За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 442
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • пак на Рив Гош
Golden magnae, добре дошла при нашата тиха лудост! Kissing Heart
2в1 вече ти е дала списък със сериали поне за година напред, аз да добавя едно много добро криминале, което гледахме наскоро - Nine Puzzles (2025).

Designated Survivor: 60 days - започва ударно и с много познати аджошита. Дано да продължат с ритъма.

Днес с радост видях, че Viki са пуснали съботно-неделната сапунка Our Golden Days с любимец Jung Il Woo в главната роля, та ще му дам шанс, когато приключа с адвокатите от Сочодонг (Law and the City).

Имах да мрънкам за китайския Eat, Run, Love, ама вече не съм толкова настървена Joy. Накратко - не си губете времето. Дълбоко ме фрустрира поне в половината епизоди, с липсата на комуникация между Той и Тя (както и доста на химия), недоразвити образи до степен, че накрая Тя би беше почти антипатична (а прагът ми на търпимост към китайските Главни е доста висок), много загубено време в странични истории и дори еднорозите накрая развяваха опашки със завидна липса на ентусиазъм.

# 256
....................
Designated Survivor: 60 days - започва ударно и с много познати аджошита. Дано да продължат с ритъма.
.........................
Продължават до края с ритъма.
Вероятно знаеш, но аз да си кажа Blush. Сериалът е римейк на американско заглавие, което обаче е 3 сезона и са над 50 епизода. Гледала съм само първи сезон, за да направя някаво сравнение. Корейците са се справили повече от добре. Следват основната нишка, но са пречупили всичко през призмата на техните страхове.

# 257
https://www.facebook.com/reel/1504655567377067
Малко красота от Китай и историята на Лу СИ и нейния конфикт с агенцията в скрития текст
Скрит текст:
Чжао Луси обвини своето агентство YinheKuyu Media (KU) в редица неправомерни действия:
    Финансови злоупотреби: Агентството без нейно съгласие е изтеглило средства от сметките на нейната студия.
       Неспазване на договорни условия: При нейно заболяване и невъзможност да изпълни рекламни ангажименти, агентството обещало да поеме разходите, но тя била принудена да ги покрие сама.
    Натиск и заплахи: Актрисата твърди, че е била заплашвана с черен списък и принуждавана към мълчание.
    Загуба на екип: През осемте месеца на конфликта, повечето от членовете на нейния екип напуснали.
   Въпреки че тя е изплатила 2,05 милиона юана, преговорите не довели до решение.
Реакция на страните
    Агентството: Отрича обвиненията, заявявайки, че винаги е подкрепяло актрисата и се е грижило за нейните интереси.
    Чжао Луси: Уверява, че разполага с доказателства за неправомерните действия и е готова да предприеме съдебни действия.
Тя споделя, че ако ситуацията не се разреши, обмисля да започне собствен бизнес, като например малка ресторантска дейност.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 12:33 от victoria vassileva

# 258
  • пустинен пъпеш
Golden magnae,привет!Аз ще препоръчам вече посочен от 2в1 псевдо исторически сериал -Mr. Sunshine (2018), доста добре пипнат кинематографски ,отнася се за времето около 1880 г. при това интересно пресъздадено,хубави гг.Само в началния еп.ще е необходимо малко търпение за сцена с жестокост,но след това има и реалистично отразяване на духа на времето ,но и сцени,изпълнени с красива символика.

# 259
  • вятърничава
Golden magnae, ако ти се гледа нещо от рода на политически трилър-екшън, можеш да се присъединиш към нас и да гледаш Designated Survivor: 60 days! Ето тук го има с бг превод .
Ако все още не знаеш - излъчват корейски сериали и по бтв Стори. На първа страница може да намериш и други сайтове за гледане и инфо. Може да уточниш на какви езици гледаш и в какви платформи.

Как можаха да причинят това на един Кроуасан? Много мръсен.Подготвят го за казармата Smile

# 260
  • Русе
..........................

Как можаха да причинят това на един Кроуасан? Много мръсен.Подготвят го за казармата Smile
Лелееее, това не може да е Кроасанчо! Anguished Работа с АI или неизлъчен сериал/филм?

# 261
  • вятърничава
win, разбира се, че е сериал Wink. Нов, който ще стартира през септември.
The Murky Stream само 9 епизода ще трябва да ни топлят, докато е в казармата....и фотосесията му за CALVIN KLEIN.

# 262
Как можаха да причинят това на един Кроуасан? Много мръсен.
Леле Scream колко е мърляв. Прибери го да го изкъпеш.
Примерно моите всичките са спретнати, чисти и миришат хубаво.

