За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 399
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • България
Моарейн, не се оплаквай! Simple Smile Аз съм много по-зле от теб - имам 8 от 20. И то при положение, че гледам повече корейско...Ужас, срам, голям срам! Scream
Срам ще е, ако някои се изложим в китайски тест. Grinning

# 466
Забравих да споделя- имам 16 от 20 на теста, но нито се гордея, нито се радвам. Не виждам с какво биха ми помогнали тези знания. Но благодаря за приятните моменти да се чувствам "интелигентна". Едно от нещата, които се научават в Япония е, че въпреки, че езикът не е сложен има опасност много да се изложиш. Подиграваха се на американските войници от базата в Йокохама, че говорят "женски японски език", защото го учат от съответната категория девойки. За мен тези нюанси са важни и ако знам само отделни факти, но не и контекста- предпочитам използването на някой международен език или преводач.

# 467
  • пак на Рив Гош
Tuon, Elza, и аз страдам с по 1-2 епизода седмично Joy. Опитвам се да се боря с фрустрацията, като си казвам, че така си тренирам търпението, което хич не е сред силните ми страни. Но това не го прави по-малко досадно.

# 468
  • София
Tuon, Elza, и аз страдам с по 1-2 епизода седмично Joy. Опитвам се да се боря с фрустрацията, като си казвам, че така си тренирам търпението, което хич не е сред силните ми страни. Но това не го прави по-малко досадно.
Като си харесам нещо ми е много трудно да издържам седмица! Мога да го правя само с американските и европейски криминални, които са си епизод за епизод. Всичко останало, по което се зарибя, ме побърква.

Според мен това с единия епизод на седмица идва от производствения процес и продуцирането на телевизиите, които зависят от рекламните бюджети. Ако ме могат да осигурят приходи от реклами- няма и сериал. ...
А и малко ни пада емоцията за 6-7 дни.
На турските май снимките продължават и по време на излъчването, нали? И ако няма гледаемост и оттам реклами, могат да ги спрат преди края.
При азиатските мисля, че все още не е така - снимали са ги и ги излъчват. И като нищо тези с по епизод на седмица са по-скоро за трупане на още реклами. Защото и повечето им са за онлайн платформи или ги дават и по ТВ и онлайн едновременно.
Обикновено и при мен пада емоцията до другия епизод, но понякога се случва да са така добре замислени и краят не епизода да те държи в напрежение цяла седмица.

Срам ще е, ако някои се изложим в китайски тест. Grinning
От вчера се опитвам да намеря някакъв интересен тест за нас, но попадам все на лесни, с малко въпроси или повече с въпроси за бизнес културата. Иска ми се да е такъв като корейския - да има от всичко по малко.

Едно от нещата, които се научават в Япония е, че въпреки, че езикът не е сложен има опасност много да се изложиш.
Аз затова не смея да говоря китайски. Освен ако не съм 100% сигурна, че ще ме разберат по смисъла. Просто с техните тонове ми е трудно. Разбирам ги, чета йероглифи, мога да си сглобя изреченията, но ме е страх. Защото там един тон променя значението ужасно. Например, "Мога ли да попитам" е същото като "Мога ли да те целуна" JoyJoyJoy Разликата е само в начина на произнасяне на гласната. А има и такива думи, които могат да бъдат грешно произнесени като обидни.
Когато говоря на китайски никой не ми е казал, че греша тоновете и на всеки две думи ме хвалят, но аз си имам страха и не мога да се пречупя.

# 469
Много от корейските сериали се снимат текущо. Имат няколко готови епизода за начало и после карат седмица за седмица. Особено тези съботно-неделни семейни сапунки. Случва се да променят сценария в движение, в зависимост от рейтингите и коментарите на зрителите. Понякога добавят, понякога съкращават епизоди. Могат да променят съдбата на някой герой от първаночално замисленото, да добавят или да се оттърват от друг... следят коментарите из нета и се нагаждат по тях.
С навлизането на НФ, Дисни и другите международни платформи нещата малко се промениха за продукциите с тяхно участие, но местните телевизии продължават и по техните си схеми.

