Тренировки в домашни условия - 124

• 30 223
  • 708
  •   1
Отговори
# 540
Ветрена много ми е интересно да те чета, винаги даваш страхотен обзор на всяка програма Hug
green arrow какво съвпадение, и аз правих ден 12 днес Grinning Стискам палци бързо да отмине контузията.

# 541
  • Bristol
Продължавам с Fierce, бях си оставила две тренировки без тежести, вчера в хотела отметнах първата, калистеникс цяло тяло. Малко тесничко ми беше и подът е ламинат, но добре се изпотих.
Уикенда кацнах сутринта в Пиза, наех си колело електрическо, уж да отида до Лука, но жената, която ми даде колелото, каза че няма да имам време за Лука, та само по една равна пътека до морето се разходих, около 30на км. Голяма грешка за този маршрут електрическо колело да взимам. Аз непрекъснато бях над 25км/ч, което автоматично изключва двигателчето. Но пък добре се натоварих с това тежко колело. Завъртях се малко и из Пиза с него. Имам още едно идване тук и се надявам да успея да отметна тогава Лука с колело.

# 542
Еееее много готино ,браво!
Вчера -горна част ,днес -дупе. Разместих малко тренировките ,но продължавам по план-3 дни тежести ,два пилатес +кардио.
Стреч и батут -еври дей.

# 543
Ех, из Италия с колело! Какъв кеф! Завиждам ти, Мери!

И ние традиционно карахме този тридневен уикенд, последния от лятото и пак традиционно на Мартас Винярд.

51/99 Колоездене 36 км
52/99 Йога (клас) + колоездене 57 км
53/99 Колоездене 29 км + ходене 9 км

Покрай ваканциите и препускането насам-натам май съм отслабнала без да го гоня, защото последните дни няколко различни човека го коментираха. Не съм се теглила, но определено на колелото го усетих, след първите 30-ина км почвам да издъхвам.

# 544
Започнах седмицата с един ден закъснение в тренировките, но пък вчера се раздадох здраво и минах два часа, бях гладна като звяр после 😃

Ще пробвам предизвикателството за баланс.

Около мен кантари да иска човек, качих се на три различни, килограмите ми не са мръднали, но обиколките определено са се върнали на миналогодишните нива - по едни ваканционни дрехи го установих, а зимата мислех, че нови трябва да купувам.

# 545
Merry, страхотно! Блазе ти!

Започнах седмицата с чудесна тренировка за долна част, която ще правя и друг път. Отбелязах си я.

Замених стандартните напади с дълбоки, с коляното напред.

Вчера- пауър йога

Днес- йога сутринта, а следобед краци, мой вариант.
Започнах с Карълайн и Ден 34, но бързо разбрах, че или ще клякам, или ще правя рамо, но не и двете заедно.

Спрях тренировката, и направих това:
1. Suitcase squat 3x15
2. Заден клек с крив лост 3х15
3. Преден клек (лост пред гърдите) 3х 12-15
4. Български клек 3х12
5. Ново: Зърчър клек, ще сложа видео, ново любимо упражнение 5х12-15
6. Джеферсън тяга 2х5
7. Сумо Джеферсън тяга 1х5
Последните 2 са разтягане по-скоро.
Честно, смлях се от клекове, и съм доволна. Ако можех, щях да продължа, но абсурд.

Крачките ми досега са 1798. Joy Ако не ида да тичам, няма как да докарам движение.

В петък ще е калистеника с Карълайн, имам огромни очаквания. Много ми се работи със собствено тегло.

Edit: +9km, докарах до 14 425 крачки. Утре повече.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 22:03 от Dez

# 546
  • Варна
Понеделник - епик 2 ден 19 + 15мин abs
Вторник - 6км бързо ходене
Сряда - епик 2 ден 20 и 21
Днес - епик 2 ден 22 + 20мин стреч

Взема ми акъла тази жена днес с крака! Но и аз тази седмица си дадох зор, че довечера заминаваме за 10 дни и няма да тренирам, само бърЗо ходене ще правя. Сега с треперещи крака спретнах едни мъфини 54калории бройката и заминавам следващите дни да ближа рани от Каролин 😆 и като си помисля да залитна с храната ще се сещам какво ме чака после, че да се спирам.

# 547
Вчера сутринта тичах, и се спрях във спортното паркче за мини тренировка със собствено тегло:

1. Дипове на успоредката (това така ли се казваше?)
2. Махове с крака
3. Повдигане за крака
4. Лицеви с широк хват 20-20-15-15-10-10-10
5. Планк 2 мин
6. Мечо ходене
7. Мъртво висене
Хареса ми, и от другата седмица ще съм редовна. Задължително обаче ще дам пауза на раменете 2 дни.

Вечерта моята любима тренировка за гърди и трицепс, и дрилове на балконя за стойка на ръце.

