Тренировки в домашни условия - 124

• 30 300
  • 708
  •   1
Отговори
# 525
Е ...да бе ...ама мравучкането е само в единия проблемен крак ...
А, ясно. Дано бързо да открият каква е причината Hug

# 526
Вчера - почивка, днес - корем и ръце ,утре - почивка. Утре сутрин тръгвам към морето за последно може би за около седмица. Имам план да не спирам с тренировките мисля да взема ластиците и без това не ги ползвам много , плуване, гребане малко Simple Smile

# 527
Ноември, разсмя ме.
Агент знаеш, че никак не ги намирам за глупости. И съм съгласна много с всичко, което си дала като насоки, благодаря, че си отделила от времето си. Както и на всички останали, много топло и позитивно ми стана, от тази подкрепа Heart

Скрит текст:
Опитвам се. Истината е, че сега съм с 5 години по-стара и с 15 кг по-дебела, от колкото с първото дете, а съм много по-свежа, усмихната и позитивна. Може би защото да си майка, наближаваща 40-те си има и позитиви, като например да приритизираш понякога себе си, грижата за тялото и ума. За съжаление безсънието няма кой да го поеме, но се надявам и то скоро да отмине. На фона на всички обяснения как Беб никога няма да го има, всичко е наред. Понякога нощем просто се връщам към онези моменти и ми олеква.
.

За да не е съвсем спам, вчера катерих баирите,  днес почивах повече. Съвсем скоро свършвам ultimate beginniner и се чудя коя ще е следващата:)

Хубава вечер на всички

# 528
Направих си тренировката, много приятно е времето за спорт.
Ветреца пречеше на комарите 😃

# 529
Да се отчета и аз: ден 10 от IRON. Предварително преброих колко пъти прави упражнението Карълайн, за да ми е ориентир колко аз да ги правя (по съвет на Vetrena, ако не греша Flowers Bouquet) и бяха някъде около 10-12  с нейните тежести. Основните тежести, които аз ползвах, бяха 5, 6 и 8 кг и се оказа, че преспокойно мога да направя не 2 серии по 10-12 повторения, а 3 серии с толкова повторения. Някои упражнения ми идват натоварващи за гърба, за други се чудя дали правилно ги изпълнявам или тежестта ми идва лека. Rolling EyesSatisfied Отново бях във фитнес зала, та комбинирах с машини.

С храненето и аз съм в битка. Боря емоционално хранене и се опитвам да се храня с повече протеин и здравословно на фона на едно малко човече у дома, но за момента много трудно ми се получава и това още повече ме затормозява психически и демотивира. Disappointed

# 530
  • Варна
Ноу фрейм, открих разликата случайно. Преди години нямах кантар и "карах" на шивашки метър.
Не е видимо, според мен. Нямам изтръпване.

# 531
Днес тичах,  после йога 1 час.
Срещнах сърнички. ❤️

Три бяха, често виждам, но бързо офейкват.

# 532
Да отчета седмицата :
Понеделник 8км
Вторник ден 10 от Iron гръб и бицепс, 8км
Сряда ден 8 дупе, 6км+7км
Четвъртък 30 мин no repeat low impact cardio с Каролайн, 4км+4.5км
Петък 30мин triset full body с Каролайн, 4км+5км
Събота 4км+7км
Днес 1ч full body strength с Крис и Еди, 9км

# 533
Минавам да кажа, че Бохо пуска безплатно в тубата едномесечен курс.

# 534
  • Варна
Ден 19 от епик 2 + 15 мин abs.
Краката ми от петък ден 18 с по-високи тежести + събота бързо ходене, не са моите хаха.
Добре, че днес нямаше нищо с крака, че иначе щях да размествам.

# 535
Здравейте, записвам се с танци в петък, стречинг за шпагат вчера и днес пак танци след малко.
Последните 4 дена, въпреки че почивах, нямам много крачки. Утре децата започват училище и крачките ми бяха по магазини и молове да купувам необходимите неща.

# 536
Guten Morgen, meine Damen und Herren Hug
Това е положението, тази седмица поздравявам на немски Joy
След двуседмично отлагане най-накрая започнах серията 10 х 10 на Карълайн - германско обемно трениране. Всяка тренировка е от 3 упражнения, всяко се прави в 10 серии по 10 повторения.

