На море в Гърция 2025 - II

• 41 757
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Тази година в социалните мрежи е нещо страшно с разкази за чадъри по 100 евро... задължителни резервации за барове и плажове, задължителни консумации.... Нещата много се промениха от две години. Очаквам сериозен спад към Гърция.
Очаквай. Северна Гърция не е Гърция. Българите я завладяха с хавлия (по проф. Стоянович) и да си я ползват със здраве.

# 661
О, така ли е? Защото ние ще сме около Кавала тази година - предполагам Неа Ираклица, Неа Перамос, Керамоти са местата за плаж. Писах и по-нагоре, събирам мнения за плаж. Има ли някой, който може да се включи с актуална информация? Ако си хванем ферибота за Тасос от Керамоти без кола, на острова има ли как да се придвижим до плажа, който харесваме? Не сме ходили там без кола, писах и в Тасос-ката група, но нямам отговор.

# 662
Тази година в социалните мрежи е нещо страшно с разкази за чадъри по 100 евро... задължителни резервации за барове и плажове, задължителни консумации.... Нещата много се промениха от две години. Очаквам сериозен спад към Гърция.

Ох, ох. Ще си останеш с очакването.
Да, има и такива чадъри. По 100 евро са на първа линия на Бийч Бар Пепони например.
Явно има защо да са по толкова. След като има търсене, има и предлагане.
Никой никого за нищо не задължава.
Като не ви устройват цените, подминавате и отивате някъде другаде.

# 663
Вчера бях в Неа Перамос в Liquid bar. Нямаше силна музика, каквато съм чувала, че има по другите барове. Тоалетните блестяха. Храната е предимно сандвичи, пици и 2-3 салати, но са вкусни и огромни порции.  Сета е 20 евро с включени напитк на човек на втора линия, а  първа беше с 5 евро отгоре. Морето след около 10 метра няма дъно, което е по мой вкус. Въпреки, че сме близо до границата, не сме ходили много в северна Гърция, но като цяло ми хареса за еднодневен плаж. Единствено не ми допадна, че са на гъстичко чадърите. В тази връзка бихте ли препоръчали бийч бар в района със задоволително пространство между чадърите и без силна музика? Разглеждам също и района на Олимпиада, там също не изглежда лошо за ден-два плаж.

# 664
Благодаря за отзива, тъкмо го разглеждах като вариант за Ammolofoi. На мен ми препоръчаха плаж на Неа Ираклица, където не е гъчканица, поддържа се чисто (за музиката не знам, ама и аз не искам да ми бичи) - единият е Paradiso, другият е "плажът с люлката" (вижда се люлка откъм гърба на плажа, предполагам, когато влизаш откъм паркинга).
Вчера бях в Неа Перамос в Liquid bar. Нямаше силна музика, каквато съм чувала, че има по другите барове. Тоалетните блестяха. Храната е предимно сандвичи, пици и 2-3 салати, но са вкусни и огромни порции.  Сета е 20 евро с включени напитк на човек на втора линия, а  първа беше с 5 евро отгоре. Морето след около 10 метра няма дъно, което е по мой вкус. Въпреки, че сме близо до границата, не сме ходили много в северна Гърция, но като цяло ми хареса за еднодневен плаж. Единствено не ми допадна, че са на гъстичко чадърите. В тази връзка бихте ли препоръчали бийч бар в района със задоволително пространство между чадърите и без силна музика? Разглеждам също и района на Олимпиада, там също не изглежда лошо за ден-два плаж.

# 665
Радвам се, че хората се бутат всички на Амолофи и Неа Ираклица, така на чудесните плажове между Керамоти и Фанари (много пъти е ставало дума в темата за тях, не е да са тайни) има повече "въздух" и пространство Simple Smile

А сега сериозно - как тъпчещите се като стадо туристи се разочароват от места, които иначе са с прекрасни природни дадености: статия, която прочетох с голям интерес. Елафониси наистина е невъзможно да не разочарова в активния сезон, до такава степен е съсипан.
https://www.tornosnews.gr/en/tornos/green-travel/52858-5-greek-b … lers-see-why.html

# 666
Извинявайте, но пиша 2 поста и никой не отговаря да даде препоръки за плажове, накрая някакъв такъв ироничен/ саркастичен коментар. Ами не разбирам смисъла на такъв тип коментари, наистина. Или част от пишещите се съсредоточиха да отговарят на този, който излезе с информацията за 100 евро, или колко са тъпи всички, които се "блъскат и ходят в Северна Гърция". Била съм на Кефалония, била съм в Санторини, Лефкада, няколко години на Тасос, била съм и на Фанари, та, достойна ли съм да знам за хубавите плажове между Керамоти и Фанари или ако ги пазите за лична информация, поне благодаря, че споменахте, ще ги потърся.
Радвам се, че хората се бутат всички на Амолофи и Неа Ираклица, така на чудесните плажове между Керамоти и Фанари (много пъти е ставало дума в темата за тях, не е да са тайни) има повече "въздух" и пространство Simple Smile

А сега сериозно - как тъпчещите се като стадо туристи се разочароват от места, които иначе са с прекрасни природни дадености: статия, която прочетох с голям интерес. Елафониси наистина е невъзможно да не разочарова в активния сезон, до такава степен е съсипан.
https://www.tornosnews.gr/en/tornos/green-travel/52858-5-greek-b … lers-see-why.html

# 667
Eразмио, Мангана, Миродато, Ароги, Меси.
Бийчбаровете ще си ги видите на картата, аз лично харесвам White. Но никъде няма шезлонги по 100 евро, всъщност на повечето шезлонгите са срещу консумация без задължителен минимум.
Всичко това е писано, писано. Само да има кой да чете.
През августовските уикенди, разбира се, и те не са особено празни, но в сравнение с дискотеката на Амолофи е по-спокойно.
Аз лично не бих стъпила на море през август, и пари да ми дават. Има толкова по-подходящи моменти, и климатично, и ценово, и откъм натоварване, човек да му се наслади.
И да, северна Гърция я предпочитам от октомври до май, но това все пак е въпрос на вкус и възможности. Както показва посочената от мен статия, има и много места по островите, които са ад от навалици.

