Аз в темата разказвах, че моето раждане продължи едва 2 ч за разкритие, но цели 2 часа напъни. Бебето си беше с нормални тонове, не е имала проблем, като се роди изплака веднага, не беше синя или нещо такова. Просто какво се очаква бре? Първо бебе. Първите бебета понякога отнемат време особено при по-дребна родилка или при по-едро бебе. Безумие е, че се очаква едва ли не всяка жена да влиза, да кляка и да роди до 10-15 мин. То първия път и не си съвсем сигурен как да напънеш, какво да правиш точно, как да дишаш, как да застанеш.
Шамара с какво ускорява процеса? Освен тотално да сецне майката, да я същиса и съвсем нищо да не направи.
Същата лекарка се отнесе много грубо с мен на последния ми преглед при нея и абсолютно ме отказа да раждам в МД. А ситуацията ми не беше някаква екстремна. Супер арогантна, груба и припряна. Самите прегледи при нея бяха максимално болезнени предвид, че така или иначе АГ прегледите не са супер приятни, ама като при нея другаде такава гадост не е била. Претупва много, кара набързо, не обяснява нищо и в случай, че нещо не е на кеф, се държи откровено грубо. Какво има да защитаваш на такива хора? Жалко, че сигурно ще спечели делото, щото са навързани като свински черва.
За мен, изобщо е абсурд да се поставя на 1 везна дали да избереш да си жив и здрав, или овикан и нашамарен. Свестен лекар ще те запази жив и здрав без да те бие, наказва, нагрубява, унижава и мачка. Както съм споделяла, аз родих с чудесен екип и въпреки 2та часа напъване, никой не ме е бил, псувал, обиждал и пришпорвал да стане веднага. Следиха тоновете и щом с бебето всичко е наред, а аз не съм на умирачка, оставиха процеса да се развие по естествения си път. Вместо да ми плеснат 2 шамара, да ми кажат, че за чеп за зеле не ставам и да ми скочат на корема та да се разкарам по-бързо за следващата дето не може да ражда.
Само че моите акушерки бяха пуснали музика, помагаха да се движа, чакаха си спокойно и мереха тоновете, вече като дойде финала помогнаха да имам стабилна упора и гледаха да навигират като аз не успея да усетя правилно кога идва контракцията. Изляха олио да не се разкъсам много. Окуражаваха ме през цялото време. Изобщо не е ставало дума, че съм нефелна кукувица, неподготвена, ненаучена, неможеща и тн. Пък аз такава си бях.