Два пъти родих вагинално и двата пъти ме изчакаха. Без да ми "помогат". И в резултат нямам и един шев. Колко могат да се похвалят със същото?
Аз си бях некадърна, ама ей на факт, родих си естествено с минимум щети и без бой. Може би, ако нещо се беше случило (падане на тоновете, например), щеше да се наложи някаква манипулация и аз не бих се сърдила, но предвид, че тоновете са ОК, родилката не е припаднала и раждането все пак върви (ако ще и бавно), не разбирам защо да се причиняват тия неща е така, защото що не. За протокола, имаше увита пъпна връв 2 пъти, но тоновете бяха идеални, то природата е измислила доста неща - пъпната връв неслучайно е лизгава и доста твърда, когато е още пълна с кръв - нарочно е сътворена така, че да не може да се оплита и самозатяга като въже - точно с идеята да може жената да роди живо и здраво дете дори да не е в идеално предлежание. Детето след 2та ми часа напъване се роди, проплака веднага и има 10 по Апгар. Та явно не всеки път е супер спшено майката да се прибързва на макс с цената на по-сериозни щети. Препоръчани теми