Тренировки в домашни условия - 124

• 31 823
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
Firebird, и на теб благодаря. Не знам доколко точно съм предала усещанията си, тази тежест мога да опиша и като схванатост, скованост. Имам и леко затруднение с пазене на равновесие, но то е пак в следствие от болката и схванатостта.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 23:10 от elian

# 31
Ама чакай сега, схванатост е нещо съвсем различно. Примерно ако си подскачала, бягала или подобно, особено без загрявка и разгрявка, а и не го правиш редовно, е много нормално да ти се схване прасец и да се вдърви. Гадно, боли, неприятно, ще го усетиш вероятно чак на следващата сутрин, и действително си му трябват няколко дена, но със сигурност не повече от седмица. Макар че знам ли пък ако го претоварваш постоянно…

Кои мускули те болят? Така като ги пипаш, натискаш, масажираш, къде ти е по-чувствително?

# 32
Болят ме мускулите отзад на бедрата и най-вече над и около коленете, явно са ми слабо място. Мисля си, че това се получи от преразтягането, когато се навеждам с ръце на пода. Опитах да правя крачки с леко прегънати крака, доста по-слаби са болките. Вече и аз не знам.. Да видим ортопед или травматолог какво ще кажат, може да е и проблем със сухожилия..
Да добавя, че три дни пих ибупрофен, мазах с фелоран, никакъв ефект. Отоци, зачервяване и подуване нямам, в прасците болката е 2 от 10.

# 33
На мен ми се е случвало след сериозно разтягане незагряла (шпагат на повече от 180 градуса) да ме боли доста в продължение на около седмица. Беше някакво много странно усещане при ходене. Гадно беше и помня, че бях много стресната какво съм си причина. Мина след около седмица, когато обаче се щадях и дори не направих опит пак да се разтягам през това време. Ако след като си се почувствала така си продължила да тренираш може да си влошила ситуацията и действително да е каквото предполагаш. Ако след седмица и повече почивка без тренировки няма подобрение обаче на твое място бих отишла на лекар.

Моля те, прави загрявки в бъдеще. Наистина е важно и има смисъл!

# 34
Благодаря ти от сърце!
Не само че не спрях, ами и с клековете продължих, уж с цел да подсиля коленете.. но да, трудно мога точно да опиша какво чувствам, не са точно зверски болки, ами някаква тежест, опъване, растежение, странно е, определено.

# 35
Ако е "само" зверска МТ, а не травма, 2 разтворими Аспирин Ц правят чудеса, и си пушка на другия ден. Минава като с вълшебна пръчка.

Хоум офисът за мен се оказа пагубен откъм крачки. Винаги съм на екран, ходенето е абсурд. Сега е лято и е светло, но зимата пак ще е тъмница и студ. Представям си как тичам сутрин в 5 в тъмното, и ми иде отсега да се гръмна.

# 36
Дези, скриваш ми шапката, честна дума. Винаги си го правила.

# 37
Болна съм -гърло възпалено в тая непоносима жега и на мен ми идва да се гръмна.По принцип не боледувам ,от 20 години не съм вдигала темп,но тези сливици ме удрят веднъж на две години и полудявам.
Мразя хоум офис от времето на Ковида,прецаква ми всякаква организация ,но аз по принцип съм много ,много зле в това отношение.
Ще направя някакъв стреч днес ,нямам сили за друго.

# 38
Аз ако не стана в 5-5:30, изобщо не виждам как ще мога пълноценно да тренирам по хладно към 7...

# 39
Записвам се в поредната тема с последни две тренировки преди 6-дневното пътуване в Австрия.
Повтарям програмата Unleash от приложението на Карълайн. Вчера се върнахме от рок феста в Мидалидаре и бях поуморена, затова направих направих ден 5 - рамене и трицепси, а за тази сутрин си оставих ден 4 - цяло тяло.
Е, този ден 4 ми разказа играта!  Тренировката е от типа "по-леки тежести, повече повторения" плюс кардио елементи за разкош. Много харесвам такива тренировки, но отдавна не съм правила и много ми личи Disappointed Relieved Два пъти натиснах пауза за допълнителна почивка. Упражнението maker изпрати пулса ми в небесата, финишърът ме изкара извън предела. Последните 15 сек. краката ми просто ме предадоха.
Плащам си цената за нередовните кардио занимания и установявам, че точно Unleash беше точният избор на програма с оглед на моментната ситуация. Дано unleash-на качествено, имам нужда от промяна. Минах сравнително леко в МП, но неусетно ми се натрупаха мазнини по ръцете и около талията. Приемам нещата философски, като, разбира се, ще опитам да ги коригирам, доколкото мога.
Слънчев ден и слънчево настроение на всички Nature Sunny

# 40
Vetrena, коя програма ще ми препоръчаш, ако започна с приложението? Колебая се между РЕ и Unleash.

След почти 2-месечна пауза, снощи избърсах праха от дъмбелите и сега се чувствам фантастично. Започнах пирамидите на Каролин.
Ластиците и леките тежести ми дойдоха добре за разнообразие и разчупване на рутината, но тялото ми си иска старите тренировки.

