Битата родилка в Майчин дом София

• 51 698
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 290
Съжалявам хората, които смятат нормалното човешко отношение и професионализъм от медицински лица за някакъв лукс.

# 1 291
Съжалявам хората, които смятат нормалното човешко отношение и професионализъм от медицински лица за някакъв лукс.
Не за лукс. Някои от тук пишещите считат, че са животозстрашаващи. Щом мнението е "да се държи както си иска, но да сме живи и здрави". Не ви ли идва на ум, че при грубиянщината в същност сте живи и здрави ВЪПРЕКИ лекарската намеса? Основно по божията милост. Никой не може да ме убеди, че грубиянина си разбира от работата.

# 1 292
  • София
Лекарят/акушерката могат да си вършат професионално работата и да крещят едновременно. На "божията милост" се оставят тези, които раждат вкъщи.
Изобщо не защитавам крясъците и грубостите, но със сигурност има жени, които изпадат в тежка истерия, която с нищо не помага на раждането.

# 1 293
  • France
А къде са били тези "професионалисти", които са оставили жена да стигне до "тежка истерия"? Ммм?
Между другото, не се стига до истерии при едно раждане. Далеч по-вероятно е за се припадне, да се стигне вагален колапс и тн, отколкото да се крещи и подскача насам-натам. 🙄

# 1 294
  • София
Лекарят/акушерката могат да си вършат професионално работата и да крещят едновременно.

А има ли такива, които не могат да си я свършат, ако не крещят? Че малко така излезе.

Иначе размишлявам върху аргумента, че родилската паника понякога може се секне само с шамари и обиди. Възможно ли е да е вярно? Честно казано, не знам. В някои случаи може би да, в някои случаи обаче съм убедена, че точно обратното, влошава нещата. Пък конкретните доктори сигурно са много добри специалисти в областта си, но дали са и добри психолози да направят разликата между двете?

# 1 295
Все едно да шамаросаш пищящото си болно дете, защото не дава да му сложат инжекция или не иска да пие сироп. Ама нали ще оздравее, какво са няколко шамара.
Докторите така и не разбраха, че информирният и разбиращ пациент е съдействащ пациент. А това е половината от успеха в каквато и да е болнична ситуация.

# 1 296
  • Пловдив
Докторите така и не разбраха, че ингормирният и разбира пациент е съдейства пациент. А това е половината от успеха в каквато и да е болнична ситуация.
Магическата съставка е доверието. Ако пациентът вярва на лекаря - това е от голяма помощ за лечението.

# 1 297
Докторите така и не разбраха, че ингормирният и разбира пациент е съдейства пациент. А това е половината от успеха в каквато и да е болнична ситуация.
Магическата съставка е доверието. Ако пациентът вярва на лекаря - това е от голяма помощ за лечението.
Зависи от пациента. При цялата папка с лоши примери, които съм натрупала в мозъка си - няма лекар на който да се доверя сляпо. За мен водещото е информираността.
Но пък и двете - доверието и знанието абсолютно изключват всякакво насилие от страна на лекаря.

# 1 298
  • Пловдив
Ето, точно магическата съставка е доверието. Като не вярваш - опитваш се да се информираш възможно най-много в опит да се предпазиш. Замисли се какво казвам.

# 1 299
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не знам защо битува заблудата, че трябва да избираме между това да излезем живи или да се държат добре с нас като пациенти.

Защото самите лекари налагат и прокарват тази идея.
“Жив ли си? Жив си. Мълчи там тогава.”

# 1 300
Ражданията протичат достатъчно плавно, за да няма истерии. Аз досега съм чувала за викащи, молещи се и тн., но за истерия не. Самата Антония пише, че между контракциите е била усмихната и даже акушерките са я похвалили. Секнала й е усмивката като Шикова е започнала с нейните си нерви. Та не знам какви паники и истерии коментираме.

# 1 301
Я се опомнете. Шамарът е най-малкото незаконен. Ако утре ошамаря някого на улицата, познайте дали няма да имам неприятности после. На Стокхолмски синдром избива вече. Да ги ошамарим, че да се опомнели.

Когато нашумя случаят на Антония, имаше жени (че и мъже), благодарни за това как доктора натиснал майката, скарал ѝ се да се вземе в ръце и такива неща.

# 1 302
Все едно да шамаросаш пищящото си болно дете, защото не дава да му сложат инжекция или не иска да пие сироп. Ама нали ще оздравее, какво са няколко шамара.
Докторите така и не разбраха, че информирният и разбиращ пациент е съдействащ пациент. А това е половината от успеха в каквато и да е болнична ситуация.

Какво ще го правиш ревящото болно дете, което не дава инжекция или не иска сироп? Нежно ще го увещаващ, докато може да получи гърч от висока температура ли? Вземете малко да слезете на земята от либералния си облак.

# 1 303
  • Пловдив
Какво точно не е правела Антония Андонова, което да може да се постигне само с шамар?

# 1 304
  • София
Откъде изобщо произтича това убеждение, че като ошамариш раждащата жена, тя ще започне да напъва по-ефективно?
По същата логика шамари могат да се прилагат в училище, в банката, при козметичката, в магазина, абе изобщо навсякъде... Как не сме се сетили? И всички ще са живи и здрави, нали...

Общи условия

Активация на акаунт