Аблация на сърцето - 13

• 8 310
  • 343
  •   1
Отговори
# 135
Има, има. Моята не се е върнала. Само някое прескачане, но аз не им обръщам внимание.
Като чета как изпадате в паника при няколко прескачания, благодаря на Бога, че ми е дал здрави нерви.

# 136
Aizen, ако някой каже, че имаш 100 процента шанс да не се върне никога, ще те излъже. При такива процедури шанс винаги има, защото сърцето понякога има способността да си възстановява повредените от аблацията клетки, както и да формира нови пътища за електрически импулси... Просто може да се молим да е възможно за най-дълго, по възможност никога.

# 137
Надкамерна тахикардия!

М-ММОЛЯЯ и се е завърналоо... О неее това е ужас, няма ли отърване от тази гад...
Не се е завърнало, за екстрасистоли се пише и за тревожността Simple Smile

# 138
Здравейте.Искам да споделя нещо,което адски много ме обезпокои.Днес,докато говорех по телефона,седнала в едно кафе, получих ускорено сърцебиене.Мислех,че е просто прескачане и ще отшуми, след секунди,но не.Продължи,аз се паникьосах много,взех Конкор 5 мг,1 цяло хапче .След аблацията в момента пия по 2,5 на ден.Но много се притесних.Беше си просто мини пристъп,но в доста по лека форма и за кратко..Внезапно дойде,ей така от нищото и продължи около 8-10 минути и спря внезапно..Без никакво физическо натоварване,до момента не съм се върнала все още към спорта.Днес ми е едва 14 ден след аблацията и ми се случи това.Не знам да считам ли,че аблацията е неуспешна,макар че докторите казаха,че е.Твърде рано ли е още да си правя изводи.Нирмално ли е да се случват такива обезпокояващи неща след аблацията,докато се адаптира сърцето след направената му манипулация.
Иначе се чувствам много добре след аблацията, нямам никакви притеснения.Но това днес дойде просто ей така,от нищото.Единственото ми обяснение,беше следобяд,много задушно и морно време,нямаше въздух просто,както се казва.
Споделете Вие какво мислите,имали ли сте подобни преживявания и усещания,защото съм много обезпокоена.Само 14 дни ли ми беше спокойствието.Отново ли се връща страха кога и къде пак ще се случи.Благодаря Ви!

# 139
Здравейте.Искам да споделя нещо,което адски много ме обезпокои.Днес,докато говорех по телефона,седнала в едно кафе, получих ускорено сърцебиене.Мислех,че е просто прескачане и ще отшуми, след секунди,но не.Продължи,аз се паникьосах много,взех Конкор 5 мг,1 цяло хапче .След аблацията в момента пия по 2,5 на ден.Но много се притесних.Беше си просто мини пристъп,но в доста по лека форма и за кратко..Внезапно дойде,ей така от нищото и продължи около 8-10 минути и спря внезапно..Без никакво физическо натоварване,до момента не съм се върнала все още към спорта.Днес ми е едва 14 ден след аблацията и ми се случи това.Не знам да считам ли,че аблацията е неуспешна,макар че докторите казаха,че е.Твърде рано ли е още да си правя изводи.Нирмално ли е да се случват такива обезпокояващи неща след аблацията,докато се адаптира сърцето след направената му манипулация.
Иначе се чувствам много добре след аблацията, нямам никакви притеснения.Но това днес дойде просто ей така,от нищото.Единственото ми обяснение,беше следобяд,много задушно и морно време,нямаше въздух просто,както се казва.
Споделете Вие какво мислите,имали ли сте подобни преживявания и усещания,защото съм много обезпокоена.Само 14 дни ли ми беше спокойствието.Отново ли се връща страха кога и къде пак ще се случи.Благодаря Ви!
Нормално е да има кратки прояви, особено в първите два -три месеца.Аз също съм с аблация отпреди две седмици и имам единични удари.Приемам амаритон 2х50 и бизор 5мг1/4.Моето притеснение, че понякога трудно си поем дълбоко въздух, но май е от жегите, защото вечер, като разхлади, нямам.Важното е да се въоръжим с търпение

# 140
А случвало ли ви се е освен тези дълги кризи изведнъж за секунди да ви забръмчат ушите, главата, едно като прилошаване и сякаш сърцето е спряло ииии изведнъж да си изтупка сърцето отново

# 141
А случвало ли ви се е освен тези дълги кризи изведнъж за секунди да ви забръмчат ушите, главата, едно като прилошаване и сякаш сърцето е спряло ииии изведнъж да си изтупка сърцето отново
Само пищене на ушите.Така разбирах, че съм отново с аритмия😁 и започва веселба няколко часа

# 142

Преди аблацията имах такива гадни екстрасистоли. Без бръмчене и прилошаване, само голяма пауза, все едно сърцето спира завинаги.

