Цистит - традиционно и алтернативно лечение. Тема 13

• 10 594
  • 206
  •   1
Отговори
# 195
Момичета,нека ви кажа моята история,и понеже с години се мъчих,се надявам да бъда много полезна с моя опит и да чукна на дърво се отървах от години мъчение,благодарение на моята лична лекарка ,която ми даде това лечение:
Още от 20 годишна се почнаха проблеми с цистит .Сега съм на 45години .До към 40 -тата ми година ми изписваха Ципрофлоксацин ,който за момента лекуване и после пак и пак  цистит !Проблем от ципрофлоксацина-паник атаки ,защото действа зле на организма.Отделно -лечение без антибиограма-абсолютна грешка!
Така ,но смених личната лекарка и когато за пореден път на своя глава пих друг антибиотик без успех ,тя ми се скара и каза -Цистит се лекува така:
1 .Като започнат първите симптоми -веднага вечерта след изпишкване и измиване ,преди сън изпивам 1 прахче Монурал
2 .По схема се започва 3 месечен прием на "ваксината"(така се води )-"Уростим" -попитайте аптекар и личен лекар разбира се!
3.Пиене всеки ден на Урокомфорт поне 3 месеца и винаги занапред едно хапче след полов акт!
4 .Ядене на червени боровинки -може и сушени
5.Преди и след полов акт и двамата хубаво измиване ,а след акта и изпишкване за прочистване на пикочния канал
6.Никога не се стискайте по малка нужда !
Това е всичко и е напълно достатъчно!
Казвала съм на много мои приятелки тази схема !
Слава Богу около 10 години вече нямам гадния цистит!
Пийте много вода !
Надявам се от сърце да бъда в помощ и да се отървете от цистита завинаги!!

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 12:37 от Shampagne

# 196
Здравейте, момичета!
След една пауза, отново съм тук.
Близо година и нещо нямах симптоми.
При една рутинна цитонамазка и взимане на секрет ми излезе Е.коли във влагалището.
Пих Лефлокс и слагах Полижинакс,но един ден преди да ми дойде започна същото гадно щипане в пубисната кост и по надолу.Вътре,все едно игли и усещане за пълен мехур.При пишкане нямам парене.
Пия Crispact и Utiproplus.
Побърквам се , защо е така.Сега са празници,аз съм последните дни от цикъла,но и то няма много работни дни ,за да пусна изследвания.
Дали е нещо на лигавицата от антибиотика, какво се случва?!
Как се взимаше Пиелосептил?
Ще съм благодарна за съвети.

# 197
Здравейте, искам да ви попитам как купувате Strovac от Германия и как я пренасяте до България?

# 198
  • Варна
И аз бих искала да споделя моите сблъсъци със отвратителните и доста болезнени и упорити уринарни и бактериални инфекции . Имаше един период повече от половин година време , постоянно лекувах едновременно цистит както и бактериална вагиноза и ми беше дотегнало . Всичко тогава тръгна след едно посещение на басейн тук във Варна . Прибрах се и след няколко часа започнах със дискомфорт от честа нужда за уриниране , получих необичайно за мен дотогава бяло вагинално течение с неприятна миризма съпроводено със парене и болка при уриниране , Бях се побъркала направо , гинеколожката тогава ми обясни че циститът и бактериалните вагинални инфекции често се появяват едновременно поради близоста на влагалището и уретрата , при което се улеснява пренасянето на патогени , бактерии и т.н .  Правех винаги пълни изследвания , микробиология и антимикограма , а резултатите бяха постоянно еднакви - Кандидозен цистит , като  урината е чиста и няма бактерии , но имах бактерии във влагалището . Бях пробвала какво ли не за лечение и тогава гинеколожката ми предписа едноседмично лечение със Бетадин вагинални овули . Първата глобула тогава си спомням я поставих доста трудничко и плитко . На сутринта едно че бях оплескала всичко , ами отивам да пишкам и една част от глобулата изпадна от мен неразтворена почти . На следващата вечер Мама ми сподели да овлажня глобулката преди поставяне , както и за по-лесното ѝ разтваряне . След една седмица нищо не бе останало от този Бетадин , страшно доволна съм от него и го препоръчвам горещо И така да чукна на дърво , нещата се оправиха , създала съм си безупречни хигиенни навици като посещавам тоалетна честичко и никога не се стискам , задължително вече си пазя крачетата и кръстчето топлички , вода пия доста пък и дори да не ми се пие вече . При посещение и ходене на басейн или море си нося резервно долнище на банския , винаги си слагам тампонче преди да вляза и го махам веднага след като излезна от водата , както и смяна на мокрия бански . Избягвам употребата на дамски превръзки , превръзка слагам само и единствено преди сън , за да избегна ставането на всеки 2-3 часа и смяната на тампони като луда . Отбягвам доста лютиви или пикантни храни и подправки , както и носенето на бельо тип прашка , танга , както клинове , недишащи и спарващи ме материи

# 199
Здравейте,
От четвъртък се започна паренето (по време на цикъл да уточня) и пасле дразненето и тежестта при уриниране, а и не само. Взимам Цистостоп рапид, но вече болката е доста засилена при уриниране, а между уриниранията постоянно дразнене и чувство, че ми се пишка. Ноември бях на АБ заради ешерихия коли. После правих повторна стерилна урина в две лаборатории и беше чиста. Свйрзах се днес с личната, защото естествено всичко започва петйк, събота и неделя....и тя ми изписа Монурал, но по много странна схема - 3 опаковки - 6 прахчета по едно на ден. Някой чувал ли е за такава схема преди? Винаги са ми го изписвали по едно и после още едно на третия ден. То ноемнри така и не помогна де. Сега се чудя какво да правя и къде да търся спешно уролог утре в Бургас.