След хубавия ефект на леките тежести върху краката ми, сега не съм сигурна как да продължа, за да не ги напомпвам. Дали да не ползвам макс.10 кг дъмбели с повече повторения или да хващам 15-ките, а повторенията да са по-малко.
За горната част на тялото нямам притеснения, там трябва да внимавам само с дясната ръка.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 12:08 от Linofrina

# 41
Втора програма с Карълайн.
Ден втори, Unleash series day 2, Upper Body

Не, приложението няма нищо общо с безплатния ютуб... Подготвя те с правилна разгрявка, винаги я правя 2 пъти, после много прецизно тренировката те изцежда, буквално те изцежда, като те оставя жив Simple Smile

Аз също слагам на пауза, но или за да видя по добре упражнението и да го направя перфектно, или да си направя 2х12 с моите, по тежки гирички за 1-2 сет-а, тя ги прави с 5 кг, ама аз имам цяло 4, вижда ми се леко и мятам с 8 Simple Smile Става, като е за ръце и съм прав, става... Избутването за гърди нямам 2х17 като нея, а и мисля, че още ми е рано за такива цифри и си карам с моите 2х10, но там удрям пауза за да повторя, за да е честно като натоварване... уж Simple Smile

Финишерите винаги са крейзи, ама за това и си я обичаме Simple Smile Абе, пробвах с Крис & Еди, яко е, ама те все намръщени едни такива... и това, което най-много ми липсва при другите е как небрежно си оправя гащите между две упражнения ха ха ха, и аз го правя Simple Smile
Смешно, странно, ама...

# 42
Vetrena, коя програма ще ми препоръчаш, ако започна с приложението? Колебая се между РЕ и Unleash.
...........
След хубавия ефект на леките тежести върху краката ми, сега не съм сигурна как да продължа, за да не ги напомпвам. Дали да не ползвам макс.10 кг дъмбели с повече повторения или да хващам 15-ките, а повторенията да са по-малко.

Изборът на програма зависи от това какво целиш Blush
Накратко:
- MAX е програма от 50 тренировки по 30-38 минути, комбиниращи долна и горна част на тялото, т.е. може да се каже, че всяка тренировка е Full Body. Изцяло силова е, 5 трена в седмицата, от които 2 са с по-високи тежести и малко повторения, 1 - със средни, 1 - с ниски тежести и много повторения и 1 Fun day, който е кръгова тренировка за корем, ръце и нещо от долна част. От гледна точка на това, което те интересува, комбинацията на дните по този начин дава баланс между работа за сила и за хипертрофия. При тази програма съжалявам, че не добавях достатъчно често по 15-20 минути кардио в дните за горна част, както първоначално бях решила.
- UNLEASH е програма от 30 тренировки от около 40-47 минути. На сплитове е - два дни долна част, два дни горна и един ден - цяло тяло. Първите 30-50% от тренировката са заети от 2-3 базови упражнения, които се изпълняват с високи тежести и малко повторения. След това става доста по-раздвижено със суперсерии, кръгове от по 2-3 упражнения и тн. с по-ниски тежести и голям брой повторения. С други думи, в тази програма също се работи балансирано за сила и хипертрофия, но в рамките на всяка тренировка. В дните за долна част и за цяло тяло има доста кардио елементи, особено към края, така че в три от пет дни интензитетът е сравнително висок и лично на мен допълнително кардио не ми е необходимо.

Надявам се да успях да помогна да си решиш. Последно мога да кажа, че в MAX по-рядко се изпотявах, докато UNLEASH буквално ми взима въздуха и мога да си изстискам дрехите. Което съвсем не е от жегата - тренирам на климатик, настроен на 20-21 градуса, който духа директно в моята посока Grinning

# 43
  • Bristol
Elian, не знам дали е същото, но като претоваря мускулите понякога получавам такава тежест/схващане. Много често преминава в болка/мускулна треска, но понякога просто си е тежест. Не знам дали за същото говорим. Пробвай да вземеш парацетамол, магнезий, малко стреч и почивка няколко дни и виж дали ще отшуми.

Dez, аз зимата предпочитам да тичам в обедната почивка, когато работя от вкъщи. Но аз не тичам много, около 5к, 30на минути ми стигат.

Аз съм от трениращите боса. По рождение съм с плоскостъпие и за учудване на треньори, терапевти и доктори, болки нямам. Не нося стелки, но и физиотерапевтите винаги са ми казвали да не слагам, ако нямам болки и че ходенето бос помагало при плоскостъпие. Да уточня, аз големи тежести не вдигам. Най тежките ми гирички са 2х10 кг.

Аз поизчезнах, почти 3 седмици ваканция. Вие много сте писали 😊 Ошетах Крит и малко  Стара планина и Витоша, въобще активна почивка беше. Върнах се в реалността, на работа и веднага командировка, та гиричките нямах време и желание да ги подхвана. Успях само едно бързо колоездене да вмъкна неделя сутринта, около 45 км, сравнително равно, 200м денивелация, докато температурата беше по-търпима. Планирам уикенда да продължа тренировките с Хедър и да се върна в рутина 😊
Скрит текст:
Голямо богатство е Витоша за живеещите в София и явно много популярна за преходи след работа лятото. Бая светлинки се виждаха в тъмното не само по нашата пътека.
Снимка и от преход в Крит на 33 градуса. Над 30 хил крачки направих този ден и смъкнах около 1200 м.

# 44
Каролин има също толкова прецизни тренировки и безплатни в ю туб. Така че не е нужно директно на приложението човек да се мята.

Общи условия

Активация на акаунт