Скрит текст:
С тези пет тренировки от миналата година "под вежди се гледаме строго". Чудех се дали няма да е твърде тежко, психически изтощаващо или просто ужасно скучно. Самата Карълайн допринесе за това усещане с препоръките да не се захващаме с този метод, когато сме физически уморени или претоварени в личен и служебен план.
При мен пследното е силно актуално, но реших, че именно сега е моментът да направя серията - като метод за подобряване на устойчивостта и като подготовка за новата програма IRON Pro.

Възхитена съм! Ако има медитация в силовите тренировки - това е германското обемно трениране Blush
Съсредоточих се върху правилното изпълнение на упражненията и темпото. Липсата на разнообразие всъщност помага на мисълта да се успокои - не се налага непрекъснато да следиш какво следва, как се прави... Всичко е простичко, лишено от ефекти, но високоефективно - съвсем по немски Grinning

Днес направих ден 1 - крака. Тренировката се състоеше от: сумо тяга-клек (хибрид между сумо клек и сумо тяга), статични напади и клек с повдигнати пети (за квадрицепси).
За първото упражнение ползвах 32.5 кг (КГ с 40) , за нападите - 2 х 15 кг (КГ с  2х20), за третото - 2 х 10 (и КГ с 2 х 10).
Мисля, че Карълайн беше избрала доста висока тежест за нападите, защото на третото упражнение се наложи да намали тежестите след 5-та серия. Аз нямах проблем до края с 2 х 10.

Скрит текст:
Четох доста за този метод на трениране и навсякъде съветват да се подбере тежест около 60% от максимума за едно повторение, а за не особено напреднали - 50%.
Разгледах всички тренировки от серията и ми направи впечатление, че при някои упражнения Карълайн е избрала средни за нея тежести - напр. за раменни преси 2 Х 10, като сме я виждали да избутва също 2 х 12.5, дори 2 х 15 кг. За други упражнения обаче е взела най-високите тежести, които досега е ползвала в програмите - напр. 78 кг за хип тръст, 2 х 20 кг за напади и др. Сигурно има някакво обяснение за това.

Със сигурност ще повторя серията след приключване на новата програма, за да видя ще регистрирам ли напредък.

# 537
Добро утро и от мен. Денят започна с една от последните тренировки на Каролин от ultimate beginner - долна част. Доволна съм. Детето и то е доволно, изяде си гроздето и гофретите от пода. Всичко е 6. Остава някога е тоя живот да си измия косата.

Весел вторник на всички Heart

# 538
Vetrena, много интересно ми беше да прочета впечатленията ти.

Моите силови тренировки вкъщи винаги са с три упражнения. Фокусът ми там е правилна техника, прецизно, бавно изпълнение и високи тежести.

Отделни имам и обикновено две седмично, които са по-бързи (любимите ми са chain workouts), които пак са с три упражнения, но там целта не са толкова самите тежести колкото преходът от едно упражение към следващото, интеграция на техниката в по-бързи условия и brain workout често докато Simple Smile

Вчера ми изскочи едно предизвикателство за баланс Simple Smile дето си мислех, че що годе бива Simple Smile ама пробвайте да балансирате на пръсти на един крак за 1 минута без да помръдвате и ако ви е лесно, затворете очите при същите условия Simple Smile

# 539
Здравейте и от мен! Днес правих ден 12 от IRON. Основните тежести, които позлвах, бяха дъмбели по 5 кг, защото не разполагаха с други във фитнеса на хотела (че сме на почивка 😁). За bench press ми идват леки, но за флайс ми тежат. Правих по 10-12 повторения, без да засичам 6ч сек. Накрая се озорих с кофичките за трицепс, та там комбинирах на пейката с кобра лицеви опори, за които научих днес от Карълайн. Като цяло можеше да сд постарая повече, но все пак е тренировка.

И да се оплача: в събота тренирах крака с Карълайн, обаче се контузих на аддуктор машината (комбинирам, както съм писала) и сега доста ме боли ляв глутеус, особено като стъпвам. Та заради това не знам кога пак ще мога да тренирам крака. 😢😥

Общи условия

Активация на акаунт