# 143
Надкамерна тахикардия!

😨😨😨 Направо ме отчаяхте с този коментар... И аз бях с надкамерна тахикардия и се надявам да нямам рецидив. До тук 3 години, да чукам на дърво, всичко е наред. А по повод таксата на Шалганов - уау! 2022-ра беше 70 лева

# 144
Надкамерна тахикардия!

😨😨😨 Направо ме отчаяхте с този коментар... И аз бях с надкамерна тахикардия и се надявам да нямам рецидив. До тук 3 години, да чукам на дърво, всичко е наред. А по повод таксата на Шалганов - уау! 2022-ра беше 70 лева
Здравейте! 145 лв е таксата на доктори електрофизиолози в Токуда, а таксата на доц.Трайков е 250 лева.
Проф.Шалганов разглеждаше документите ми около 40 минути, холтера, кардиограмите, измерваше нещо с линийка, много подробно. При Трайков прегледа беше 3 минути. Разбира се всеки има различен начин на диагностиката. Но за 250 лева поне още 2 минути да се отделят за въпроси на пациента. Нищо лично към никой просто такова мнение се е формирало. Да са живи и здрави да спасяват хората от тази неприятност!

# 145
Надкамерна тахикардия!

М-ММОЛЯЯ и се е завърналоо... О неее това е ужас, няма ли отърване от тази гад...

При мен да! За това пак ще ходя да видим какво ще правим.

# 146
Пристъпите пак ли са същите?

# 147
Здравейте,
И аз да се включа - имам насрочена аблация за 28.07. в Токуда, надявам се при Трайков.
Обаче имам запитвания без отговор - бях на консултация при него уредена, без час и някак си бях шашната и не съм сигурна какво запомних и какво не.
Каза ми да отида в неделя в 13ч за наставяне на 2рия етаж и да съм закусвала, а тук пишете, че се ходи на гладно.
Каза ми да спра конкора 2 дни преди аблацията. В момента пия конкор 5 мгр сутрин и пия хормон за ЩЖ, за него ми каза, че не пречи. Пия и ритмонорм при нужда. От събота съм с някакви прескачания или екстрасистоли (аз не ги различавам) и си взимам ритмонорм при нужда.
Ест вече и аз много се притеснявам и се чудя има ли смисъл. Уж съм с диагноза надкамерна тахикардия, казаха ми и AVNRP или нещо подобно, хич не съм наясно.
Имам само един регистриран пристъп с бърза помощ и спешно с пулс 240, ходих на два прегледа с електрофиолози и двамата бяха категорични само с един поглед, че съм за аблацио.

# 148
Не се притеснявайте от рецидив Simple Smile  По-важното е, че има решение! Диагнозата ми е надкамерна тахикардия. Ще споделя моята история. През 2013г. при мен се случи ранен рецидив - 2 часа след аблацията. Бях още с пясъчни торбички върху вените. Но докторите ме предупредиха още на операционната маса, че ще трябва да дойда пак, тъй като виждат още огнища, но не могат да продължават поради продължително разреждане на кръвта. В процедурата участваше доктор-специализант и се туткаше с намирането на катетрите и поради това времето се е удължило Simple Smile
Търпях след това две години, но много се влоши качеството на живота и се реших на втората - годината е 2015. По времето на приема дълго се пазарих с докторите да не участва никакъв специализант повече. И тогава всичко мина успешно! Минаха 10 години всичко беше супер. Но след силен стрес, тревожно и потиснато състояние поради определени обстоятелства започна лека-полека в рамките на една година да се връща. Първо с повишаване на кръвно, учестен пулс, паник атаки, екстрасистоли и най-после 3 часа извън ритъм. Позната докторка ми предписа деанксит-антидепресант и след 7 дневен прием два дена сърцето влизаше и излизаше от ритъм през 10 минути. Тогава набързо писах на прф.Шалганов, че съм съгласна на аблация, професора много бързо организира нещата и след две седмици минах през процедурата.
Извода ми е, да се пазим от тревожността, страхове и чувство за безизходица. Тези чувства активират Амигдала- бадемовидно тяло, което е център на отрицателните емоции, болката и страха.  От тук в кръвта се повишава нивото на хормоните на стреса, които предизвикват ускоряване на пулса и повишаване на кръвно. Добрата новина е, че има и център на положителните емоции. И трябва да се стараем да стимулираме него. Как да го правим е отделен въпрос. Разбира се, че има и физиологични причини за ритъмни нарушения, но има и неврогенни.
И така пожелавам на всички нас здраве, синусов ритъм и положителни емоции!

# 149
Щом Кристано Роналдо е преминал на 15г. през аблация за надкамерна тахикардия и след това е станал един от най-натоварваните спортисти някога. И проблемът му не се е завърнал, значи има надежда.

Общи условия

Активация на акаунт