Аблация на сърцето - 13

• 8 227
  • 343
  •   2
Отговори
# 180
  • Пловдив
DeVa® , много интересно попадение Simple Smile Поне са споменали откъде са взели мненията. И за моя изненада доста подробна и вярна информация за всичко.

# 181
Сериозен източник на информация сме, Дорис. Kissing Heart

# 182
Успех на Роси днес! Flowers Four Leaf Clover Heart Hug
Ще я чакаме с добри впечатления и добри новини!

# 183
Как мина аблацията Роси Simple Smile

# 184
Здравейте, тъкмо влизам да ви пиша и видях че сте запомнили за мен Simple Smile Много мило
Вече съм вкъщи - вчера мина. Благодарна съм, че изчетох всички ви и се бях подготвила. Правиха ми РФА, не знам какво точно е, изгориха ми 8 точки, беше неприятно, но минава.
Около 40 мин ме подготвяха в операционната с някакви магнити и кабели, правиха ми картографиране, предизвикаха аритмия и намериха точките, но за жалост излезе и мъждене, което сега ще следим - стискайте ми палци да не се окаже, че имам и мъждене, че още аблации ще ме чакат хахаха.
Към момента казаха, че това мъждене може да е само от стимулацията и времето ще покаже.
Самата процедура от боденето в слабините до края беше за 40 мин при мен. Горенето наистина е неприятно, но се търпи, а аз имам ужасно нисък праг на търпимост на болка.
Мисля, че това че се подготвих с всички ваши коментари ми помогна много.
После стоях 7 часа с пясък и това беше кофти.
Малко хаотичо пиша, но още ме държи адреналинът и емоцията, че минах Simple Smile
Иначе ме извикаха чак в 15ч, което беше предизвикателство да чакам толкова много и после до 23ч с този пясък, но вече съм вкъщи.
Доц. Трайков ми я прави - доста съм доволна от него, работи изключително бързо и внимателно, а д-р Бойчев беше на мониторите.
Мисля, че това е долу горе Simple Smile

# 185
Здравейте, тъкмо влизам да ви пиша и видях че сте запомнили за мен Simple Smile Много мило
Вече съм вкъщи - вчера мина. Благодарна съм, че изчетох всички ви и се бях подготвила. Правиха ми РФА, не знам какво точно е, изгориха ми 8 точки, беше неприятно, но минава.
Около 40 мин ме подготвяха в операционната с някакви магнити и кабели, правиха ми картографиране, предизвикаха аритмия и намериха точките, но за жалост излезе и мъждене, което сега ще следим - стискайте ми палци да не се окаже, че имам и мъждене, че още аблации ще ме чакат хахаха.
Към момента казаха, че това мъждене може да е само от стимулацията и времето ще покаже.
Самата процедура от боденето в слабините до края беше за 40 мин при мен. Горенето наистина е неприятно, но се търпи, а аз имам ужасно нисък праг на търпимост на болка.
Мисля, че това че се подготвих с всички ваши коментари ми помогна много.
После стоях 7 часа с пясък и това беше кофти.
Малко хаотичо пиша, но още ме държи адреналинът и емоцията, че минах Simple Smile
Иначе ме извикаха чак в 15ч, което беше предизвикателство да чакам толкова много и после до 23ч с този пясък, но вече съм вкъщи.
Доц. Трайков ми я прави - доста съм доволна от него, работи изключително бързо и внимателно, а д-р Бойчев беше на мониторите.
Мисля, че това е долу горе Simple Smile

Страхотно, радвам се че всичко е преминало! Как се чувстваш сега, какво ти казаха за аритмията, премахната ли е завинаги, вече няма да има такива кризи на излизане извън ритъм нали? Доволна ли си от аблацията.

