Най-приятната част е, че е постигната със занимание, което доставя истинско удоволствие

Дез, точно така тренирам и аз, според моите възможности, които изключват тичане десетки километри (шапка ти свалям за тази способност!):
Още повече, че тренировките ми никога не са до изнемога.
Никога не съм разбирала тренирането до степен "цял ден ми треперят краката", "пет дни съм с мускулна треска" и тн. Здраво, но без изсилване, за да не се налагат големи паузи и да няма контузии. На нашата възраст, особено моята

Моята индивидуална цел за този спортен сезон е редовно, два пъти месечно да ходя на масаж. Толкова обичам и толкова рядко ходя. През септември успях, ще се старая и занапред.
Днес правих поредния ден от IRON Pro. Тази седмица се наложи да ги поразместя. Днес беше ден 10 - гърди, рамене и трицепс. Допълних с кратка тренировка за гръб. Утре ще е ден 8 - долна част с акцент квадрицепс. От петък до сряда следващата седмица ще се радваме на италианските езера и местните винени гордости - франчакорта и бардолино, а след паузата ще се върна в играта с ден 9 - цяло тяло.
Изключително добре се чувствам с тази програма. Големите тежести ме натоварват на макс, изкарват ми абсолютно всичко, последните повторения са епично изпитание за мускулите и духа, но пък много бързо след тренировката, буквално още след душа, се чувствам свежа, вдъхновена и ентусиазирана. Което в моя случай е чудесно, защото денят тепърва предстои.
Дългите серии с по-леки тежести и много повторения ми причиняват противоположни усещания - чувствам се (и изглеждам) "напомпана", но уморена физически и психически. Сигурно просто са ми досадни, не зная

Затова, връщайки се към началото на този дълъг пост, е толкова важно не просто да постигаме целите си, но като Маги да ги постигаме с удоволствие