За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 375
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Tuon, твоят Любимец 13, че и дългокос Wink, го очаквай на екран от 3 октомври - Genie, Make a Wish

# 331
  • пак на Рив Гош
Тъкмо идвах да нося същия трейлър Joy

Enisa60, ако ти се гледа някой по-разкрепостен сериал, може да погледнеш и Hit the Spot.

Вики, щом си търсиш нещо леко за гледане, с хубави главни и даващ възможност за мултитаскинг, може да хвърлиш едно око на текущия My Lovely Journey - главните са хубави, разхождат ни из зелената корейска провинция и сюжетът не изисква прекомерен интелектуален капацитет.
Очакват се много еднорози, а вече имаме и Animal Dog2 . Излезли са 6 от 10 епизода.

Designated Survivor: 60 Days - ох, този сериал ми докарва сърцетуп и хипервентилация. Вече съм минала възрастта за такива емоционални влакчета Grinning. Горкият временен Президент, какво ли не му струпаха на главата! Човекът иска да се върне към академичната си кариера, а му се налага да подскача от една криза в друга (остават ми още 4 епизода, Nature Cloud се сгъстяват и очаквам Nature Zap)
Скрит текст:
Амазащотака ни утрепаха безвременно Агент Джуно?! Там си исках еднорога Unamused

# 332
  • вятърничава
На мен още 2 ми остават и не забавят темпото.
Скрит текст:
Агент Джуно направо като комета премина през сериала. Тъкмо се разкри и угасна. И други красиви утрепаха изненадващо Smiling Imp Все още се надявам да я изпият накрая тая бира секретар Ча и секретарката. Той горкия, толкова му падна гарда, гледа я като доволно кученце и върти опашка. И със същия поглед се моли на президента да се кандидатира Joy Слава богу прессектетарят вече се усеща, кога разговорите са за трима и кога за двама. Но онзи сладур с очилата,следящия за протокола не.Мръсна работа е това политиката, не търпи Animal Unicorn Всички болни теми на ЮКорея засегнаха.

# 333
  • България
Отдавна не съм отбелязвала сериал като "зарязан", но с The Princess's Gambit направих точно това.
Всичко е красиво, декорите, героите, без устните на главната, обаче историята никак не ми потръгна.

Започнах епизод 4 и се отказах, не харесвам такива истории. 50 нюанса сиво са доста по-приемливи, там поне гледах около 1/3 от филма.
Liu Xue Yi е вече на 35 години, сигурно няма да го видя в хубава роля и героят му да заживее щастливо.

# 334
МоарейнД аз пък намерих историята за интересна , има си от всичко - интрига, разследване, любов и го изгледах до край. Има хепиенд.

# 335
Tuon, твоят Любимец 13, че и дългокос Wink, го очаквай на екран от 3 октомври -
Страхотно, но още по-страхотно е, че тогава Тюон е на море и ще 🧉🏄‍♀️🚣🏻‍♀️
Обаче изглежда много сладко и забавно.
Благодаря Hug

Тъкмо идвах да нося същия трейлър Joy
Ще го гледа ме ли?

# 336
  • България
МоарейнД аз пък намерих историята за интересна , има си от всичко - интрига, разследване, любов и го изгледах до край. Има хепиенд.
Разбира се, мисля че и на дъщеря ми ще ѝ допадне, обаче не харесвам такива сюжети, мразим се, обичаме се, убиваме се или поне се опитваме.
По-скоро споделям мнението на Unicorn88 https://bg-mam.ma/p/1794695/50090321, но за мен и Той не е много читав.
Има три жени, а и още в началото се опита да я убие.

