За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Русе
И така, "The wanted detective" е в историята! Оценявам го на 8.5 - 9 само заради добрия каст и хубавата игра! Скромното ми мнение на обикновен зрител е , че сюжета прелива от сложност и то умишлено, заради интригата. Мисля, че някои ситуации можеха да бъдат по-сгъстени и да има по-малко епизоди, но...коя съм аз да решавам.
"Легенда за жената - генерал" продължава с добро темпо. Тази година май се очертава плодотворна за Чен Лей - до края на годината се очакват още два сериала с него.?!
С тези два  поне си галя сетивата - без уся, фентъзи...напълно нормални за психика и физика. Но...
Това не значи, че няма да погледна "Moonlit reunion"(18.08), "Twelve" и особено  "Bon appetit, Your Majesty"(23.08).
Не знам за други интересни китайски имена след 18-и.
victoria vassileva, съгласна съм с теб - Ок Текьон сега е много по-хубав! Simple Smile

# 271
  • София
win, след 7-ми епизод главната спира ли да се държи като типичната лигла в китайски сериал? Че го оставих, защото не можах да издържа лигавия глас и цупенето, но иначе ми е интересен и искам да го догледам.

И понеже вече е петък, тази седмица съм подготвена:

Паднал ангел: https://www.instagram.com/reel/DMrS5FYSAVh/?utm_source=ig_web_copy_link

На клуб в Китай

И малко снимки:

Скрит текст:

Убиват ме тънките им талии:

Неизвестно, но петъчно:

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 08:59 от ElzaFB

# 272
  • Русе
Elza, той усеща и разбира, че поведението й е фалшиво, но все още не знае защо. В един момент й казва, "че е грозна, когато го прави", но ти си  още далеч. И мен ме дразни, но следя историята. Търпение! Simple Smile

# 273
Събуждаш се и вече е петък.

https://www.facebook.com/share/r/1ZkNBMNgy8/
Моля познавачите да ми съобщят откъде мога да поръчам прахосмукачката, заедно с чистача- за постоянно. Осигурявам подслон, храна и бира "Terra. Но да си дойде с гримовете и грижата за кожата, че не мога да се вкарвам в такива разходи.

https://www.facebook.com/reel/1446318709888508
Още един Yoo

https://www.facebook.com/watch/?v=4219799394905208"
Много е възможно да съм заснета аз на това видео. Не си спомням.

Елза, не мога да отворя първия клип?

На всички- прекрасно настроение!

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 08:11 от victoria vassileva

# 274
  • София
win, благодаря, ще изчакам да свърши излъчването и тогава ще го изгледам. Много ми пречат такива лигави образи при китайците.

victoria, благодаря, май нещо съм оплескала с пействането на адреса, сега би трябвало да работи.
Плувецът кой е?

# 275
Сигурна съм, че си гледала и този плувец.
https://en.wikipedia.org/wiki/Yoo_Yeon-seok

Eлза, пак не мога да отворя файла.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 11:12 от victoria vassileva

# 276
  • София
Grinning Мале, изобщо не го познавам и не се сещам и някой от сериалите му да съм гледала.

Май вече оправих пустия линк.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 09:13 от ElzaFB

# 277
Не съм сигурна, че е в Китай.
Когато си там мини през някой клуб и после дай снимки от първа ръка, за да сравним 🤣

Спам,но е малко сладко и бяло зайче 🐰
https://www.youtube.com/shorts/N9rjHSMJYrw

# 278
Grinning Мале, изобщо не го познавам и не се сещам и някой от сериалите му да съм гледала.

Май вече оправих пустия линк.
Не е възможно да не си гледала поне тези двата : 2018    -Mr. Sunshine; 2020–2021    - Hospital Playlist    
-а на Роца е любим актьор.
А линкът продължавам да не мога да отворя, но не си губи времето- може да е само при мен.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 09:36 от victoria vassileva

