Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 906
  • 316
  •   1
Отговори
# 270
  • Paris, France
Неве, нямам време да пиша в детайли в момента. Simple Smile
Ако единият в двойката отговаря само за инцидентните ремонти по дома и колата + fun с децата, а другият тегли всичко ежедневно – готвене, чистене, пране, простиране, покупки, то първият за мен е дисфункционален партньор, да. Не би могъл да компенсира дори да вади купища пари, ако в края на деня всички задължения ще падат на моите плещи. Wink Не бих могла да вирея в подобна връзка никогаШ.
Еми децата имат нужда от дън, а на мене ми е гадно да се разхождам в Дисни или Астерикс всяка седмица. Баща им обожава увеселителни паркове, зимни пързалки, басейн и ходи с тях. Готвене, пране, простиране и покупки не ми тежат изобщо, но аз обичах тези дейности и преди да се оженя. Чистенето не ми е любимо, но пък на ММ му дай да мете, да бърше пода, да чисти банята. Аз предпочитам да напазарувам и да наготвя, отколкото да ида на ресторант. Така ми харесва.

Разбирам какво искаш да кажеш. Мисля, че не е важно кой какво прави. Важно е всеки да е доволен от това, което другият прави. Това исках да кажа.

Това, плюс абсурдните изисквания и на двата пола, влиаещи си от главно от наложени външни и Западни фактори, а не от връзка с тукашната реалност и егото на много хора, води до сегашното вече непоправимо задълбочаване на демографската криза.
Демографска криза има и в Япония и Южна Корея, където женската работа мъже не я пипват и семействата са традиционни. На запад няма демографска криза въпреки ниския брой деца, които се падат на жена.

# 271
Първият знак, че не сте особено интелигентен.
Не подхождате индивидуално към жените потребители, а ангро.
Лягайте си.
Няма проблем.

# 272
Ако единият в двойката отговаря само за инцидентните ремонти по дома и колата + fun с децата, а другият тегли всичко ежедневно – готвене, чистене, пране, простиране, покупки, то първият за мен е дисфункционален партньор, да. Не би могъл да компенсира дори да вади купища пари, ако в края на деня всички задължения ще падат на моите плещи. Wink Не бих могла да вирея в подобна връзка никогаШ.
Еми децата имат нужда от дън, а на мене ми е гадно да се разхождам в Дисни или Астерикс всяка седмица. Баща им обожава увеселителни паркове, зимни пързалки, басейн и ходи с тях. Готвене, пране, простиране и покупки не ми тежат изобщо, но аз обичах тези дейности и преди да се оженя. Чистенето не ми е любимо, но пък на ММ му дай да мете, да бърше пода, да чисти банята. Аз предпочитам да напазарувам и да наготвя, отколкото да ида на ресторант. Така ми харесва.

Разбирам какво искаш да кажеш. Мисля, че не е важно кой какво прави. Важно е всеки да е доволен от това, което другият прави. Това исках да кажа.

Това, плюс абсурдните изисквания и на двата пола, влиаещи си от главно от наложени външни и Западни фактори, а не от връзка с тукашната реалност и егото на много хора, води до сегашното вече непоправимо задълбочаване на демографската криза.
Демографска криза има и в Япония и Южна Корея, където женската работа мъже не я пипват и семействата са традиционни. На запад няма демографска криза въпреки ниския брой деца, които се падат на жена.

Социалните условия в Япония и Южна Корея не съвпадат с тия тук. Ако ще караме по парабулата на крайно радикалното сравнение - в Китай се оправят с браковете - има ръст, поради държавна кампания.
Само това си цитирал, само това адресирам, надявам се си осмилил от другото. Погледни, разгледай, проучи броят аборти годишно в САЩ и Канада за последните 10 години, само, и имай предвид, че във Франция, доколкото знам, ДНК тестовете за определяне на родителите са забранени поради крайно основателната причина, че ще разстроят социалната обстановка. Демографска криза не е само ниска раждаемост и не разбирам защо реално се набляга на това - силно предпочитам (и съм намекнал) да се говори за България.

"Неве, нямам време да пиша в детайли в момента. Simple Smile
Ако единият в двойката отговаря само за инцидентните ремонти по дома и колата + fun с децата, а другият тегли всичко ежедневно – готвене, чистене, пране, простиране, покупки, то първият за мен е дисфункционален партньор, да."

