Медицина или АМВР

• 3 436
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря на всички за мненията и за това, че сте толкова изчерпателни.
Нашите ме подкрепят във всяко мое решение и разбира се на тях разчитам финансово на този етап, но знам и че те са хората, които мислят най-доброто за мен. След като съм толкова объркана и очевидно сама не мога да реша, грешка ли ще бъде ако поискам от тях съвет и се съглася с мнението им?
Мило момиче,
Говори с родителите си, те най-добре те познават и ти мислят доброто.  Не вземай толкова важно решение, без да чуеш мнението им.
Но решението трябва да вземеш ТИ - това е твоето бъдеще. Дори и решението ти да съвпада с тяхното мнение, пак трябва ти да решиш, а не да прехвърляш отговорността на друг.

Има начини да съчетаеш двете професии:
- първо завършваш медицина, после завършваш МАГИСТЪР в АМВР. Един от бившите здравни министри на ГЕРБ така е направил (е, там скандал, че са му дали дипломата, но да не разводнявам).
- едно нестандартно решение - прехвърли се да учиш за военен лекар във Варна. Почти идеално съчетава желанията. Хем ще си под пагон, ученето е при същите условия както в АМВР (общежитие, стипендии, осигурена работа...), хем ще си лекар. Не е точно полицай, но ще си военен в НАТО с всички предимства. И не на последно място имаш осигурена специализация във ВМА-София, която влиза в 10 годишния договор за работа. И получаваш 1 специалности - медицина магистър и военна специалност, бакалавър. Повече тук:
 https://www.vma.bg/%D0%97%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D … D1%82%D0%B0-.html
Няма да губиш години. Продължи да учиш медицина, а междувременно им пиши да питаш за прехвърляне (от тази или следващата година). Ще трябва да наваксваш с военните им специалности. Но ти си умна и ще успееш.

# 76
За да те запишат в АМВР трябва да представиш уверение, че си отписан от друг ВУЗ. Това е заради субсидиите на университета от МОН.

# 77
За да те запишат в АМВР трябва да представиш уверение, че си отписан от друг ВУЗ. Това е заради субсидиите на университета от МОН.
Заради субсидиите от Министерството на вътрешните работи по-скоро е така.

# 78
  • София
Не може да си налагат мнението родителите тъй като после те няма да и работят работата нито ще и живеят живота. Явно и до сега не го правят и са я оставили да вземе сама решение за живота си... Стига да може.

# 79
Сигурно е голямо наказание да не знаеш какво искаш.

# 80
Не пожелавам на никой да иска силно две неща, но да трябва да избере само едното, без да намира отрицателното в другото…

# 81
Хората си променят приоритетите.Светът е динамичен.

Общи условия

Активация на акаунт