# 279
ОК.
Петък е и ми е много мъчно за онзи мърлявия, който наричате Кроуасан и го изкъпах, защото никой не заслужава да изглежда по този начин.
Трябва да се засрамите 😱
Вече е чист, спретнат и напръскан с Homme Original (Диор). Сега мириши на ириси и шоколад.
Изглежда ето така...като Джеф

# 280
Доста отдавна не бях гледала толкова интересна китайска криминална драма - твърдо 10 на "The wanted detective", а аз много рядко давам такава оценка.
Докато съм в чуденка дали да продължавам да гледам  Legend of the Female General. Не мога да разбера как въобще сценаристите са допуснали да направят толкова детинска роля на Ггя, разваля цялостното впечатление и хубавата идея на драмата.
А да, и да похваля Дилраба в "Sword Rose " за страхотната роля в едина много трогателна и показващ отвратителното лице на някои аспекти от нашия живот съвременна драма - 9ка,  само заради мудното действие от време на време.

# 281
  • вятърничава
Ехе, петък е,весело е в темата.
Съмнявам се ГЮ да хваща прахосмукачка без да му плащат с много нули след първата цифра. Бих му взела котката, на Кроуасан Homme Original-а (Диор), на плувеца часовника, а на Джеф герданчето.

Как може да им направят такава романтична фотосесия, направо ми мирише на любов.
А в сериала бяха толкова дървени ... Направо ме е яд.
Скрит текст:

# 282
Golden magnae, добре дошла в темата! Сериали за гледане ще имаш не само до дълбоки старини, а и за следващото прераждане ще ти останат Simple Smile

Уинона, Данфин, благодаря за мненията за The wanted detective! Тъкмо щях да питам за него, защото моите социални мрежи са залети само от Жената генерал, а за него няма нищичко, дори от вас в темата научих, че е свършил. Бях помислила, че е толкова зле, че едва ли не никой не го гледа.

Аз от последните две седмици - догледах Coroner's diary. Не исках да свършва, толкова прекрасен сериал. Отвя Zang Hai и вече ми е категорично на първо място за тази година. Всичко му е идеално - актьори, сюжет, герои, много бързо темпо на действието. Само ако можеше някои подробности от аутопсиите да не ги дават толкова отблизо. Много се смеех на редовните повръщащи на всяка аутопсия, но аз ако бях там Confounded

След това продължих с The Princess's Gambit. Страшно много се ядосах. Уникална игра на Liu Xue Yi, няма такава красива любов, усещах всяка негова емоция. И за жалост абсолютно напразни усилия от негова страна, заради ужасна главна героиня и отвратителен сюжет.

Започна много добре, нямаше нито един положителен герой, никой не преследваше някакви възвишени идеали като справедливост, добро за хората и други такива. Всеки си въртеше собствените схеми и интриги. Имаше само един, който влизаше в графата "добър човек", но той просто беше ужасно наивен и се вкарваше само в проблеми. Много интересно ми стана как с такова начало и такива герои ще извъртят нещата до "и заживели дълго и щастливо, с две деца и котка".

За външността и играта на актрисата няма да коментирам, не че ми харесаха, но която и да беше на нейно място, разлика нямаше да има, защото просто персонажът и е такъв. Искаше главният да и има доверие, тя обаче го ползваше само когато и е нужен за нейните цели, през другото време го лъжеше и не споделяше с него. Обичаше го, той научи цялото и минало, враговете им бяха общи и въпреки това тя не спря да повтаря, как пътищата им трябвало да се разделят, и така почти до самия финал. Изобщо не заслужаваше всичко, което той направи за нея. Сцените, в които двамата мислят един за друг и си липсват, бяха много въздействащи, но като знаех, че драмата е причинена единствено от тъпата героиня, ме хващаше буквално бяс.

Не минахме и без задължителните китайщини. Той я обвини в нещо, наистина несправедливо, но тя вместо като голям човек да му обясни какво се е случило, се фръцна като ощипана, че не и вярвал. А не че тя му вярваше и му споделяше всичко. И понеже скри важни неща от него, пострада и си загуби паметта. Спокойно можехме да минем без тази вечна класика. Сюжетът имаше много пропуски, а финалът беше много претупан, колкото да се води, че има щастлив край и да се излъжат зрителите да го гледат.

