Битата родилка в Майчин дом София

• 51 983
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 630
В крайна сметка навсякъде си има нелюбезен персонал - без значение в коя сфера на живота. Но когато се отнася за живота и то за тепърва идващ живот на този свят, нещата трябва да се разглеждат под лупа. Но и не бива да поставяме всички лекари под общ знаменател или да правим грандиозни обобщения, че всяка 2ра родилка е бита...

# 631
Но и не бива да поставяме всички лекари под общ знаменател или да правим грандиозни обобщения, че всяка 2ра родилка е бита...
Не е бита всяка втора. Но в конкретния случай така възмутено отричаха възможността лекар да се отнася така с родилка (или пациент) сякаш е пълен абсурд и никога никъде в България не е възможно да се случи. А реалността говори, че е често явление. Престараха се да лъжат.

# 632
Ех, ra2, съжалявам за случилото се Sad
Не е лесно и да си медицинско лице, и пациент.
Системата допуска много неща. Нито е нормално биене на лекари, нито да ти говорят за задна прашка. Шамари от никоя страна не са нормални. Нито да търсиш връзки, пари, за всичко. За някои неща избор има, за други - не.  Много специалности са просто без алтернатива. Sad Зависим си и край. Нямаш избор.
Системата е много много лоша. Тази свободния, която властва, не е в полза и на персонала. Пазят си гърба, пазят и некадърници, уж колеги. А ако имаше нормално функционираща система, щеше да в съвсем различно. От лекар до лекар има такава голяма разлика! Мислиш ли, че ние не го виждаме, усещаме!
Системата са здравните работници и пациентите. Всеки от тях със собствената си индивидуалност.

# 633
Много е модерно да се говори за индивидуалност, а всъщност трябват механизми за контрол. Нарича се мениджмънт на качество и бая хора си вадя хляба с него.

# 634
Аз не знам какво има толкова да се търсят оправдания. Системата може да не е слънце за лекарите, но пациентите са последните, на които да си го изкарат. Работата им е трудна и отговорна, но цял свят работи. Ако работиш с хора, ако ще да си продавачка в мола или доставчик, или в баничарница, трябва да имаш нормално поведение - в противен случай ще останеш без клиенти дори твоите банички да са най-топлите. Не ми е разбираемо как държим продавача в технополис да се държи на ниво с нас и да ни обясни защо климатика на беко 12 btu е по-добър от 12 btu на някоя по-забита марка без да ни казва, че сме малоумни и как не ни е срам да не разбираме от климатици, но сме ОК докато тялото ни се разцепва на две да ни шамарят. Абсурдно е.

Приказките как родилката била изпаднала в истерия са ми нелепи. При толкова дълго раждане нямаш шоковия стрес да изпаднеш в истерия. Всичко става бавно и постепенно, и може много да те боли без да откачиш и да буйстваш. Това е раждане, не огнестрелна рана. А дори шанс 1 на милион Антония да е била с някаква много слаба психика, пак си има протокол за всяка ситуация и едва ли той включва обиди ала "простакеса", "некадърница", "не знаеш как да раждаш" и прочие. Значи има време да й кажат, че е проста и не става за нищо, но няма време да й обяснят защо прилагат процедурата, която й прилагат в тоя момент по този начин. Страхотно.

# 635
  • Варненска клюкарка
От който и да е Техномаркет можеш да излезеш навън, да вдигаш спокойно и дълбоко въздух и да отидеш другаде, да си купиш баничките от друго място, а ако се оплачеш на ръководството на съответните места, независимо кой прав, кой крив, служителят ще бъде проверен и ще му бъде напомнено че е там да върши работа по някакви алгоритми, които е длъжен да спазва независимо от обстоятелствата. Но влезеш ли в болница ставаш зависим, под ключ си и си във властта на отсрещната страна. Никой не отчита факта, че по това време всеки озовал се в ролята на пациент има право да е нервен, изплашен, дори истеричен, но виковете и унижението само влошават нещата. Всичкото такова отношение идва от липсата на контрол, самоконтрол  и домашно възпитание. Ако тези 3 неща са в правилните количества няма как професионалист да гледа човек в очите, да го обижда, бие и въобще да демонстрира  някакъв тип превъзходство и агресия срещу човек в безпомощно и зависимо положение. С какво например би помогнало на нечие моментно здравословно състояние, ако му кажеш с укор как може да реши да ражда на 45, или че за състоянието му да речем си е виновен сам, защото е дебел, или че 40 години е пушил като комин? Ми то хората и без някой да им  казва си знаят.... За агресия, обидно отношение, неглижиране на служебни задължения и въобще всякакво  подобно поведение никакви пари и умора не могат да бъдат оправдание. Ако някой лекар на запад, че и на изток си изпусне нервите пред пациенти и си позволи  личните му проблеми да оказват влияние на работата му, ще бъде помолен да излезе в отпуск, ще го скъсат от проверки, колегите му ще го наблюдават, а тук колегите ще го потупат по рамото..В толкова сфери се отчита манталитет на издевателстващи   над зависимите от тях. Затова имаме и случаите на бити възрастни и болни хора, малтретирани деца в детски градини и прочие.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 19:28 от Беллора

