Битата родилка в Майчин дом София

• 51 743
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 260
В крайна сметка живи ли са майката и детето? Ми живи и здрави са. Нещо по-важно от това да има?! Стига лов на вещици. Като толкова ви се зловидят лекарите, ми учете и станете доктори и вие.

# 1 261
Няма, затова и аз съм си затраяла. Но докъде трябва да стигнат лекарите, за да се обади човек? Синини ли да има, счупено ли?

# 1 262
Писах ли по-горе, че всичко се забравя. Забравиха се подробностите, дискусията, множеството аналогични примери. На герба спокойно могат да сложат вечното мото на нашенската действителност "бития бит,...".
Какви оправдани шамари, какви обясними грубости? Недопустимо. Най-тъпото е, че същите побойници като отидат по на запад изведнъж стават мили и добри.

# 1 263
  • Пловдив
И аз не знам какво е било в конкретната ситуация, но знам за други подобни ситуации, не само с раждания впрочем, и съм чувала за още много. И със съобразяване на елемента на преувеличение и свръхдрама, какъвто има, пак не са наред нещата у нас с отношението към пациента.
А лекарката не твърди, че шамар е бил оправдан - твърди, че Андонова лъже за шамара.

# 1 264
В крайна сметка живи ли са майката и детето? Ми живи и здрави са. Нещо по-важно от това да има?! Стига лов на вещици. Като толкова ви се зловидят лекарите, ми учете и станете доктори и вие.
Да са благодарни, че са живи и здрави казвате? Ами следващите, които няма да са здрави или живи...?
Не щем да сме лекари всички. Аз съм станала това, което съм искала. И не крещя н лекаря насреща ми като не ми донесе фактура за разходи или като донесе някоя сбъркана. Обяснявам любезно, подробно и с усмивка колкото пъти трябва. Често едно и също многократно. Искам да получа същото като пациент.

# 1 265
  • Пловдив
От един шамар никой няма да престане да бъде жив и здрав (от неглижиране на оплаквания и медицински стандарти - може), само ще бъде ненужно, безпричинно унизен и разстроен.
Ама нали важното е, че е жив и здрав, голяма работа. Wink

Утре да взема и аз да шамаросам някой в работата ми, който не ми върви по кефа.

# 1 266
Е, хайде да изясним кое е важното. Дали да си жив и здрав или други неща.

# 1 267
  • Пловдив
Демек да не се засягаме от шамарите и обидното отношение, щом сме живи и здрави (което е най-важното, да, спор няма).

Винаги съм се чудила какъв аргумент е "ама това ли е най-важното, та го обсъждаме". И все се сещам за Христо Стоичков със синия буркан на личната кола, който се възмущаваше: "моят буркан ли е най-големият проблем?".

# 1 268
Ако не си жив и здрав, другиге неща просто не те засягат, защото не си жив.

# 1 269
Шамарът не убива, да, но ако се случи на самите вас??

# 1 270
  • Пловдив
Ми ако се случи на самата мен - пак същото.

И тоя довод ми е в една група с "това ли е най-важното" (безсмислен, да не кажа безумен) - не, бе, никога нямаше да се сетя, че може да се случи на самата мен, ау, вярно, че това поставя нещата в друга светлина, не се бях замисляла. Нали.

# 1 271
Истината е, че благодарение на всички нас, като общество, безчинства се случват къде ли не. Да си замълчим, това да отмине, в конфликт да не влезем... и това е зелена светлина за самозабравили се гадни хора, които мислят, че вечно всичко ще им се разминава.

# 1 272
А хубаво че я повдигна темата

Антония има свидетел за виковете към нея, друга родилка го потвърди. Ама тази лекарка е явно страшна проклетия... ще бута до край...
Ами принципно нещата са така, че ако докторката съди родилката за клевета - тя се явява свидетел (докторката). Ако се окаже, че обвинението ѝ не е вярно, би следвало да я съдят нея за лъжесвидетелстване. Адвокатът ѝ би трябвало да ѝ разясни тия неща и накрая може да я дострашее да ходи на делото.

# 1 273
Като не е вървяло добре раждането, да я приспят и да правят секцио, а не с шамарите... (обидите няма да ги броим, както писах вече.) Стресирана ударена жена по--лесно ли ражда??

Ами явно е родила. И то без нуждата от спешно секцио. По-добре ли щеше да бъде лекарката да каже мило и любезно (а всъщност за да си няма после ядове)  "Нищо миличка, щом не искаш да напъваш ще те упоим и ще те резнем". Аз лично предпочитам и два шамара вместо да ме режат.

# 1 274
  • Пловдив
Ама тя алтернативата съвсем не е секцио или шамар. Няма никакви данни шамарът да е предотвратил усложнения, не знам откъде тоя извод.

Общи условия

Активация на акаунт