След този ужасен филм си изгледах Coroner's Diary за втори път, за да си оправя настроението. Сега започнах A dream of Splendor, но няма да бързам да казвам нещо, защото съм само на 5 епизод.

# 283
  • пак на Рив Гош
Как можаха да причинят това на един Кроуасан? Много мръсен.Подготвят го за казармата Smile
Айгуууууу, горкото Кроуасанче! Той не заслужава това! Той трябва да е чист, спретнат и да носи боксерки на Калвин Клайн. И парфюм на Диор.

Вики, благодаря за плувеца! Hug Изпуснала съм това видео, а може и да е само реклама на часовника. В коментарите видях, че спрягат да е от сериала A Bloody Lucky Day, който все още събирам смелост да изгледам.
Elza, нормално е да не ти е познат, понеже Ю Йон Сок не е от най-най-популярните и известни корейски актьори, а и ти не си гледала много корейски сериали, та си го пропуснала.

bb6, много им е хубава фотосесията, даже май от нея струи повече лИбоФФ, отколкото в онази с Че У Шик в Париж след края на Melomovie.
Designated Survivior: 60 Days - още съм на 3ти епизод, но днес ще поправя тази грешка. Много добре е направен, а кастът е чудесен. Не съм гледала американския оригинал, та затова подхождам с незнаещо-невинен поглед към сериала и много ми харесва това, което виждам на екрана.
Скрит текст:
Как само в момента, когато се получи пробойна във властта, всички се сурнаха натам като ято изгладнели лешояди - и американци, и японци, и лидерката на опозицията Grinning

Glass Heart - довършен вчера на плажа. Всичко, което исках да кажа за него, Tuon вече го написа, при това, по-добре от мен Joy. Прекрасна музика, чудесен каст, сюжет, който не блестеше с кой знае какви качества, но беше компенсиран от актьорите.

Law and the City - също довършен. Приятен, без да "троши третия крак на патицата", както гласи френската поговорка. Повече "резен живот", отколкото романс, и слава богу, че романсът беше направо на 3то или 4то място в сюжета. Свърши логично, всеки получи каквото си трябва. До края имах чувството, че гледам вдъхновение от Hospital Playlist, ама с адвокати и без музика.

My Lovely Journey - върви предвидимо, лятно и приятно. Настава време за драма и романс. Чакам ги. Еднорозите също чакат.

Our Golden Days - изгледах първите 2 епизода и се чудя дали да продължа с останалите 48. Много харесвам Jung Il Woo, но не съм фен на формата "съботно-неделна сапунка", а още по-малко на Главната Бяла Птица. Не харесвам актрисата, а героинята е от най-големите и досадни бели птици. Il Woo не заслужава това! Въпреки всичко, му се радвам, че отново е на екран. Ако продължа, ще е само заради него.

Отбелязвам си за гледане The Wanted Detective. Аз загледах един съвременен китайски младежки романс Our Generation, с Zhang Ling He и Zhao Jin Mai в главните роли. За първите 5 епизода върви добре, но има още 20, в които да го развалят.

# 284
Как можаха да причинят това на един Кроуасан? Много мръсен.Подготвят го за казармата Smile
Айгуууууу, горкото Кроуасанче! Той не заслужава това! Той трябва да е чист, спретнат и да носи боксерки на Калвин Клайн. И парфюм на Диор.

виж,виж
Цитат
Петък е и ми е много мъчно за онзи мърлявия, който наричате Кроуасан и го изкъпах, защото никой не заслужава да изглежда по този начин.
Трябва да се засрамите 😱
Вече е чист, спретнат и напръскан с Homme Original (Диор). Сега мириши на ириси и шоколад.
Аз ти го изкъпах и го дори го полях с Диор, защото не понасях тази гледка, а дори не съм го виждала по биксерки на Калвин Клайн.
Всички останали го оставиха на произвола на съдбата 😱

Общи условия

Активация на акаунт