Седмокласна Изпитна 14.07 - 20.07 До класирането отброяваме, на най-желаното място се надяваме …

• 89 071
  • 1 503
  •   1
Отговори
# 1 215
Аз определено се притеснявам. Вече е 18.30, желания няма. Поне статусът е сменен на "заявил участие"...

# 1 216
Не се притеснявайте, все пак класирането не се очаква да излиза днес. Сигурно си имат някакви задачки по самата система.
Успех на всички!

# 1 217
Явно мазалото е голямо.
Нямаме заявено участие за второ класиране, а ми излиза съобщение:

Не пише, че няма желания за този етап на класиране?!

# 1 218
Явно мазалото е голямо.

Няма не искаш...ше участваш я Joy

# 1 219
Явно мазалото е голямо.

Не ги търсете в "класиране", а в "желания" - там ще пише, че няма (или има) желания

# 1 220
Явно мазалото е голямо.

Не ги търсете в "класиране", а в "желания" - там ще пише, че няма (или има) желания
Ясно, благодаря!
Малко ми се изопнаха бръчките по лицето. JoyJoyJoy

# 1 221
Погледнах програмата за осми клас за миналата година на паралелката, в която ще е дъщеря ми. Един ден 6 часа, поне два дни с по 8 часа и май два дни с по 7 часа. Седмият час свършва около 14,30 ч, а осмият около 15,30 ч (часовете са закръглени, че не ги помня точно). Това нормален дневен график ли е за осми клас?🤔🤔 Заради РИЧЕ по английски ли е? Чудех се кога ще обядва (след третия час има голямо междучасие 25 минути, часовете са по 45 минути с малки неждучасия 10 минути - според мен са достатъчни само за някакво леко похапване или сандвич, но не и за нормален обяд, дори и да си носи храна в кутия). Да слиза до училищния стол за 10 минути - абсурд. Минимум 15 минути, за да се прибере до вкъщи и...то излиза, че ще обядва към 16 ч.😅 Изобщо не повдигам въпроса кога ще учи за следващия ден...

Здравейте, за кое училище става въпрос? Ние имахме същия случай от 5 клас основното училище въведе едносменен режим, без въобще да се съобрази, че децата имат нужда от обяд. Малцината родители, които го повдигнаха, бяха бъзро заглушени от класната/директора и от безучастността на останалите родители, които не искат да се карат. Всичко това се отрази много зле на здравето. В чужбина има едносменно обучение, но има 1 час почивка за обяд. Не мога да разбера как повече родители не са заинтересвани от този проблем, който вече е в много училища. Би трябвало да има някаква подписка или нещо подобно, не знам какво да кажа.

# 1 222
За София се виждат вече само по веднъж желанията.

# 1 223
Винаги е било така в едносменния режим. Децата носят кутии, купуват си джънк. Стоят до 16:00-16:30 на училище. Не сте ли се замисляли защо около училищата е пълно със заведения за бързо хранене?

# 1 224
  • София
Гледам бала в СГСАГ паралелките СА има поне две деца с бал  492.75 и 496, а в СА математиката се утроява. Тоест, това са деца сигурно приети в СМГ и НПМГ, но пожелали ПГ.
Дали е възможно да са объркали СГСАГ със СМГ, верно започва със С.
 Бих проследила от интерес, дали на трето класиране ще има някъде 496 бал.
В 18 то в японската има единични много високи балове.
Отдавна не следя кандидатстудентските къмпании, но преди години, по време на бума в строителството,  за едно място в спец. Архитектура се бореха по 12-15 момичета, а за място в спец. СГС - по десетина момчета. Може би не е грешка, знам ли? И на мен ми стана любопитно.

# 1 225
Тази година се бориха около 600 кандидати за 160 места за студенти архитектура.

# 1 226
  • София
Тази година се бориха около 600 кандидати за 160 места за студенти архитектура.
50/50  бяха едно време, менят се времената и желанията. И подготовката за изпитите, казваха близки, самите те архитекти, че е била много скъпа.

# 1 227
По темата СМГ след седми клас за моят голям син мога да кажа, че му беше тежко 8 клас относно наваксването с математиката. По отношение на средата никога не се е чувствал зле, а още по-малко аутсайдер, има доста приятели, а и в началото се намериха деца, които с удоволствие  му помагаха с наваксването. Да, ученето е много, но това са години, в които способностите на децата да учат, запомнят и усвояват нов материал са много големи. Освен това децата са компенсирани с много лагери, бели училища, екскурзии на планина, в Европа и много дейности, които ги сплотяват. Големият ми много си харесва училището и малкият покрай него и той същото си избра тази година. Надявам се и по-малкият да се чувства добре и справя като брат си, въпреки че децата и учителите ще са различни, момчетата ми са много различни, но дай Боже да са хубави годините в гимназията и за малкия ми син.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 20:43 от topsy1

# 1 228
Винаги е било така в едносменния режим. Децата носят кутии, купуват си джънк. Стоят до 16:00-16:30 на училище. Не сте ли се замисляли защо около училищата е пълно със заведения за бързо хранене?

Не знам какво искате да кажете, че винаги е било така, при условие, че едносменнипт режим е новост за България. Нормално е децата да си носят храна и да си купуват храна. Това, което е проблем, че не е заделено нормално време за това, тоест междучасие повече от 5 или 10 мин. Трябва да има заделено време от 30 мин поне за обяд и то не в 10 сутринта, а между 12 и 13 часа. Дори в кодекса на труда е залегнала 30 мин почивка, но за децата ни не е. Реално почивките около обяд ако са 10 мин, и трябва да се сменят кабинети, от тях не остава никакво време за ядене. Не мисля, че е реалистично да се очаква децата да са 8 часа на училище без адекватна храна и почивка. Но ето, че самите родители в повечето случаи го толерират и са безучастни.

# 1 229
Как да е новост едносменният режим? От времето на баба ми го има, сигурно и от преди това.

Добре ли е така - не. Обаче ако сложат освен голямото за закуска и второ голямо за обяд, ще свършват още по-късно, което за много деца и родители е по-голям проблем. Има пътуващи деца, които ще трябва да губят последен час, за да гонят транспорт; има деца на извънкласни след часовете. Има и такива, които предпочитат да имат повече свободно време извън училище пред това да имат повече време  за хранене в училище.

И в двусменен съм имала по 10 часа на ден с едно 20 минутно междучасие. Помня съучениците притичваха до лафката и през малките. Растящ тийн няма да го спаси второ голямо, час след него пак е гладен.

Общи условия

Активация на акаунт