Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 384 342
  • 13 233
  •   2
Отговори
# 15
Аз съм като цяло нов участник в темата. Следила съм я, като гражданин обаче. Ядосана съм, омерзена съм, как допуснахме, хем се самооправдавам, че съм никой и мафията си е мафия, хем се ядосвам на пасивността си. Детето ми е студент по медицина. На прага да стане един от ония, дето ги бият и псуват в спешното срещу 1000 лв заплата нощен труд. Всичко останало ми бе на заден план в един момент, но събитията от последните дни буквално ме разтърсиха. Без да съм гласувала за ПП и без да ги харесвам сляпо, имала съм своите критики към тях.
И както не бях техен привърженик, така май рязко станах точно заради тези събития.

# 16
И , че освободиха под гаранция само от 6000 лв. задържаните?  Или за тях може?
Обвинени са за притежание на акцизни стоки (акцизни цигари според журналистката Joy) без бандерол в особено големи размери.
Нищо няма да излезе от кравефермата. Това е строено заедно със сградата отгоре.

В доста големи количества. А машините за производство, генератори за ток, подвижната платформа за вход, са само дизайнерски решения за обстановката.
Леглата и кухнята, явно са за краварите.
За това става дума, двойният аршин, с който мери прокуратурата.
Да,  нищо няма да излезе. Те са "проспали" изграждането, предупредили са ги да изчезнат и сега няма нищо да им направят.
Фабриката бълва огромно количество цигари денонощно и изведнъж напускат всички и изчезват яко дим.
Да, не са знаели и никой не ги е предупредил...

# 17
  • София
И при Иванчева схемата беше същата. От един предприемач/ бизнесмен "искали", обаче не директно кметицата е искала, а Дюлгеров, но направиха така, че да набъркат кметицата(парите в багажника) и да я вкарат в затвора.
И още я ползват за сплашване. С 2арненският кмет няма да им се получи.

# 18
За цигарената фабрика казаха, че нямало никой на място, защото се били отказали. Smile Не, че шефът е предупреден. Smiley Не можели да пласират цигарите без бандерол. Wink
И един мармот завиваше шоколада...

# 19
аха, ей така се отказват, доообре
изключително силни надежди тая за сряда аз, за да видя настроения и дали имаме някакъв шанс
ако покажем на тези млади хора, че сме зад тях, може и да успеят да устоят на атаките и да се върнат на шахматната дъска по-силни от всякога
дали не зависи от нас???

# 20
Какво ще има в сряда?

# 21
# 22

Мерси - пропуснала съм. Ами ето, това е чудесен повод всеки, който не е съгласен с нещо и иска да изрази гражданската си позиция, да се присъедини. А не само да коментираме, че няма общество.

# 23
  • София
от цялата тема с ПП и връзката му с някой отделно взети корумпирани личности най-интерсна е тази с Иван Модев.Оставям с впечетлението, че медиите правят всичко възможно да не ровят в тази посока, защото "разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова". Човека цял живот се е занимавал с политическо брокерство и търговия с влияние. Аз лично го познавам от 1995 г. когато беше един от ръководството на младежкото БСП, майка му беше в ръковоството на женското БСП, а баща му беше председател на Софийската организация на БСП. Ако БСП бяха направили детска организация, най-вероятно щеше да я оглави брат му. По това време младият още Модев търсеше желаещи да придобия държавни предприятия с активи до 70 милиона лева, който не минаваха през Агенцията за приватизация и даваха възможност за творческо прилагане на закона. След краха на БСП и Виденов, Модев хитро се препозиционира и стана един от доверените хора на най-честният политик в българската история - Добрия вълк Лупи. И за моя изненада тази светла личност в един момент се оказа сварзана с ПП и оглави политическият кабинет на премиера акд. Н. Денков. Модев е шеф на кабинета на денков и по времето кагато е министър в служебното правителство. Ще ми е много интерсно да узная кой и защо е препоръчал Иван Модев за тази длъжност. За какво им е било на правителството на ПП политически брокер да ръководи кабинета на министър предсетателя. В никъкв случай за корупция и търговия с влияние.

# 24
  • Буркина Фасо

Мерси - пропуснала съм. Ами ето, това е чудесен повод всеки, който не е съгласен с нещо и иска да изрази гражданската си позиция, да се присъедини. А не само да коментираме, че няма общество.
знаеш ли какъв калабалък ще стане ако се присъединят и противниците на евро/еврозоната ?
те също изразяват гражданска позиция.

# 25
Не присъства. Само е споменат.

За това, какво се е случило в съдебната зала, за прокурорите, съдията, доказателствата и абсурдите https://m.youtube.com/watch?v=WYT8dvwtnbA
Сигурно и тоя адвокат се излага.

Ахааа, ясно как се е случило. Пламенка рязко останала с впечатление, че парите били предназначени за ПП и така са включили и неизвестния депутат и са формирали ОПГ.
Няма що, много сериозно доказателство.
А и достъпа до зала са ограничавали.

# 26

знаеш ли какъв калабалък ще стане ако се присъединят и противниците на евро/еврозоната ?
те също изразяват гражданска позиция.

Това е протест - всеки, който иска, може да отиде и да си стачкува, за каквото си е решил.

# 27
Нито е поискано сваляне на имунитет, нито има каквито и да е доказателства за корупция, освен на пламенка приказките.
Няма законова причина да се гледа делото в София. Очевидно е скалъпването, както и машинацията да е в петък в полунощ.

За голяма част от хората, не е очевидно.
За тях Пеевски и Борисов, са мачовци, които мачкат както трябва. А академик Денков с неговият интелектуален изказ е направо неразбираема масите.

Юмрук по масата или хвърлени пари от джиБката са много по добре възприети като поведение.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 12:33 от Фрау К

# 28
.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 09:24 от DNT177

# 29
И при Иванчева схемата беше същата. От един предприемач/ бизнесмен "искали", обаче не директно кметицата е искала, а Дюлгеров, но направиха така, че да набъркат кметицата(парите в багажника) и да я вкарат в затвора.
Е, то ясно, ама поне пари някакви имаше. Аз, верно, само по филми съм гледала, ама инспектори дебнат с месеци да "пипнат" заподозрените доказателството, за да ги "хванат". Иначе нямат нищо.
Аз не се съмнявам, че Пламенка е "останала с впечетление" и е "имала съмнение". Тя така си мисли, че се работи, така е свикнала. Но това не е никакво доказателство.

Общи условия

Активация на акаунт