# 186
Супер! Много се радвам, че всичко е минало добре, Роси!
РФА е и моята аблация. Колко точки са изгорени, не са ми казали, не ми се търси епикриза, а и няма значение.
За ПМ не се тревожи, най-вероятно е от стимулацията. При мен на холтер се бяха засекли епизоди на ПМ, от многото пристъпи преди аблацията. Но след това не съм имала.
Всичко ще е наред! Hug

# 187
да, наистина няма значение колко точки и колко пъти е горяно - важното е да сме по-добре Simple Smile
Днес сутринта имах силен световъртеж и се поспекох малко, но сега започна да ми посветва.
Доволна съм, че мина, че мина бързо, че се чувствах спокойна в ръцете на лекаря, иначе казват, че е усппешна, но след всичко, което съм чела и след престоя си в болницата всъщност рзбрах, че само времето ще покаже.
Каквото е трябвало да направят са го направили, изгорили са това, за което съм влязла, казаха, че не очкват рецидив на това, но пък е възможно да се отключи друго. Така, че за сега си се радвам и ще видим.
Спряха ми и конкора и ритмонорма, но ми казаха винаги в себе си да имам ритмономр ако получа внезапен пристъп.
По-принцип се чувствам много по-добре от колкото когато влязох в болницата (тогава бях цяла седмица с някакви прескачания и ми беше много зле), а сега съм все едно като нова.
В болницата бях в стая с едно момиче на 25г, което се подлага за 2ри път, след като 1вата й е била неупешна (надкамерна тахикардия) - това е и моята диагноза.
Сега и при нея вече не се вижда никакъв проблем.
Приеха и една жена на 62г - тя беше постоянно извън ритъм без да усеща нищо, при нея също мина и казват успешно.
В деня на моята аблация преди мен и след мен имаше момчета също младички. Просто наистина за лекарите е нещо рутинно

# 188
И аз съм от тези постоянно извън ритъм - и първият път бях така и сега .......

# 189
И аз съм от тези постоянно извън ритъм - и първият път бях така и сега .......

да, бях запомнила, просто сега лично видях как някой е извън ритъм и не усеща и се смее и се чувства добре, а аз просто ставах пълен дроб и после по 2-3 дни само лежа докато се възстановя, а на нея нищо й нямаше.

а на теб правиха ли ти коронарография преди аблацията, на нея й правиха и това излседване с тръбата през гърлото, не разбрах как се казва, а на нас нищо не ни правиха от тези

# 190
И на мен не са ми правили такива неща - само скенер на сърце, но ми правиха месец преди това кардиоверзио, за да работи сърцето в ритъм и след месец и малко вече аблация. А доколкото разбирам на нея директно аблация ще правят без да е работила в ритъм..... Сега кардиоложката ми намекна, че стъпките ще са същите.

# 191
И на мен не са ми правили такива неща - само скенер на сърце, но ми правиха месец преди това кардиоверзио, за да работи сърцето в ритъм и след месец и малко вече аблация. А доколкото разбирам на нея директно аблация ще правят без да е работила в ритъм.....

Да не подведа някого, понже не ги разбирам, но се чух с нея понеже мен ме изписаха точно когато нея я взеха за аблация и когато са я окабелили, вкарали катетрите и са я приспали. после се е събудила и са й направили аблациото. Мислим си, че са я приспали, за да я вкарат в ритъп с електрошок, но никой нищо не й е обяснил все още. Така, че не сме сигурни и да не объркам нещо. Но със сигурност я приеха в онеделник и веднага й напрвиха това с тръбата, после коронарография и на следващия ден аблацията. Ще се чуя с нея утре, след като я изпишат

# 192
Роси, предвид възрастта й да не е имала и други съпътстващи заболявания и да е приемала и други медикаменти. Аз до момента с аритмията и аспирин не съм пила и не съм имала хоспитализации и заболявания преди това.....Трябва да се вземе под внимание и състоянието на сърцето и съдовете, моето беше без забележки и без никакви наслоявания по съдовете - абсолютно чисти .
Не съм медик, но коронарография се прави да се провери има ли мастни наслоявания по съдовете и артериите

# 193
В Токуда, по мой спомен, се прави коронарография при ПМ. И това с гастралната сонда, ехокардиография през стомаха, за да се огледа за тромби. Ако се открият, не се прави ЕФИ, а се дават разреждащи и след време нова ехография, докато се изчистят тромбите. Това е само при ПМ/ПТ.
А в Германия съм чела, че аблация при надкамерна тахикардия се прави още в ранна детска възраст, за да се осигури качество на живота за в бъдеще.

# 194
То и за това при ПМ се назначава веднага кръворазреждащо средство и се пие задължително един месец преди аблация и два месеца след.......

Общи условия

Активация на акаунт