Днес:

Продължавам да клеча с Ваня, това нещо е чудо невиждано! Тазът ми постепенно се отваря, усещам промяна в дълбоката тъкан на кръста и над опашката. Кръста не ме боли вече. Heart

Уикенда ще го карам кротко- с 2хХИИТ с Каролин, една тренировка съм изпуснала, и ще наваксам. Без железа.
3х долна част +1 горна за седмицата стигат.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 17:28 от Dez

# 548
  • на острова на мечтите
Dez, завиждам за парка 🥰
И аз си клеча с Ваня! Страхотно усещане и чудесно резултати. Качвам стълби без проблем. Глезенът ми, счупен и опериран преди години,не крещи от болка, щом го натоваря. Гърбът не ме боли. Дясното коляно, което видимо беше подуто, сега е нормално. А съм само на 32 ден откого започнах . Отначало мислех, че ще е лесно, но не е така. После слушайки обясненията на Ваня, ми стана ясно, че мозъкът ми блокира тази толкова естествена и нормална за деца си млади хора поза. Страх от падане. Мускули, които не са били разтягани с години. Виждам подобрения и съм доволна.
Уви, не мога да подновят тренировките след ваканцията. Занимавам се спорадично и нередовно, а така резултати не се пистигат.Ще трябва да направя някаква схема и да програмирам времето си.
Успех  на всички.

# 549
Извинявам се, че нахълтвам така в темата, но бихте ли споделили линк за тези тренировки за тазовото дъно? Чета ви напоследък и се вдъхновявам да правя някакви упражнения в къщи и то вечер след работа. Основно каланетика правя за от кръста надолу, Правя и някакви други упражнения за ръцете, за гърба, въртя форумния обръч от време на време. Определено се задвижих покрай вас, за което ви благодаря, че споделяте.

# 550
  • на острова на мечтите
Tit,аз оттук започнах, а после намерих още много предложения! На мен Dez ми е основният информатор на идеи😙❤️

https://youtu.be/VDUG7ccwWoQ?si=9bqzEBM-23cSI6pj
Честит празник, момичета ❤️

# 551
Благодаря ти! Heart

# 552
Danilu, страхотно мотивиращ пост! Точно снощи гледах схемата на Ваня за първи път. 2 пъти го изгледах видеото, и си записах всичко в нов, отделен блок, и започвам от днес, като ще броя първа седмица от понеделник за по--ясно.
Клеченето предизвика и при мен каскада от супер вторични ефекти и а-ха! моменти.
Към сумарния клек от 30мин прибавих половин жаба и жаба. Тазът ми не е същия. Снощи излязох за малко тичане, сякаш стъпвах върху облаци, а не съм свалила тегло.
Ето го блупринта на Ваня:

В първата седмица освен клеченето, се прибавя мъртво висене от лост, сумарно 5 мин. на ден, което маха всички проблеми от раменете (и и вярвам. Гледах видео където цитираха датски лекар, препоръчващ висене на пациентите си с нужда от операция, и на 90% им се е разминало).
За нас, които вдигаме тежко, или имаме намерение да вдигаме още по-тежко, е абсолютно задължително.
3. Crawling patterns - Пълзящи движения- Мечо ходене , слонско ходене, маймунска разходка, рачешко, жабешко, патешко....да влезе зоологическата градина. Joy
Лично аз страшно ги обичам, защото ми вдигат жестоко настроението, и са идеални за загрявка след въжето. Heart
4. Инверсии. Обърни се надолу с главата.

Целта на първата седмица е да ти открие слабите места и дефицитите, за да видиш къде какво и как да работиш.
Тези 4 неща се правят всеки ден, разпръснати през целия ден, когато ти се отвори време.

Tit* ми припомни нещо като каза тазово дъно- за тазово дъно идеална е Ащанга йога Heart
Като клякам, и държа клека 10 мин, задължително дишам Уджайи и държа Мулла и Уддиана банда. Така ми е автоматизирано, че не се и сещам да го спомена, а трябва.
Намерих тези линкове на български, сайтът не ми е познат, дано са полезни.
https://www.ashtangayogabulgaria.com/anatomy/%D0%BC%D1%83%D0%BB% … 0%BD%D0%B4%D0%B0/
https://www.ashtangayogabulgaria.com/yoga-practice/%D1%83%D0%B4% … 0%BD%D0%B4%D0%B0/

Направих си второ кафе, и ще клеча с Ваня. Grinning
Прекрасна събота! Heart
Какъв празник е днес?

# 553
Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Висенето е много лековито, имаме ние бая висене по лостове, халки и клони.

Тази седмица ми се разбърка програмата, но днес задължително, сега ви прочетох и се надъхах 🤗

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 13:40 от Al Georgieva

# 554
Мери страхотни снимки Grinning
Дани много окуражаващ пост. И аз клеча от време на време, но без постоянство няма резултати , много ясно. Ще почна да клеча на работа, вместо да се подпирам по шкафовете Sweat Smile
Седмичен отчет:
Понеделник - загубен ден в пътуване, 13ч в колата Rolling Eyes
Вторник ден 12 от Iron YT гърди и трицепс + 2х7.5км
Сряда ден 11 крака + 9.5км
Четвъртък ден 15 рамо, 50мин ин йога с Травис и 2х4км
Петък 2х4.5км
Събота 2х8км
Днес ден 13 задна верига + 7км
Момичета, след ден за крака съм скована за 2 дни и на третия все още имам мускулна треска, но по-поносима. Преди да ми мине напълно е пак ден за глутеус, задно бедро или крака. И така си ходя с мускулна треска нон стоп на долна част. И това от най-лесната програма. Взех да губя надежда, че ще дойде ден в който да тренирам с Каролайн и да не съм като робокоп постоянно. Пия си креатинина и магнезия, ям си протеина за протокола.

Общи условия

Активация на акаунт