Битата родилка в Майчин дом София

• 51 694
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 305
Dincho, 'бий ме, щот ме обича/е загрижен за мен', това ли ти е девиза...Close
Утре да не пищиш, като детето ти не иска да спи на обяд/не си яде супата и лелката в градината го набие, знаеш ли колко деца умират от глад...

# 1 306

Какво ще го правиш ревящото болно дете, което не дава инжекция или не иска сироп? Нежно ще го увещаващ, докато може да получи гърч от висока температура ли? Вземете малко да слезете на земята от либералния си облак.

Ами да? Двегодишното ми неведнъж е изпадало в истерия, защото не иска лекарства. Успокоявам го, обяснявам защо трябва да ги пие, залъгвам когато друго не помага. Отнема всичко на всичко петнайсетина минути. Мрънка си, но никога не ми се е налагало да го шамаросвам. И децата са хора, по-дяволите, дръжте се с тях като с такива.

Шамарите са абсолютно ненужни в каквато и да е ситуация. Викове и грубост не помагат на родилките, освен да ги спекат още повече.

# 1 307

Какво ще го правиш ревящото болно дете, което не дава инжекция или не иска сироп? Нежно ще го увещаващ, докато може да получи гърч от висока температура ли? Вземете малко да слезете на земята от либералния си облак.

Ами да? Двегодишното ми неведнъж е изпадало в истерия, защото не иска лекарства. Успокоявам го, обяснявам защо трябва да ги пие, залъгвам когато друго не помага. Мрънка си, но никога не ми се е налагало да го шамаросвам. И децата са хора, по-дяволите, дръжте се с тях като такива.

Шамарите са абсолютно ненужни в каквато и да е ситуация. Викове и грубост не помагат на родилките, освен да ги спекат още повече.
Даже не искам и да коментирам повече постовете на Динчо. Или е трол или мъж и незаинтересован баща. Нямам друго обяснение за провокациите.
Скрит текст:
Мъж може да разбере "либералната" ни позиция само след колоноскопия без локална анестезия.

# 1 308
  • Пловдив
Глупости, като почнете с тия "мъж не може..."... Раждането не е нищо сакрално и непостижимо за мъжки ум, всеки може да разбере позицията за шамарите. Мъж може по хиляда други начини да се окаже пациент, ако толкова смятате, че е нужно да се изпита лично, за да се прецени (аз не смятам). Динчо е жена, между другото.

# 1 309
Не знам, аз след шамар, освен да се спека и тотално нищо да не мога да направя повече, не знам какво друго бих постигнала.

# 1 310
Колоноскопията няма много кбщо с раждане, обаче може би в случая има значение, че ще се прилага на мъж.

# 1 311
Убеждавайте си децата, както ви харесва....аз моето искам да живее. Ако ми се тръшка, че не иска инженкция, груба ще съм, но ще го спася.

# 1 312
Глупости, като почнете с тия "мъж не може..."... Раждането не е нищо сакрално и непостижимо за мъжки ум, всеки може да разбере позицията за шамарите. Мъж може по хиляда други начини да се окаже пациент, ако толкова смятате, че е нужно да се изпита лично, за да се прецени (аз не смятам). Динчо е жена, между другото.
Раждането е емоция и физическо преживяване, което е дадено само на жените. Не е сакрално, но е полово индивидуализирано. Да разбереш с ума си е съвсем различно от това да го преживееш.
Скрит текст:
Аз съм раждала само веднъж,  с операция  в хода на започнало по естествен път, и твърдя за себе си, че процеса ми е познат само наполовина.

Не мога да приема, че жена минала през това, отглеждаща дете/деца с всичките тревоги покрай тях, може да приема шамарите за "либерални глезотии".

ПП Писах, изтрих, но сега го дописвам. Да си жив/а и здрав/а Динчо. Всеки живее живота, който си е заслужил. Дано в старостта ти твоите деца не решат да те "спасяват" с твоите методи.

# 1 313
  • До хладилника, който обичам
Невероятно е за хора като теб, Dincho, но чуждите живеят и без да ги бият за убеждаване или като проява на 'обич'.

# 1 314
Няма с какво конкретно да се сравни раждането, защото е болка, която хем не зависи от теб, хем трябва да напъваш с все сили, причинявайки си още болка сам.

Реално изобщо няма нужда мъжете да могат да съпоставят раждането с тяхно преживяване. Достатъчно е да са наясно, че на жената не е лесно, преживява изумителен момент, който включва хем много зор и болка, хем щастие, хем стрес, страх, адреналин и тн., и да са съпричастни и адекватни.

Същото попринцип важи за лекарите, които разбираемо не се разтреперват и превземат, но е важно да подходят с уважение и човещина, защото моментът не е лесен за пациентката, която се раздира в този момент.

