Тренировки в домашни условия - 124

• 29 078
  • 683
  •   1
Отговори
# 675
Успях да видя MagiB - страхотна визия, поздравления Hug
Най-приятната част е, че е постигната със занимание, което доставя истинско удоволствие Heart

Дез, точно така тренирам и аз, според моите възможности, които изключват тичане десетки километри (шапка ти свалям за тази способност!):
Цитат
Възстановяването е важно, да, но и с него не трябва да се прекалява, и не е довод за скатаване. Grinning
Още повече, че тренировките ми никога не са до изнемога.

Никога не съм разбирала тренирането до степен "цял ден ми треперят краката", "пет дни съм с мускулна треска" и тн. Здраво, но без изсилване, за да не се налагат големи паузи и да няма контузии. На нашата възраст, особено моята Grinning, редовното силово натоварване е хиперважно. Както и напоителното, възстановяващо разтягане.
Моята индивидуална цел за този спортен сезон е редовно, два пъти месечно да ходя на масаж. Толкова обичам и толкова рядко ходя. През септември успях, ще се старая и занапред.

Днес правих поредния ден от IRON Pro. Тази седмица се наложи да ги поразместя. Днес беше ден 10 - гърди, рамене и трицепс. Допълних с кратка тренировка за гръб. Утре ще е ден 8 - долна част с акцент квадрицепс. От петък до сряда следващата седмица ще се радваме на италианските езера и местните винени гордости - франчакорта и бардолино, а след паузата ще се върна в играта с ден 9 - цяло тяло.

Изключително добре се чувствам с тази програма. Големите тежести ме натоварват на макс, изкарват ми абсолютно всичко, последните повторения са епично изпитание за мускулите и духа, но пък много бързо след тренировката, буквално още след душа, се чувствам свежа, вдъхновена и ентусиазирана. Което в моя случай е чудесно, защото денят тепърва предстои.
Дългите серии с по-леки тежести и много повторения ми причиняват противоположни усещания - чувствам се (и изглеждам) "напомпана", но уморена физически и психически. Сигурно просто са ми досадни, не зная Blush
Затова, връщайки се към началото на този дълъг пост, е толкова важно не просто да постигаме целите си, но като Маги да ги постигаме с удоволствие Heart

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 10:23 от Vetrena

# 676
Здравейте след седмица с  болки в ръката временно спрях IRON малко да се оправя.Правя само клекове и преси

# 677
Днес- първа тренировка мобилност с треньора ми за сезона .10 мин батут .Ще добавя после и някакво кардио .

# 678
Днес глутеус.
Май за първи път правя хип тръст с 30кг. Съвсем спокойно работни серии 3х14, май следващия път с 35, и повече железа нямам. Знам, че за глутеус е нормално с повече, но не съм от силните.
Съвсем сериозно се замислям за зала.

Още ще направя мобилност с Ваня, и довечера йога.

# 679
10 мин батут ,стреч ,глутеус от Iron pro .

# 680
Благодаря, Vetrena Heart

За последните два дена се записвам с две Пилатес тренировки. Със сигурност имам добре оформени абс, виждат се отгоре, но надолу са скрити от корема 😕.

Момичета, някоя от вас посещавала ли е лира клас (въздушен обръч)? От известно време исках да пробвам и запазих един клас за начинаещи за октомври. Сега гледам клипчета и се чудя ще имам ли сила да правя движенията.

Firebird - ти пробвала ли си? Помня че писа, че си се занимавала с пол денс и се чудя дали изисква подобна сила.

# 681
Обръч - не, пробвала съм aerial silks и flying pole (наистина само съм пробвала от интерес, нямам особен опит с тези апарати). Предполагам на тренировките за начинаещи няма да ви покажат нещо, с което да не се справиш след като имаш вече опит с пилона. На първо време сигурно ще ви карат да се набирате, да се качите в обръчите или нещо такова, което предполагам за човек с опит с пилон е напълно постижимо от самото начало. На мен лично обаче въздушните апарати си ми бяха по-трудни и силови от пилона.

# 682
Благодаря ти, Firebird. За начинаещи е, но е смесен клас. Както и да е, предполагам на мен като пробваща за първи път, ще ми показват най-основните неща.

Интересно ще е, защото уредът не е статичен а се мести. Аз съм свикнала на статичен уред. Ще пиша като мине 😊

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 21:36 от MagiB

# 683
Днес за разнообразие направих ден 9 от Iron за цяло тяло. Доволна съм, че спокойно работих с 2 х 10 кг и 2 х 15 кг, но за нападите нарочно свалих на 2 х 12.5 кг. За да избегна напомпването на краката, повторенията бяха х 10 на страна с удължена почивка или добавяне няколко повторения със собствено тегло, като второто май не беше добра идея.

Общи условия

Активация на акаунт