Ще коментирам тай 🇨🇷 сериал - Hide & Sis
Трилър,малко мистерия, малко драма и без романтика, макар, че сърцето ми се оказа предателско и искаше да има малко романтика в последните епизоди. ☺️
Наистина, наистина ми хареса, защото успя да ме държи в напрежение през всичките епизоди, но и не искам да издавам твърде много, защото може да се развали изненадата или ако решите да го гледате, за да може да си правите свои теории и да анализирате усмивките, думите или действията на героите.
Историята е следната - Сестрите Bupphachinda (копирах го, не си мислете, че мога да го напиша) трябва да скрият малките си мръсни тайни след като най-малката сестра изчезва. Трябва да разберат какво се е случило с нея и какво крие семейството им. Това се оказва по-трудно, защото всеки изглежда като извършител и има своите мотиви, а и са научени да не вярват на никой, дори една на друга.
Историята се занимава с убийство, скръб, предателство, измама, недоверие, дисфункционална семейна динамика и проблеми с психичното здраве.

# 263
Не мога да се спра на филм или сериал, но пък имам нещо от темата ни с еднорозите

# 264
  • София
Аз изгледах Trigger. Първата половина ми хареса много, във втората някак стана леко безразборно. Но въпреки всичко ми хареса, даже не обръщах толкова внимание на дупките в сценария и нелогичните моменти. Добър екшън, отдавна не бях гледала такъв. Опитаха с посланието, интересно е. Последният епизод ме навежда на мисълта, че оставят вратичка за втори сезон.

# 265
  • вятърничава
Леле Scream колко е мърляв. Прибери го да го изкъпеш.
Не,мерси! Отстъпвам го благородно на Роца или на казармата да го къпе.
Designated Survivor: 60 days е много увличащ, за една вечер изгледах 4 епизода, от дългите. Господин Гу и младият прессекретар всеки път,когато имат диалог е удоволствие как си подават репликите. Всички аджушита са си на мястото,не знам кой да отлича пред останалите.Добра екипна работа и на актьорите и на актрисите.

Аз изгледах Trigger. Първата половина ми хареса много, във втората някак стана леко безразборно. Но въпреки всичко ми хареса, даже не обръщах толкова внимание на дупките в сценария и нелогичните моменти. Добър екшън, отдавна не бях гледала такъв. Опитаха с посланието, интересно е. Последният епизод ме навежда на мисълта, че оставят вратичка за втори сезон.
Не мисля,че ще има втори. Те на Through the Darkness не направиха.

# 266
Glass Heart
Ще кажа само три неща и мисля, че това е напълно достатъчно.
Това е сериал в който музиката е по-хубава от всичко останало.
Изглежда като адаптация на книга за Wattpad с бюджета на филм на Marvel. Нещо такова.Искам да кажа, че сюжетът беше под средното (и можеше да спестят драмата в последните епизоди) в най-добрия случай и единственото, което го спаси е страхотния каст, начина на заснемани и музиката(знам, че се повтарям).
Мисля, че под формата на филм можеше да се получи доста по-добре. Дори като онези филми за групите, които проследяват писането на песни и как минават турнетата… дори това щеше да е по-добре.
Искам да вярвам, че просто дойде в неподходящия момент, когато гледах друг сериал за който ми требваше сърдечен дефибрилатор, тиган и сладолед в зависимост от кой момент гледам и този остана някакси….недооценен.
Но в крайна сметка каква е ползата от сериалите, ако не те карат да поставяш под въпрос житейските си избори и да плачеш или смееш, докато си хапваш?

# 267
Благодаря на всички за топлото посрещане<3 Както и за предложенията! Ще се гледа до дълбоки старини Simple Smile Докато избера следващият си сериал, реших да изгледам Хуаранг отново и този път да вникна в същината. Първият път направо ми взе ума и само поглъщах епизодите, за да им се насладя. Сега го гледам сериозно Simple Smile Същевременно започвам да попълвам списъка за гледане Simple Smile

# 268
  • Русе
.................., реших да изгледам Хуаранг отново и този път да вникна в същината.
Добре дошла и от мен! Simple Smile
Хуаранг е първия ми сериал от Далечния Изток и е причината да искам да гледам още, и още, и още...Не слагам в сметката ИРИС и Съкровище в двореца, защото съм гледала я 2, я 3 епизода и почти нямам спомен.
От толкова много предложения все ще Ви хареса нещо, убедена съм! Приятно да Ви е!

# 269
Обявявам четвъртък вечер за новия петък.
Защо тези корейци не остаряват? В линка ще видите един Ушко от 2012г. Ами той е станал по-хубав за 13 години...
https://www.facebook.com/reel/1318109092978414

Общи условия

Активация на акаунт