Именно тази е "дисфункционален партньор" с непреодолени травми и желание да е вечно млада.
Успех с битовизмите, ако нямаш покрив над главата си и мъж с приходи за това. Успех да водиш децата на училище, без кола, ако училището е далече. С едно изречение - можеш да готвиш, да чистиш, да переш, простираш и пазаруваш и за къща, в която живееш сам/сама.

# 273
Ооо и дървен философ.
Сичкият секс отиде в канала.
Никоя жена не харесва такива.

# 274
Никоя жена не харесва такива.
Еха, това са към 4 милиарда анкетирани.
Ей ги и останалите 4.

# 275
  • Далечният изток
Е стига де, отдавна не беше идвал някой да ни каже как трябва да живеем, ето ви го. Около 50 пъти "трябва", мерси. Много обичам някой мъж да знае по-добре от жените как "трябва" да живеят жените. Евала.

# 276
  • София
Вица на годината!
Психолозите отхвърлили Ницше Simple Smile Simple Smile
Плочкаджията отхвърлил пианиста Simple Smile

Тя сподели тогава , че той не оценявал, че тя готви и чисти.

Това, всъщност, не е никак малък повод. Колко пъти сме чели разкази, в които мъжът не си мърда пръста за общото домакинство и това в един момент неминуемо започва да тежи страшно много.
Аз писах по-назад как процедираме у нас – честно казано, не мога да си представя вариант, в който се грижа за пораснал мъж, като за малко дете. Да му пера, да му готвя, да го обгрижвам все едно не ми е равностоен партньор, а същество с умствени затруднения. Любопитно ми е тия мъже не изпитват ли поне капчица срам, че прехвърлят всичко на любимата жена, все едно е товарно животно...

А стига, бе)
Пак ли готвенето и чистенето?
В крайна сметка никоя не можа да обясни защо трябва да се ценят?
Да започнем с това - кое е ценно, кое има по-висока стойност, кое по-ниска?
Важи и за вещи, важи и за работа и за други дейности. За хора не важи, но за това, което правят, или не правят, важи.
Това, което е рядко, което малко хора могат да свършат, което се произвежда (вещи) или сътворява (произведения) трудно, от което няма за всички.
Домакинстването всеки може да го свърши, а спокойно се преживява и без него.
Няма как да има стойност.
Другия момент е, че нали уж го правите за себе си - обичате на вас да ви е чисто, изгладено, вкусно, подредено.
Мъжете нe бяxa  ли са свини? За какво са им са на тях вашите важности? Ценното у жената, мъжът го вижда на друго място Wink

Като няма стойност, пробвай да навиеш някоя, която не е жена ти, да ти го свърши безплатно Wink Тя жена ти прави и секс безплатно, тогава защо съществува проституция, за които мъжете харчат милиарди годишно? Нали и сексът всеки може да го свърши, пък и без него се преживява.

Колкото до кой колко е мърляв, има и много мърляви жени, и много подредени мъже. Добре е човек да си намери от своята категория. Ако си мърляч, никой не е длъжен да ходи по теб, само защото се чувстваш у дома си в кочина. Но наистина с такъв е безсмислено да се мъчиш да живееш, особено ако освен мърльо, се окаже и философ Joy

# 277
  • София
Той просто се опита да издигне любовта над битовото, ама не му се получи.

# 278
  • Paris, France
Скрит текст:

Социалните условия в Япония и Южна Корея не съвпадат с тия тук. Ако ще караме по парабулата на крайно радикалното сравнение - в Китай се оправят с браковете - има ръст, поради държавна кампания.
Само това си цитирал, само това адресирам, надявам се си осмилил от другото. Погледни, разгледай, проучи броят аборти годишно в САЩ и Канада за последните 10 години, само, и имай предвид, че във Франция, доколкото знам, ДНК тестовете за определяне на родителите са забранени поради крайно основателната причина, че ще разстроят социалната обстановка. Демографска криза не е само ниска раждаемост и не разбирам защо реално се набляга на това - силно предпочитам (и съм намекнал) да се говори за България.

"Неве, нямам време да пиша в детайли в момента. Simple Smile
Ако единият в двойката отговаря само за инцидентните ремонти по дома и колата + fun с децата, а другият тегли всичко ежедневно – готвене, чистене, пране, простиране, покупки, то първият за мен е дисфункционален партньор, да."

Именно тази е "дисфункционален партньор" с непреодолени травми и желание да е вечно млада.
Успех с битовизмите, ако нямаш покрив над главата си и мъж с приходи за това. Успех да водиш децата на училище, без кола, ако училището е далече. С едно изречение - можеш да готвиш, да чистиш, да переш, простираш и пазаруваш и за къща, в която живееш сам/сама.
В Китай няма ръст на браковете в момента, а и да се появи в близко бъдеще, няма да е значителен. Никаква държавна политика, насърчаваща бракове нямат. Това се научава с едно цъкване.
https://www.cfr.org/blog/marriages-china-crash-portending-deeper … he%20prior%20year.

