Финансовият натиск над жените - или имат ли жените друг избор освен да са зависими?

• 5 111
  • 206
  •   1
Отговори
# 75
Какви квоти не разбрах. Деди ви Тръмп не ги ли нарита вече всички с квотите ?

# 76
  • София
Когато проблемът е в средата, не се бориш да промениш нея, а се хващаш за косите и променяш себе си. Средата се сменя, но родителите си не можеш да превъзпиташ.
Нормалните не режат корена, а дават крила.

# 77
Този проблем, ако те наритат на 18, може да и "драма" в България.
Тя пише за Германия. Където подпомагането на хора без доходи е на друго ниво.

В "северните" страни е нормално децата да бъдат "наритвани" по отрано.
В "южните" и до пенсия може да стоят при родителите.

# 78
Проблемът не е в подканянето да се изнесат на 18, а че до 18 се пазят под похлупак и се пускат теми как да се ограничат децата от среща с опасния живот. И изведнъж бам, вече си пораснал, длъжен си да се оправяш сам. Не важи само за жените.
Накратко, не съм напълно съгласна с тезата.

# 79
  • София
Не те наритват, когато са те научили на самостоятелност, а те изпращат да следваш пътя и мечтите си.
Когато не са, наистина е проблем, но надали точно гледащите под похлупак родители са същите, които на 18 показват вратата.

# 80
Според мен тези, които гледат под похлупак, не спират с тази практика и когато децата им са на 18, и на 38, и на 58 г.

# 81
Ами за мен няма логика човек на 18 да му дойде изневиделица и да не може съвсем да се справи в такава ситуация. Някой е направил грешка в предходния период и при положение, че тийнът никак няма размах за такива грешки, значи са родителите.
Другият валиден вариант е историята да не е баш такава.

# 82
Ако някой приема себе си за жертва на обстоятелствата,на семейството си или на други фактори е едно. Ако някой наистина е в безизходица е съвсем друго. Ариел е младо момиче,работи,има образование и има всички шансове да се справи сама,без покрив над главата и гладна няма да остане. И това при все,че просто спре да се чувства жертва и ощетена. Докато си здрав и намираш работа,не е страшно.
Ако си инвалид,с тежко заболяване, скъпо лечение и тн. да много ще е трудно,ако никой не помогне. Но случая и темата изобщо не са в този смисъл.
Изобщо не е нужно да търпиш токсичен мъж или родители,за да имаш по-добри условия,от тези, които можеш и сама да си осигуриш. Вече тук нещата са на приоритети, желания и изобщо представя за това, какви искаме да бъдат нещата.
Според мен Ариел просто има някакви травми,които я подтискат, мисли ги постоянно и това малко или много оказва влияние на качество й на живот. Ариел,има хора без семейства,съвсем сами,домовете са пълни със сираци,войните също са оставили много хора сами или са ги разделили,съдби колкото щеш. Никой не се предава,всеки се бори с нещо или срещу нещо. Излез от образа на жертва,майната му на гаджето,ако иска да си ходи,мъже бол. То така или иначе гаранция няма в нищо в тоя живот.

# 83
BeautyfulM, да за етнически.германци става дума.
За тях си е нещо напълно нормално да си пъдят децата след навършване на пълнолетие.
На какво ли не съм се нагледала.

Lanarete, да ако изгонят сина той е в по-добра позиция, защото и работа ще си намери по-лесно и жилище.

Нали си има работа въпросната? Не знам какво очакваш, ама на тази възраст е нормално хората да живеят под наем, и то нормалното е със съквартиранти. В българската действителност аз изобщо не го виждам как средностатистически родители (двама и то, а често не са двама), с провинциални заплати може да издържат чедото, което да живее в самостоятелен апартамент в София и да му плащат всички разходи. А работещ човек, който си има сериозна половинка, сам би предпочел да се изнесе от родители и реално делят наема, жената не отива при някой имотен 20-годишен набор, не му става държанка, че да е финансово зависима от него, защото наборите ѝ са на същия хал. Въобще, млад пълнолетен работещ човек без деца може да се  оправи с по един-двама съквартиранти, не е невъзможно. Финансовата зависимост при жените е, като имат деца и са затруднени или възпрепятствани да работят, не като са млади и свободни.

# 84
  • София
Е, някои с ирония наричат независими хората, които след гимназия живеят на квартира, работят и учат.
Явно манталитетът е такъв, че чАдото не бива да излиза от детската стая поне до 40-годишна възраст.

# 85

Другият валиден вариант е историята да не е баш такава.
Ако някой приема себе си за жертва на обстоятелствата, на семейството си или на други фактори е едно.
Според мен Ариел просто има някакви травми,които я подтискат, мисли ги постоянно и това малко или много оказва влияние на качество й на живот. Ариел,има хора без семейства,съвсем сами,домовете са пълни със сираци,войните също са оставили много хора сами или са ги разделили,съдби колкото щеш.
Едно от двете - Ариел проектира себе си върху ситуациите. И не е чак толкова младо момиче, имашеи  подкрепа да оформи образование.
 Понякога като гледаме  как други  са подкрепяни в пълен пакет ни става неприятно , че ние  не сме.
 Споменатите жени  работят, тези за завиждане  дават много да успяват, само с поддръжка не става.
 Ако нямат амбиции да се развиват, обяснимо  не им дават пари да  си разхождат  душата, пращат ги да работят .

# 86
В други теми обвинява родителите си за неспособността си да се справи с проблеми. Не винаги родителите са виновни.
А за изритването на 18 ... ами честно да си кажа и за някои родители може хич да не е лесно да си изпратят детео на 18 нанякъде. Т.е. може и двете страни да не са готови. Аз не знам при хората да съществува засължителна възраст за изстрелване. Според мен е добре ако няма други проблеми да стане, когато и двете страни са готови и искат това. Ей така ... защото някой така е направил и защото е голямата работа ... ама вътрешно дали е така ил ипросто се прави за да не допуска съмненията му да са видими ? Дали всеки родител с дете на 18 пратено някъде спи спокойно и се радва и не поглежда другите деца ? Естествено че трябва доста самоубеждение и доста твърда черупка д асе изгради ако човек се тревожи и вижда негативи, но е направил нещо въпреки това.

# 87
Аз сега видях чак, че "наританата" била германка. Което тотално обръща ситуацията. Дамата като иска да се развива, учи и т.н. защо не е взела Bafög? Ако не иска да учи, значи спокойно може да си работи.

# 88
  • София
Нормалните родители надали умират от кеф, че децата им се отделят, но често възможностите са с приоритет пред спокойствието.
У нас трудно става гоненето на 18, защото обикновено децата завършват средно образование на 19.
Споменатата германка вероятно е приключила по-рано с ученето, щом на 18 вече е редовно работеща. Ако е спряла с ученето, нормално е да се справя с ежедневието. Единствено заживяването с гадже, с което не желае да бъде, е странно.

# 89
Аз сега видях чак, че "наританата" била германка. Което тотално обръща ситуацията. Дамата като иска да се развива, учи и т.н. защо не е взела Bafög? Ако не иска да учи, значи спокойно може да си работи.

Доколкото съм запозната Bafög се дава изключително трудно. Имам познати завършили университет в Германия, които са ми споделяли, че родителите трябва наистина да нямат никакви доходи, за да ти го отпуснат.

Общи условия

Активация на акаунт