# 337
  • пак на Рив Гош
Аз със сигурност! Как да изпусна дългокос и хубав У Бин, как? Grinning

# 338
Започнах с „Дамския гамбит на принцесата“ и първото, което ми направи впечатление е, че ГГ-я е с щръкнали ушички. Това е цял тренд в източната козметична хирургия.
Скрит текст:
Модата с щръкнали ушички цели ушите да изглеждат леко изправени, по-остри или „игриви“, като при аниме герои или котки. Често се нарича “elf ears” или “cat ears” стил в социалните мрежи. Може да е естествен ефект, но се усилва чрез аксесоари, грим или дори козметични процедури. Причини за популярност са:
•   Естетика на „младост и чар“ – ушите, които леко стърчат, се възприемат като забавни и сладки.
•   Поп култура: K-pop артисти, аниме и манга герои често имат щръкнали ушички, което влияе на модните тенденции.
•   Игра със стила: Може да се комбинира с прически, шапки или аксесоари за уникална визия.
Как се постига
•   Временно:
o   Аксесоари като ушни клипси или ленти
o   Грим или контуриране, за да се подчертае формата
•   Постоянно:
o   Лека козметична хирургия (отопластика), която оформя ушите леко извън главата
•   Прическа:
o   Правилно подредени кичури понякога правят ушите да изглеждат по-щръкнали

В Япония и Южна Корея стилът се нарича “elf ear trend” или “neko ear fashion”, защото визуално напомня на котешки или елфически ушички.Това не е просто естетика – често е и част от „cute culture“, която включва игриво и леко фантастично излъчване.

# 339
  • България
В няколко сериала съм я гледала, но не стигам до ушите ѝ, погледът ми е в устните ѝ. Grin

# 340
  • София
Нейните уши са си такива - стърчащи. Още в The Untamed си беше така, не ми изглеждаха правени, но ми се бяха набили в очите колко са настрани. Аз я обожавам като лице, особено очите ѝ - едни големи и кръгли. Много ми е красива и е с различни черти и красота от повечето останали китайски актриси. Радвам се, че набира популярност след Untamed и получава главни роли.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 09:42 от ElzaFB

# 341
  • Русе
"Legend of female general" - приключен! Оценка - 8.5. Искам да му дам повече, но ...не ми се получава. Мрънкам си за разминаванията - сякаш двама сценаристи са работили и не са знаели кой какво е писал.
Е, ако не се лъжа, Чен Лей на 24.08  ще ни се представи с "Shadow love" ( пак костюмна драма), а до края на годината ще го видим с БайЛу в "MoLi"( и той такъв). Няма ли съвременен проект за него, бе?
Aз си продължавам с политическата драма "Да оцелееш:60 дни" - нямам спомен скоро нещо да ме е изправяло на нокти така , както този сериал. Може би защото не гледам този жанр...знам ли?! Но определено го препоръчвам!

# 342
Вчера в Нетфликс попаднах на нещо японско  Първа любов. Не ме захвана особено първи епизод,  актьорите също грозновати, чудя се дали да го зарежа. Някой с мнение?

# 343
  • София
[
Е, ако не се лъжа, Чен Лей на 24.08  ще ни се представи с "Shadow love" ( пак костюмна драма), а до края на годината ще го видим с БайЛу в "MoLi"( и той такъв). Няма ли съвременен проект за него, бе?

Не се лъжеш. Shadow Love го чакам.
Аз разбрах къде ми е проблемът с Legend Of The Female General - една китайка го обясни вчера за чужденците. Joy
Заглавието на английски предполага, че ще става въпрос за силна жена, генерал, евентуално ще гледаме битки, изкачване по стълбицата, всичко както си му е редът. Заглавието на китайски обаче предполага романтика и просто нов живот и ново начало за героинята. И според тази китайка оттук идва разочарованието. С което съм склонна да се съглася, защото аз това очаквах от сериала и затова толкова го чаках. И затова лигавата ГГ ми пили по нервите повече отколкото стандартно лигавите ГГ из китайските драми.

# 344
  • България
Рекламата също подвежда:

Героинята въобще не прилича на лигла.

Общи условия

Активация на акаунт