# 470
  • София
Много от корейските сериали се снимат текущо. Имат няколко готови епизода за начало и после карат седмица за седмица. Особено тези съботно-неделни семейни сапунки. Случва се да променят сценария в движение, в зависимост от рейтингите и коментарите на зрителите. Понякога добавят, понякога съкращават епизоди. Могат да променят съдбата на някой герой от първаночално замисленото, да добавят или да се оттърват от друг... следят коментарите из нета и се нагаждат по тях.
О, това е гадно. Тоест, на мен не ми харесва такъв тип снимки. Предпочитам да гледам оригиналната идея, дори да не съм напълно съгласна с нея. Или поне да знам, че ако го спрат, няма да е заради рейтинги. Дано китайците не започнат като корейците значи. Sob

# 471
LaughingLaughing Стигнах ме и до урок 2 френска кухня Satisfied
патаж- грахова каша
чипс и еленски стек тартар
вианд- еленски език на жар
Кралят е на седмото небе, а аз не толкова, ама аз съм си чешит с ядетето Joy

# 472
  • пак на Рив Гош
Айгуууу, отивам да ѝ видя потажа Joy
Няма начин да не е достоен за Крал Satisfied

# 473
Изгледах третата серия на Чосонкия хелс кичън. Хареса ми- в сцената с тестването на храната от краля- постигнаха почти сексуално напрежение- дори с воайор в лицето на придворната дама, която тества храната. Имам въпрос- тези гевреци от коса на главите на дамите- ясно е, че това което гледаме са перуки, но в оригинал истински коси ли са били? Малко са прекалили с тези съоръжения като калпаци.

# 474
Елза, естествено, че не се променя кардинално първоначалната история, но някои детайли е възможно да бъдат понагласени, за да угодят на уважаемия зрител или да се натъманят по рейтингите Satisfied.

За Книгата на семейство Гу се говореше, че героят на Че Джин Хьок първоначално е бил замислен само за първите 2 епизода. Но зрителите толкова го харесаха, че сценаристите го върнаха към средата на сериала за още няколко епизода.
За Кралицата на сълзите пък е имало вариант за трагичен край за главната, но както знаем не се стигна до това.
В Time пък преждевременно занулиха главния, защото актьорът, който изпълняваше ролята, напусна сериала. Наложи се в движение да променят сценария. По принцип героят си беше уж нелечимо болен, но не се очакваше да умре в средата на сериала.

# 475
  • вятърничава
Очаквах, че
Скрит текст:
когато се оказаха в един град, ще вземат да се окажат накрая и в една къща, дори и да не е в една стая... в имението имаше място и за двамата, пък чеболката, дето прати Нашето Момиче да катери планината можеше да се окаже леля на Режисьора и той да ходи да размисля над бъдещето си в семейното имение... но не би
Но пък ни разходиха из места в Корея, за които не бях чувала досега.
Роца, готова си за сценарист Hands Plus1
Да, поне това, както и из Хакодате.

ElzaFB, ти също можеш да напишеш сценарий: Тя е европейка на екскурзия в Китай. Загубила се е в града, не може да намери хотела си, гарата, метрото... Край нея минава младеж, случайно е висок и красив, като китайски бог (от летящите или генерал). Тя му задава въпрос на своя неперфектен китайски :"Мога ли да попитам", но всъщност го пита: "Мога ли да те целуна" и Той....Останалото оставям на вас.

Нямах намерение да гледам тоя Бон апети, но вие ме изкушавате. Кралят налапа ли вече въдицата?

# 476
  • София
ElzaFB, ти също можеш да напишеш сценарий:
JoyJoyJoyJoy bb6, аз си го представям, че нещо такова ще се случи:

https://www.instagram.com/p/DHfr2EGNZWv/

Елза, естествено, че не се променя кардинално първоначалната история, но някои детайли е възможно да бъдат понагласени, за да угодят на уважаемия зрител или да се натъманят по рейтингите Satisfied.