И да се увеличат браковете, от 2020г населението им официално пада и жените имат по средно едно дете. Същото в Тайланд, Япония и още 30-40 държави. На остров Мавриций не живеят западен живот и даже се женят девствени и готвят за световно, но имат по 1.2 или 1.3 деца, та населението пада въпреки имиграцията.

Във Франция ДНК тестовете са разрешени, но трябва да се назначат от съдия, лекар или полиция. Оспорването на бащинство, дори на съпруга на майката, от чужд мъж, не е забранено и се практикува. Няма забрана френски гражданин да си направи ДНК тест за бащинство (заедно с детето или негов материал) по свое желание извън Франция. Всеки французин може да купи тестове, да му ги доставят чрез посредник от Германия или Испания и да ги прати по същия начин. Всичко това също се научава с едно цъкване.

Писах за Япония, ЮК и Китай като примери за държави, в които начинът на живот и семейното устройство не са повлияти от запада, защото във вашия пост пишеше, че в БГ отношенията се влияели от западен модел и външни фактори. 

Демографската криза се решава временно само и единствено с имиграция. В дългосрочен план - автоматизация.

Мене майка ми ме изгледа без мъж, че и без кола, че и на места с лош градски транспорт. Има таксита. Милиони жени си гледат децата сами не по-зле от семейните.

Дисфункционален партньор нищо не значи. Ако двойката е доволна да живее както живее, проблем няма.

# 279
Демографската криза се решава може би с осъвременяването на понятието демография ? Или по-скоро прилагането му не локално а глобално. Нали сме глобализирани? Тогава къде е глобално тази демографска криза ? Ама някои по-силни икономически нации искат чери пикинг. Глобални в едно, локални в друго. Не знам докога ще съумеят да го поддържат това.  Bowerick Wowbagger е много разглезен в това отношение. Не съм много сигурна, че една дребничка китайка би му търпяла философиите от дивана.

# 280
Демографската криза се решава с разбиране, с възпитание, с осъзнаване на фактът от следващите поколения, че не всичко започва и свършва с тях. Че това, което имаме е създадено от много поколения преди нас и е нужно и ние малко да се потрудим да го запазим. И съответно с раждането поне на 2 деца в семейство, а не в залитане към всякакви безумни и утопични идеологии. Имиграцията на тъмно зелени не решава проблема, а го задълбочава, защото ...знаете, да запазим политкоректност за момента.

# 281
Демографската криза се решава с разбиране, с възпитание, с осъзнаване на фактът от следващите поколения, че не всичко започва и свършва с тях. Че това, което имаме е създадено от много поколения преди нас и е нужно и ние малко да се потрудим да го запазим. И съответно с раждането поне на 2 деца в семейство, а не в залитане към всякакви безумни и утопични идеологии. Имиграцията на тъмно зелени не решава проблема, а го задълбочава, защото ...знаете, да запазим политкоректност за момента.
в семейството , което не може да си позволи цените на квадрат в единствените градове в страната с осигурена соц. структура и с налични работни места  ?
да не говорим какво друго не може да си позволи.
как се гледат 2 деца в холо-кухня с някакви кутийки вместо стая, с всекидневно задръстване с колите с часове и с пълен раб. ден заради дълговете  –

Revoker близалката не пуска трохи .

# 282
  • София
Е, нас да не са ни гледали по- различно?
Малко бяха облагодетелствани, за останалите работа, ипотека (да, да) и две седмици на Ахтопол.
Плюс купони, опашки, дефицит, репресии.

# 283
По близките села до всеки град има къщи с двор и достатъчно пространство за всичко, това на цената на кутийката, даже и по-ниско. Освен това както Горджъс казва и нас не са ни гледали в лукс и презадоволеност, нещо, което сега май се среща доста по-често.

# 284
Е, нас да не са ни гледали по- различно?
Малко бяха облагодетелствани, за останалите работа, ипотека (да, да) и две седмици на Ахтопол.
Плюс купони, опашки, дефицит, репресии.
Затова тези поколения са пълни с травми, които предават на децата си.
Сега хората имат други възможности и не искат да живеят като в Африка, за да оправят демографската криза. И като гледам точно най-бедните по много деца...а как живеят тези деца.

Общи условия

Активация на акаунт