели книги и отделно дебне някакъв шестмесечен курс да му паднела цената. Избрал го е след много ровене и четене по разни форуми. Не съм много полезна, но за момента с това инфо разполагам:) мога да попитам за книгите и курса и да пиша:)

Поздравления за младия музикант на Сойка, красив глас!

# 652
  • Бургас
Сойка, поздравления за музикантите!
Много, много ми хареса песента, особено мелодията. Страхотни талантливи деца!

# 653
  • Varna
Ако някой ще купува билет за Коледа до Варна, в момента Уиз имат прилични цени.

# 654
  • София
Едната щерка днес финализира коледното пътуване с последния билет за връщане на 05.01 с Air Serbia.
Полетът е в 5 сабаале и поне ще са трима, ако ще се затриват или ще остават на летището в Белград Trollface (дано не, де). Цената с чекиран куфар е 108 Е. За сравнение за същата дата - Раян 209Е, Уиз 420 лв (и двете само с раница), БГ еър 458 с ръчен куфар. Този път за коледните празници 2 деца за 4 отсечки ще ползваме 3 авиокомпании. Nice, but the cash is king!

# 655
  • София
Едната щерка днес финализира коледното пътуване с последния билет за връщане на 05.01 с Air Serbia.
Полетът е в 5 сабаале и поне ще са трима, ако ще се затриват или ще остават на летището в Белград Trollface (дано не, де). Цената с чекиран куфар е 108 Е. За сравнение за същата дата - Раян 209Е, Уиз 420 лв (и двете само с раница), БГ еър 458 с ръчен куфар. Този път за коледните празници 2 деца за 4 отсечки ще ползваме 3 авиокомпании. Nice, but the cash is king!

Биби, четирима ще са - и моят син ще е с този полет:)

# 656
От тук https://www.skala.nl/wasmachine-huren-groningen?gad_source=1&gad … cJVhoC7RoQAvD_BwE
Или от тук.
https://www.laundrysystems.nl/exploitatie-en-verhuur/verhuur-was … KMxhoC7vEQAvD_BwE.
 Ако това не е за вашия град, може да разпита състуденти, познати от къде да наеме.
Или...
https://witgoedverhuur.nl/steden/
И синът ми търси решение със сушенето на дрехи,но тези линкове за Бреда излиза ,че не съществуват вече ,ще търси варианти .....Иначе е в Xior,но сушилни нямат

# 657
Моята дъщеря суши дрехи основно на сушилник в стаята. Имат и простор на двора - ползва го, когато времето позволява. Откакто си купи влагоуловител дрехите съхнат доста бързо, за няколко часа.

# 658
За да вземеш под наем кола там, трябва да имаш някакъв стаж като шофьор. Не може с току що взета книжка, да знаете.
Синът ми два пъти наема кола,на 19 години , с няколко месеца стаж.

# 659
Дали може някой да ми помогне по седния казус: синът ми се опитва да кандидатства за заем за таксата и ми каза, че не му е активно "прозорчето", от което да избере от коя дата иска финансирането, което стопира процеса и не може да продължи нататък. Нещо пропуска ли, има ли някаква "тънкост"?

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 14:19 от svetlana jeleva

Общи условия

Активация на акаунт