Битата родилка в Майчин дом София

• 51 905
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 870
  • France
В началото е имало само контракции и съвсем слабо зацапване. И аз не виждам смисъл от линейка.
Останалото е ясно.

# 871
Проблемът не е, че е викнала линейка. Да са ѝ я отказали, ако са преценили. В България не е регулирано добре. Няма санкции за викане на линейка за не спешен случай, а циганите никой не ги закача дори и да излъжат за причината.

Проблемът е в поредното свинско отношение. Че и прасетата не заслужават такова.

# 872
  • France
Мисля, че всички сме съгласни с последното

# 873

Някой е бил кисел, че това му се случва в смяната. Напоследък научихме лекарите ако няма допълнителен кеш да не се помръдват. Че и след това си чакат питката, тортата и пликчето, а останалите професии нямат право да приемат нищо повече от ключодържател и химикалка.

# 874

Някой е бил кисел, че това му се случва в смяната. Напоследък научихме лекарите ако няма допълнителен кеш да не се помръдват. Че и след това си чакат питката, тортата и пликчето, а останалите професии нямат право да приемат нищо повече от ключодържател и химикалка.
Такива са последствията от узаконения рекет, ама се видя, че и в тази група няма разбиране колко е порочна тази практика.

# 875
Това за лигавенето беше ирония. В  крайна сметка някои неща са субективни, донякъде.  Други са факти. Има достатъчно обезпокоителни факти във всичките случаи. И нищо.
Дали е за линейка или не, не оневинява останалите неща. Ако тя не е преценила, не означава че заслужава лошо отношение.
Не един човек е писал, че и в спешното не те приемат, ако не си дошъл с линейка. Все пациента виновен.
Дъщеря ми дълго учи срещу една болница. Припаднали, с фрактури, каквото и да е-чака се линейка, вместо да се пресече улицата и да се отиде в спешното. Е, не всеки дочаква. Пак пациента виновен

# 876
Ето ви на Цанов клипа
https://www.youtube.com/watch?v=q4rQN68WPoA&t=21s
Аз лично останах потресена.
Чак такова нещо не очаквах.
Да не стига човек до Пирогов, че вероятността да излезе не е голяма.
Да трябва да плащаш 300 лв на седмица за да получиш информация за здравето на мъжа си и правото да го виждаш.
Отделно човека какво е преживял от "кадърността" им.

# 877
  • София /Абсурдистан
Е, за Пирогов имам лични впечатления, спасиха ми живота и даже намек не е имало за даване на пари. Аз съм много доволна от там.

# 878
Аз не виждам нищо странно във викането на линейка. Млада жена, бременна, с проблем с бременността - ако това не е причина за спешна помощ, здраве му кажи! Да я закриваме тази държава и да се приключва!
Абсолютно не е причина за викане на линейка. Имала е розово зацапване. Разбирам, че е объркана, но не е за линейка.
После се оплаквате, че няма пари нищо, а то е, защото системата е сериозно объркана. Пускат се безброй ненужни изследвания по каса, вика се линейка за неспешни случаи. После нямало пари….

# 879
Е, за Пирогов имам лични впечатления, спасиха ми живота и даже намек не е имало за даване на пари. Аз съм много доволна от там.
То и аз от Майчин дом, но имало много недоволни. По същия начин за Пирогов.

Абаджиева, съвсем друг е проблема със спешната помощ. Здравно неосигурените лица я викат за всичко. А те са много в България.

# 880
Да, именно, определен етнос я вика за щяло и нещяло спешната помощ, ползват линейките едва ли не като таксита до болниците, ама бременната жена е проблем. И ще го напиша и аз - ако не е била за спешна помощ, да са ѝ го казали, за да си търси друг начин да отиде на лекар. Друг е въпросът какво правим ако няма друг начин?

# 881
Аз не виждам нищо странно във викането на линейка. Млада жена, бременна, с проблем с бременността - ако това не е причина за спешна помощ, здраве му кажи! Да я закриваме тази държава и да се приключва!
Абсолютно не е причина за викане на линейка. Имала е розово зацапване. Разбирам, че е объркана, но не е за линейка.
После се оплаквате, че няма пари нищо, а то е, защото системата е сериозно объркана. Пускат се безброй ненужни изследвания по каса, вика се линейка за неспешни случаи. После нямало пари….
Системата е сериозно объркана, да. С това съм съгласна. Но не знам какви точно ненужни изследлания по каса визираш, като си плащаме като попове почти всяко второ изследване. Понеже зная че си лекар, в ситуацията на бременната жена с болките и зацапването как трябваше да постъпи по протокол в случай че няма собствен транспорт? Не е за линейка, но е загубила детето си впоследствие - щяха да я обвинят, че е закъсняла по всяка вероятност.

# 882
Работа на диспечерите е да преценят кой случай е за линейка и кой не, не на пациента. Или поне така би трябвало да бъде.

# 883
  • София
Ненужните изследвания и процедури са публична тайна. Те не се правят от ЛЛ а във великите болници без пациента даже да разбере понякога. Има ненужни хоспитализации, има и фалшиви хоспитализации. Ако ти имат данните от лк без проблем могат да те регистрират, че си лежал N дни и са ти направили X изследвания. За да точат касата. Но и за това са виновни пациентите предполагам.
За ненужните операции като например поставянето на стентове, което беше хит, да не говорим. За хиляди левове. НЕ в интерес на пациента, ама карай. Важното е парата да тече.

# 884
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В момента мисля, че не смеят да правят документални измами, след като има начин пациента  да провери здравното си досие, и затова притискат хората за прием в болница.

Общи условия

Активация на акаунт