Имате 2 см, защото така е решил лекаря. Моята приятелка е с 15+ шева и определено не минаха за нула време. Както и да е, мен не ми се спори повече.
Ако за вас е ОК да ви се прилагат всички измислени техники със и без нужда, много жени предпочитат шанс да родят по възможно най-щадящия и естествен начин без да ги придирят и да им прилагат едно или друго от бързане. Мен в държавна болница сигурно щяха да ме направят на таратор от кълцане предвид, че фазата с напъването протече по-бавно.
Едва ли щях да се размина с 2 см шев. Да не говорим какво ли щеше да стане с мен като ми нахакат най-голямата банка окситоцин понеже постъпих с изтичащи води и едва 1 см разкритие. Пък аз стигнах до пълно разкритие за под 2 часа без да ми наливат нищо. Сигурно щях да докарам до преципитирано раждане, аз и без това бях близо. Бих посъветвала всяка бъдеща родилка много добре да изчете всичката възможна информация за кое какво е, кое след кое следва и да обсъди подробно с израждащия лекар какви са му практиките, че често за покупката на кола четем десетки пъти повече за двигатели, дюзи, конски сили и тн, отколкото за това какво чака организма ни по време на раждане, което може да остави следи за цял живот. Препоръчани теми