# 636
Чета мнения, че такива ексцесии ставали само в държавните болници и ме напушва смях, а всъщност не ми беше никак смешно това, което преживях в две реномирани частни клиники във връзка с инвитро процедури, които си плащах сама т.е. издадох хиляди левове без резултат, освен психологическите травми, които ми бяха нанесени. Искам да кажа, че агресивни, брутални и прости медицински лица има за съжаление и в частните клиники с претенции и това, че има даваш хиляди левове изобщо не е гаранция за човешко отношение. В едната клиника на хистероскопия анестезиологичната сестра се държа безобразно с мен като си позволи, освен да ми крещи и то на няколко пъти, да ми издърпа насила нощницата максимално високо /аз съм си притеснителна и по принцип се боря за чаршафче/, докато анестезиолога се хилеше и искрено се забавляваше с нейното поведение и с това, че аз съм се разстроила и разревала. Имаше там и други проблеми, но не искам да влизам в повече детайли. В другата частна клиника на първата пункция имах късмет там анестезиолога излезе човечен видя, че се притеснявам и излезе докато ме приготвят за процедурата и ми сложат чаршафче и после влезе и чак тогава ми сложиха упойката, но не и втория път - тогава беше негов колега, който както разбрах е и началник на отделението, та този не си вдигна задника от стола въпреки че изрично помолих за това. Набиха ми упойката и така прекратиха спора. Така де хората си имат работа какво ще се занимават с лигла като мен. И после ми разправяха и какво толкова е станало нали нищо не съм била разбрала от случващото се, защото съм била под упойка. Обаче аз не съм идиот и много добре знам какво се прави, защото не ми беше първата пункция за съжаление. Та това се две реномирани клиники в София, частни, които се занимават с инвитро. И не стига, че жените в моето положение и без това са смачкани от живота и от нещастието, че се борят с безплодие, не стига, че от хапчета и хормони не знаят на кой свят са и емоционалното им състояние е допълнително разклатено, но стават и обект на излишни унижения и издевателства. Защото аз може и да съм лигла понеже се притеснявам от тези неща, знам, че има жени, на които не им пука и това им е последна грижа, но въпреки това имам право на човешко отношение и те са длъжни да се съобразяват с мен най-малкъто заради хилядите левове, които им оставям, но в България колкото е успеваемостта на инвитрото, такова е и отношението...т.е. разбирам защо се ходи в утрция, Кипър и т.н. Реално ние медицина и здравеопазване нямаме - в това се убедих окончателно, когато майка ми се разболя сериозно и месеци наред обикаляме по болниците в София. Разбира се има и свестни лекари и сестри, можещи, кадърни и човечни, но те са ИЗКЛЮЧЕНИЕ вече!

# 637
Когато аз се борех за дете имах усещането, че и да набият магарето на площада пред "Александър Невски" няма да ми пука. Катеря се и действат.

# 638
При подготовката за операцията ми анестезиологът гледаше какво ме правят, и явно жената, която ми сложи катетъра, се опита да го забие твърде навътре (аз вече не усещах, бях безчувствена от кръста надолу), защото той извика: "Стига, стига! Уретрата е 3 см.!", а после по-спокойно добави: "При жените, разбира се! При мъжете е другояче!" Така че беше полезно да е там и да се намеси. Анестезиологът си е лекар... Между другото после същия този катетър един младеж от персонала в отделението ми го махна. Не знам дали сте забелязали, но докторите мъже са по-внимателни с женската анатомия от жените доктори.

# 639
Мммда, и от моят опит мъжете са по-внимателни.

# 640
  • София/Севлиево
Абсолютно.Аз затова винаги при мъж АГ ходя.Единствената внимателна жена, на която съм попадала,беше доктор Белчева от клиниката на доктор Владимиров.

# 641
  • София
Не е съвсем по темата, но аз при мъж не стъпвам. Предпочитам винаги жени, които знаят какво е да те бърникат и какво правят хормоните от първо лице Simple Smile

# 642
  • Наблизо
Моят гинеколог също е жена,прекрасна е,винаги с внимание,прочита ми досието преди да вляза и знае какво и що.
Предишната ли беше също жена,следеше ми бременноста и беше ад.Груба,не спираше да ме хока заради килограмите и в същото време не ми пускаше никакви изследвания в тази посока и сега има големи проблеми с щитовидната и хормоните.

# 643
  • Be realistic - plan for a miracle.
Грубияни и мъже, и жени съм имала. Внимателни - също.
До късмет е.
Най-прецизно внимателният преглед, при който почти нищо не усетих ми е правил д-р Бранков от Неовитро - бях в шок какво се случва.

# 644
Най-внимателният гинеколог, при когото съм била е мъж - доктор Папукчиев. Най-грубия също беше мъж - Елиан Рачев, буквално ме разкървави при прегледа и беше толкова зает да ми пробутва ненужни изследвания в частната му клиника, че дори не се трогна, когато му казах, че шест месеца нямам овулация (бях на 23 г.).

Общи условия

Активация на акаунт