.
Grinning Изкушаваш ме... От това, което пишеш за сериалите, взех да се замислям.
Наистина, понякога би било супер да променят в движение. Например - втората двойка ми харесва и историята им е невероятно трагично-романтична, но нямат достатъчно екранно време. Или сериалът вече е заснет в малко епизоди. Тогава на драго сърце бих се навила да снимат на момента. И да дадат повече сцени с втората двойка (или поне целувка, защото все пак в китайските и това рядко се случва), защото зрителите ще го искат. GrinningHeart Eyes

# 477
  • пак на Рив Гош
Да, поне това, както и из Хакодате.
----------------------------
Нямах намерение да гледам тоя Бон апети, но вие ме изкушавате. Кралят налапа ли вече въдицата?
Мдаааа, забравих за Хакодате. И то ми хареса, ама пусто, много на север, даже повече от Аомори (справка - First Love 😄)
А в момента чета един японски роман, където действието са развива в околностите на Фукуока, та и оттам си харесвам места...

Кралят за момента налапа само еленския тартар, да въдицата ще почакаме (а и май има mommy issues 😄). Но пък вече показа плочник. При това два пъти 😂
Обаче снимките на храната в този сериал са си чист food p*rn 😋
И вече знам какво ще готвя следващия уикенд 😉

# 478

ElzaFB, ти също можеш да напишеш сценарий: Тя е европейка на екскурзия в Китай. Загубила се е в града, не може да намери хотела си, гарата, метрото... Край нея минава младеж, случайно е висок и красив, като китайски бог (от летящите или генерал). Тя му задава въпрос на своя неперфектен китайски :"Мога ли да попитам", но всъщност го пита: "Мога ли да те целуна" и Той....Останалото оставям на вас.
Неееее. Това въобще не е драматично като за китайците.
ElzaFB Smiling Imp Остави ме да ти измисля сценарий. Mного съм добра. Имай ми доверие. 🤣🤣

Той и Тя някога са споделяли едно минало. Преди този живот Той е бил Божествен служител(разбира се с вид на ангел) от Снежните планини (намират се високо в облаците), който пътувал по света, за да се запознае с хората и да разбере, че на света има нещо по-важно от собствените му желания. Така среща Тя, родена сред пясъчните дюни на Розовото море ( нещо като Лас Лагунас де ла Мата и Торевиеха ). Тя го научава на “ мамакара“, което означава „това, което притежавам“ (от санскрит). Това, което имам и което притежавам, е целият ми свят. А целия и свят е Той. Но тя знаеше, че разликата между тях е твърде голяма  и че не може да има щастлив край и за това се молила  на Бога на червения дъжд (или друго божество по избор) за втори шанс.
Днес
Той е SEO на HS Group (много съм добра в измислянето на имена 🤣),обречен на безбрачие, защото не вярва в любовта поради семейна травма (или защото кармата му го връща, че в миналия живот е бил идиот). Тя е негов секретар, защото той има нужда от преводач при преговори за внос на розово масло. Малко по-малко се влюбват един в друг, но  се правят на просто колеги.
Малко напред в бъдещето
Двамата пият вино (Luna Estate Pinot Noir,защото харесвам новозеландските вина ) и опиянени от виното се целуват…
Тук следва драматизма
На сутринта Той решава, че са нарушили колегиалните си отношения и защото не осъзнава,че е влюбен решаване ще премине от розово масло на лавандулово и следователно я уволнява.
След 3 години се срещат отново.  Той е наясно, че е влюбен и търси начин да си я върне. Пада на колене и се гърчи от болка и нещастие, Тя също е влюбена в него, но няколко месеца го държи в напрежение, защото трябва да е сигурна, че се е променил.
На финала има хепи енд. Те се женят в Дисниленд (защото мога) и искат лежерна сватбата и той иска да е с костюм и бели кецове (мога да предложа снимка ), а тя както си иска.

Едни подскачащи зайци
https://www.youtube.com/shorts/bMbdhA8T2HA
(все още съм луда по зайчетата 😍)

# 479
  • София
JoyJoyJoyJoy Tuon, добре, това ми хареса. Жалко, че китайците на дават да се показват прераждания в сериалите.

Общи условия

Активация на акаунт