Акозапочна днес монурала, утре не мога да пусна стерилна урина,нали?

# 200
Да, Монуралът ще потисне растежа и стерилната ще е "без растеж" съответно и без антибиограма. Така, че до утре не взимай и дай стерилна. И не разчитай само на Монурала. Вече доста масово го изписват и ефекта му отслабва.  А за схемата от 6 прахчета всеки ден нямам думи. Вижда ми се пълно безумие. Просто изчакай антибиограмата. Друг антибиотик, който вече също излиза от играта е Амоксицилин/Амопен. Доста често след него има рецидиви. Цефалоспораните се справят по-добре и хинолоните но те са краен вариант заради страничните ефекти. Търси уролог/невролог, а не личен лекар.

# 201
Здравейте,
От четвъртък се започна паренето (по време на цикъл да уточня) и пасле дразненето и тежестта при уриниране, а и не само. Взимам Цистостоп рапид, но вече болката е доста засилена при уриниране, а между уриниранията постоянно дразнене и чувство, че ми се пишка. Ноември бях на АБ заради ешерихия коли. После правих повторна стерилна урина в две лаборатории и беше чиста. Свйрзах се днес с личната, защото естествено всичко започва петйк, събота и неделя....и тя ми изписа Монурал, но по много странна схема - 3 опаковки - 6 прахчета по едно на ден. Някой чувал ли е за такава схема преди? Винаги са ми го изписвали по едно и после още едно на третия ден. То ноемнри така и не помогна де. Сега се чудя какво да правя и къде да търся спешно уролог утре в Бургас.

Акозапочна днес монурала, утре не мога да пусна стерилна урина,нали?
Съхранете я в хладилник, няма да има проблем, при мен беше така при последната криза на сутринта я дадохме в лаборатория и после си излезна масово е. Коли. За схемата с монурала съм чувала и я изписват, но не съм сигурна, че ще помогне. Търсете пиелосептил/фуролин той е ефективен срещу е. Коли.

# 202
Благодаря! Аз имам пиелосептил, но не знаех дали да го пия. Знаете ли каква е дозата? Утре съм на преглед при уролог.

# 203
Провери какъв е бактерия и дали е чувствителен към пиелосептила.

# 204
Благодаря! Аз имам пиелосептил, но не знаех дали да го пия. Знаете ли каква е дозата? Утре съм на преглед при уролог.
Стандартната схема е първите дни 3х1, после 2х1 поне 10 дни да има общо. Вижте антибиограмата, ако е чувствителна на нитрофорантинон ще ви помогне доста повече от монурала. И го пийте след храна с айрян, така няма да ви дразни стомаха.

# 205
Записвам се и аз по темата. От години не бях имала цистит. За една година имах 2 или 3 пъти. Бях започнала с Уростим след това,обаче с всяка изминала година все по-често забравях да го пия. Имала съм разни вагинални гъбички и като ми е припарвало,все съм си мислела,че е от това,но за 1-2 дни минаваха болките. И така до миналия петък - от нищото започна едно силно парене и 3 часа по-късно едно обилно кървене при уриниране със съсиреци. Притесних се вного,никога не бях виждала кръв в урината,не бяхме и в България. Мотаха ме в едно спешно в Истанбул няколко часа,искаха накрая да ме хоспитализират,на им казах,че просто искам някакво лекарство и да се прибирам към Бг. Абе, ужас просто беше. Таа сега съм на Левокса и Уринал. Вчера бях на уролог, потвърди,че е цистит. Каза да продължа с Левокса-та 10 дни,което ми се струва доста време за антибиотик,но ще изпълнявам (само се надявам някакви гъбички пък да не тръгнат от антибиотика). 10 дни след антибиотика трябва да пусна стерилна урина. В последствие се усетих,че ще съм в цикъл тогава. Предполагам,че като мине цикълът да пусна урината?
Припарва ми чат пат, не знам още колко ще продължи.
Старая се да пия повече вода,надявам се да ми стане навик това. Пия и чайове. И мисля като приключа с антибиотика и Уринала да започна добавки с червена боровинка. Бях си харесала някаква марка от iHerb. И като цяло да си изградя някаква рутина,която да влияе в положителна насока, а не от най-малкото кихане или басейн и да “цъфна”.

# 206
Пожелавам ви го сърце, да не чуете повече за цистит. Питайте уролога за опашка на възпалението. 10 дни е нормално за основен антибиотик при цистит, препоръчвам ви след него опашка и чак тогава уростим с червена боровинка, ако е. коли добавете и дманоза. В зависимост от бактерията се назначава опашка на възпалението, обикновено е или бисептол, или нитрофорантинон в ниски дози.

Общи условия

Активация на акаунт