Практически всяка манипулация може да се извърши хладнокръвно без да обиждаш вебрално жената, камо ли да я шамариш и да я унижаваш.

Ако трябва да сложа животоспасваща инжекция на дъщеря ми, а тя не разбира и реве, ще я сложа насила, но няма да седна да й бия шамари и да я обиждам. Ще й говоря успокоително от първата секунда до последната. И после даже да е опищяла света ще й кажа, че е била смела и се е справила страхотно.

# 1 315
Да Динчо, с този подход, ще има да търка после диваните на психотерапевтите...Ти сигурно мислиш, че психичното страдание е лигавщина. Децата не са нито глупави, нито маймуни. Психичните травми остават за цял живот и са невидими.

# 1 316
Всъщност някой прочете ли цялата история?
Жената се е справила доста добре - голямо бебе над 4 кг, първо раждане, била е супер въодушевена, усмихвала се е между контракции.
Тръгнали са да й слагат упойка по време на контракция, което я е изплашило, защото не е можела да стои абсолютно неподвижно от болка и от там са започнали проблемите. Попринцип епидурална се слага, когато жената не е в контракция, защото иначе рискуваш да засегнеш нерв, ако се размърда от болка, а извън контракция, е много по-лесно да е неподвижна. Било е достатъчно просто да я изчакат 1 минута, колкото трае относително контракцията. 1 минута!
Искала е да се хване за дръжките за някаква упора - нещо съвсем логично, на мен лично адски ми помогна това - и са й се развикали това да не й е шезлонг (!?)
След няколко непродуктивни напъна са я обявили за неумееща да ражда, каквото и да значи това за една първескиня, с което аз по никакъв начин не виждам как може да й помогнат освен да ревне на магарето евентуално. Крясъците са се чували из целия коридор и има свидетели. За нея не знам, но мен, ако някой ми крещи просто губи всякакъв шанс да продължа да възприемам.
Кое в цялата тая история е истерията? Кое не е можело да се избегне професионално вместо хамалски? На мен лично ми звучи като лекарката да си е изпуснала нервите понеже грам не й се е занимавало в тоя момент със сравнително трудно първо раждане, че и без пари за избор на екип.

# 1 317
Споделяла съм неведнъж, че на мен ми викаха. Не ме обиждаха, просто ми говореха високо. В един момент не възприемах, признавам си. Високия тон и ясни инструкции помогнаха. Не са ме обиждали в родилна зала, при това преди 25 години в Шейново, не е известно със захаросано европейско отношение. Съгласна съм, че ситуацията може да е напрегната и да се изисква пациента да съдейства, но има граница и тя е лесно да се забележи. Намирам за изключително нагло лекарката да съди Антония, но нищо не ме учудва, майката на Даная също трябваше да бъде " наказана да страда" за думите си, при положение че оставиха детето й да умре и вече трудно има как да страда повече. Всеки от нас има и безброй други примери.
Много мъже се оказват безпомощни пациенти на системата, най-малкото когато остареят. За съжаление. Днес е жена им или дъщеря им, утре са те. Всъщност дори медицински персонал става жертва на системата, и докато работят, и като пациенти. Няма привилегии. Липсват кадри, липсват механизми за регулиране. Тъжно е.

# 1 318
  • Пловдив
Цитат
Много мъже се оказват безпомощни пациенти на системата, най-малкото когато остареят. За съжаление. Днес е жена им или дъщеря им, утре са те.
Именно. А може и първо да са били те и после дъщеря им. И точно затова е абсолютно безсмислено раждането да се отделя в някаква специална група, и ау, ти да видиш, ако си мъж, не можеш да разбереш, пък Динчо била мъж(?!), пък не знам какво, пък колоноскопия било най-близкото подобие. Дори обратно, при раждане си поне здрава и права в общия случай, и като приключи, си вземаш детето и бягаш далече, със или без напъване раждането ще приключи, а ако си сериозно и хронично болен, независимо от пола, оставаш със следващите унижения и пренебрежения, ако не си намериш по-възпитан лекар. Иначе все е унизително и ненужно и все не води до физическо увреждане. Шамарът това. А униженията и пренебреженията не се изразяват само в шамари. Ето, с майката на Даная бяха с думи, ама беше много по-гадно.

# 1 319
Проблемът е общ и няма значение кое е по-кофти - шамари/обиди при раждане, цинично поведение към терминално болни, унижения или…примери - бол. Това е манталитет, който се е наложил като норма и срещу който за съжаление изглежда, че няма механизъм за противодействие. Докато се чувстват безнаказни и пациенти/близките им се примиряват, няма да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт