Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 606 947
  • 21 119
  •   11
Отговори
# 19 290
Здравейте, следя групата отдавна и тъй като има разностранни мнения относно изборите кои смятате, че са “правилния” избор, ако изобщо има такъв? И към кои “силни” на деня трябва да се придържаме, при положение че сме го играли с едните и другите, и никога не сме били добре? Интересно ми е защитниците на ЕС на какво мнение са за урсулоподобните и политиката, която водят, слабата дипломация, за идиологиите, които изповядват, финансирането на войната и огромните кредити, които се теглят ежедневно. Какво според вас е бъдещето на ЕС, ще се разпадне ли и ако да, ние към коя сфера на влияние ще попаднем?
А твоето мнение какво е?

# 19 291
Нито една от тези 7 точки, които сподели Нана, не се спазват от партиите борещи се за традиционни ценности.
Нито една от теи точки не виждам да се спазва от българите тупащи се по гърдите, че са големи патриоти и християни. Чакам и Радев да каже за традиционните ценности, та да го попитам как спестява по 500 хиляди евро народна пара изтичаща в канала всеки ден.
Може би това също да е причина, поради която значителна вече част от хората не искат да ги подкрепят /партиите/, не са активни при избори.

# 19 292
  • София
Ами сега 🤭
Цитат от интервюто на Капитал с Борисов:
 "И тогава ми сервираха, че ще има съдебна реформа. След това седнах с Христо (Иванов) и му казах: виж, аз тази тема не я разбирам какво искате да правите. Има много тънкости - ВСС, прокурорски колегии, съдийски колегии. И искаш ли да се разберем така? Аз подкрепям всичко, което кажете по съдебна реформа. Те с Пеевски започнаха да работят по съдебната реформа. Правосъдният министър Петър Славов го предложи Пеевски. Христо Иванов първо не искаше, после вика, добре, айде. И те започнаха да се събират всеки ден. “
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2026/01/20/ … _iskah_a/?ref=rss

# 19 293
Ами сега 🤭
 "И тогава ми сервираха, че ще има съдебна реформа. След това седнах с Христо (Иванов) и му казах: виж, аз тази тема не я разбирам какво искате да правите. Има много тънкости - ВСС, прокурорски колегии, съдийски колегии. И искаш ли да се разберем така? Аз подкрепям всичко, което кажете по съдебна реформа. Те с Пеевски започнаха да работят по съдебната реформа. Правосъдният министър Петър Славов го предложи Пеевски. Христо Иванов първо не искаше, после вика, добре, айде. И те започнаха да се събират всеки ден. “
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2026/01/20/ … _iskah_a/?ref=rss
Айде бе, не разбирал той и оставил Пеевски. Ама разбрал как да спести разходите за хазартния бизнес на Божков и взел порите в брой? Ама сериозно ли му се вярват на тия дрънканици все едно са достоверни???

# 19 294
Ами сега 🤭
"И те започнаха да се събират всеки ден."
Като една сладкодумна приказка. И прецакаха русофила. И царството стана за чудо и приказ! И накрая три дена яли, пили и се веселили, и той беше там, да не се прави!!!

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 22:15 от mantissa

# 19 295
Мисля, че част от участниците в темата са пропуснали колко обикаляше РР из страната и колко хоризонтални връзки изгради през мандата.
Особено последната година.

# 19 296
Аз не искам БГ да е на страната нито на Путин, нито на Тръмп. България е и трябва да продължи да е част от Европа.
РР иска да е путински троянски кон в ЕС, като Орбан. Неговият глашатай Слави Василев си го казва в прав текст.

# 19 297
  • София
В "Референдум": 64% одобряват оставката на президента Радев

https://bntnews.bg/news/v-referendum-64-odobryavat-ostavkata-na- … Q22VElwym1c9aHbOg

# 19 298
  • София
Соната, никъде не казвам да се вярва на Пеевски, човекът си е направил музей. Казвам, да се четат сглобкаджийските медийни комплименти  от страна на ПП/ДБ към Пеевски. За справка - Мирчев от ДБ и Лорер от ПП.

Диорела, лъжливи овчарчета да искаш в тази държава. Христо Иванов е едно от тях.

# 19 299
Държавната руска информационна агенция ТАСС вижда влизането на Радев в политиката като единствен шанс за излизане от кризата.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22126971?fbclid=IwdGRzaA … T4xAome6i_BIAlLSQ

Интересното е, че от ТАСС пуснаха информацията за оставката на Радев един час по-рано преди той да я подаде. Grinning Личи си кой ръководи действията му. Виждат, че Орбан вече ще е бита карта и няма кой да спира решенията на ЕС и обърнаха надеждата си към Радев.
Не е вярна информацията. В 19:10 наше време е качена статията, т.е. когато е обявил. Скрийншотът е правен от Западна Европа, на всеки му излиза часа според локацията - тествах и смених часовата зона, смени се и часът.
Ето който иска да провери - https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/26188779

Това, което не ви прави впечатление е точният час на качване. Радев започна обръщението си в 19,00 ч. Продължи до 19,05 ч. Тоест, за 5 минути е написана и качена статията. Заедно с обяснения за историята на Радев и Йотова, проучванията на социолози, оценки на експерти.
Статията трябва да бъде написана, да мине през редактор и да се качи на сайта. Евала на такава ефективност, нали?

ТАСС от България ли пишат вече? Защото Русия е с 1 час напред.
И какво се случва, нали ТАСС е от забранените в ЕС медии, вкл. и за разпространение. А този линк тук, информацията от 24 часа... Хммм

# 19 300
Крум Зарков е заявил, че няма са участва в проекта на РР. Този човек е изключително достоен. А такива в БСП са рядкост, или поне тези, които са били от първите редици.

# 19 301
  • Пловдив
Крум Зарков е заявил, че няма са участва в проекта на РР. Този човек е изключително достоен. А такива в БСП са рядкост, или поне тези, които са били от първите редици.

Simple Smile

Крум Зарков: Добра новина ще е, ако президентът обяви политически проект

# 19 302

Simple Smile

Крум Зарков: Добра новина ще е, ако президентът обяви политически проект
Да, той беше негов съветник. Но го напусна, когато РР обяви подкрепа за референдум за еврото. Важното е, че беше заявил, че няма са участва в друга партия и го поддържа. Много е лесно да се поддадеш на изкушението.

# 19 303
  • Пловдив
Това, което цитирах, е от вчера/днес.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 19:29 от marzeliva

# 19 304
  • София
Артемис, правителството  на Йотова?  Поправи  ме ако греша, но  мисля, че точно ПП/ДБ, заедно с Пеевски и Борисов отнеха възможността служебното правителство да е съставено от президента. Създадоха домова книга от послушници, които да обслужват техните интереси.

На мен ми е интересно от къде го вадите това самочувствие на най-образованите хора, най-можещите, най-правилните, всичко най и по много?  Звучите като инфлуенсъри в инстаграм, продаващи фалшив живот, самозалъгващи се, че са нещо повече от другите. Това ще изяде главите двете бутиковите партии.

Ако бях инфлуенсър в инстаграм, щях да изкарвам пари там, а не да си губя времето, че да пиша тук.Laughing
Между другото, няма лошо образованите хора да имат самочувствие.

А е правителство на Йотова, защото тя ще номинира МП. Макар и от домовата книга.

Общи условия

Активация на акаунт