П.П. Забравих да ви отговоря за Тасос: ако хванете ферибот без кола, не може да се придвижвате свободно до плажовете. Ще можете да разгледате само столицата и да посетите градските плажчета Лименаки и Папиа, които стават за бързо топване, но не са нещо да припаднеш. Папиа е малко по-хубав.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 13:17 от Параход

# 668
Да, много благодаря, оценявам го! И не, не е написано в тази тема, защото я прочетох. А и изреждането им, си мисля че отнема по-малко време от подигравката. Става въпрос за началото на септември, както съм уточнила в първия си пост, няколко поста назад. И аз пиша по няколко пъти еднаква информация в темите, в които участвам, защото мисля, че това е идеята на форума. Разбира се, че трябва човек да се вложи и да прочете малко, поне няколко коментара/ страници назад, но понякога може и това да се прости. Благодаря отново!
Eразмио, Мангана, Миродато, Ароги, Меси.
Бийчбаровете ще си ги видите на картата, аз лично харесвам White.
Всичко това е писано, писано. Само да има кой да чете.
През августовските уикенди, разбира се, и те не са празни, но в сравнение с Амолофи е пълно спокойствие.
Аз лично не бих стъпила на море през август, и пари да ми дават. Има толкова по-подходящи моменти, и климатично, и ценово, и откъм натоварване, човек да му се наслади.

# 669
И не, не е написано в тази тема, защото я прочетох.
И аз пиша по няколко пъти еднаква информация в темите, в които участвам...
Съществува и търсачка Simple Smile

Не знам какво сте писали по няколко пъти, но на мен ми поомръзва да пиша едни и същи неща стотици пъти от десетилетия. Повечето идват, питат, очакват информация наготово и никога не се връщат да споделят отзив или да помогнат на идващите след тях.
И в 99.9% от случаите това са хора, които питат за Северна Гърция.
Просто наблюдение.

# 670
В духа на започналия ни разговор, ще кажа, че не се връщаме да оставим отзив сигурно, защото тея дето ходим в Северна Гърция сме тъпо стадо - опитвам се да изляза от стадото, като пиша в темата за Тасос, но не ми се получава, щото пак е Северна Гърция. Не искам да натоварвам прекрасната тема с такъв тип коментари, така че, който иска - да го докладва. Ще се изненадате, но 1-во съм търсила в търсачка и докато попаднеш на конкретика, изчиташ сума ненужна информация и постове като този, който пиша в момента. И 2-ро - дала съм обратна връзка по много теми. Благодаря отново и хубаво лято!

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 13:44 от anmasu

# 671
Май четенето с разбиране ви куца. Думите "тъпо стадо" съм употребила във връзка с натоварването на Елафониси, Балос, Миртос, Порто Кацики, Антъни Куин Бей. Нито едно от тези места не е в Северна Гърция.

И да, бихте могли да бъдете полезна с впечатленията си от нея, тъй като наистина много хора питат, а невинаги аз и още 1-2-ма, които епизодично отговарят, сме на линия. Но вместо това предпочетохте  фръцкане и натрупване на емоционални постове без никакво информативно съдържание Simple Smile

# 672
  • София
Аз лично на въпроси за плажове с бийч барове не отговарям. Няма значение къде се намират. Просто не стъпвам на такива.

Ние сне на ферибота между Лимнос и Лесбос. Вълнението е яко, но не може да се сравни с това на връщане от Наксос преди 6 години. Засега закъснението е повече от час, дано не се увеличи и пристигнем преди полунощ.

# 673
На Амолофи ще ти хареса ако си купонджийка.
Музиката е много силна, цените са високи, че и салфетки се хвърлят като в нашите чалготеки.
150 евро беше миналата година първа линия. И по 10 евро намаляват назад сетовете (2ра линия 140, трета линия 130, само последния ред беше 10 евро).Повече не сме ходили.
На Неа Ираклица също е претъпкано. Не знам кой ти е препоръчал, но мисля че няма да ти допадне.

И трите локации - Неа Перамос, Амолофи, Неа Ираклица са претъпкани.
На Неа Перамос писах, че има много бездомни кучета. Нямам против животните, защото самата аз имам вкъщи, но в случая тези са нападателни и скачат по шезлонгите.
Ако ме питате нито едно от трите.

# 674
  • България
Здравейте,
Някой може ли да сподели как стои въпросът с достъпа до плажовете на Sani на Касандра? Попадат в огромния комплекс Sani resort. Питам за външни посетители, не за гости на ризорта.
Благодаря.

Спомням си, че миналата година беше затворен комплекс, слизаха дами с децата си, карани от шофьор. А към местния плаж достъпът беше забранен, защото строяха на земята отпред.

Общи условия

Активация на акаунт