Финансовият натиск над жените - или имат ли жените друг избор освен да са зависими?

• 4 860
  • 206
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Докато има жени като Ариел, ще има и мъже, които ги поставят в зависимост. Но както е казал народа "Каквото човек сам си направи - никой друг не може да му го направи!"
Значи ако не живееш за да идеш в петзвезден хотел, съществуването ти е безсмислено Sob

# 196
Докато с трепет очаквам някоя от писалите да се похвали с имот или много пари в банката, се включвам с още един въпрос - събрахте ли пари за издръжка на родителите си? Нали знаете, че и такъв член има в закона. Да, със също толкова вратички и предмет на свободна интерпретация като този за издръжката до 26, който неуморно цитирате, но все пак го има.
Та, готвите ли се? Родителите ви вече сигурно приближават пенсионна възраст.

Ако не се лъжа мисля, че и в Германия родителите са длъжни по закон да издържат децата си до 21 години, ама реално никой не го прави.

# 197
Ариел, на колко години бяха родителите ти, когато ти беше на 18?
На колкото си ти сега, нали?
Сега, освен че нищо не са ти дали, и че не са те родили красива, ще ги обвиняваш, и че изобщо са те родили? Че майка ти е забременяла нарочно, за да върже баща ти, а той е бил идиот, че не я е накарал да те абортира, а вместо това се е оженил за нея?
Честно казано, и аз да имах толкова неблагодарно дете, нямаше да имам желание нито да го виждам, нито да му давам каквото и да било.

# 198
Добре де, нали тя се е изнесла от тях, нито тя очаква вече нещо от родителите си, нито те от нея, всеки се спасява както може.

# 199
Докато с трепет очаквам някоя от писалите да се похвали с имот или много пари в банката, се включвам с още един въпрос - събрахте ли пари за издръжка на родителите си? Нали знаете, че и такъв член има в закона. Да, със също толкова вратички и предмет на свободна интерпретация като този за издръжката до 26, който неуморно цитирате, но все пак го има.
Та, готвите ли се? Родителите ви вече сигурно приближават пенсионна възраст.

Аз за себе си мога да отговоря. Надявам се и други да се включат.
Въпреки, че не съм била предпочитаното дете и това ми е тежало доста в миналото, към днешна дата има ли някакъв проблем от каквото и да е естество, родителите ми звънят първо на мен. Покривала съм сметки в болници, транспортирала съм по спешност, организирала съм всякакви врътки, като дори съм се старала те да не разберат, че се е налагало да се заплащат някакви неща или медицински услуги. И до ден днешен, когато ги водя по изследвания, се уговарям с лекарите и лаборантите , и заплащам всичко без родителите ми да разбират дори. В спестяването всеки месец винаги имам мисъл и не само за спешни семейни разходи, но и за евентуални такива свързани с моите или родителите на съпруга ми.
Смятам, че е въпрос на лично достойноство да правя всичко това.

Добре де, нали тя се е изнесла от тях, нито тя очаква вече нещо от родителите си, нито те от нея, всеки се спасява както може.

Те сигурно не очакват, но тя явно все още очаква те да се погрижат за нея.

# 200
Lanarete какво достойнство е да обслужваш хора, които цял живот са те третирали по този начин сериозно?
Майка ми също орева орталъка, че грижите за баба ми и дядо ми паднаха на нея, а не "златният и подсигурен син".
Още е изпълнена с болка и омраза и след смъртта на родителите си. Евала на хората, които могат да преглътнат такова "пренебрегване".

Между другото аз не очаквам нищо от тях, но темата удобно пак премина в лични нападки, не само към мен, но и към други потребителки, което ще ме накара да пиша на модератор за ключ.

# 201
Всъщност е доста неуместно да се сравняват постижения на сам човек без нищо с тези на човек с наследствени имоти, който пък е в брак с друг човек с наследствени имоти и де факто никога не е оставал сам на собствения си доход. В този форум от първата група не съм виждала. Всички накрая се оказват с активна помощ, когато са в деликатен момент,  и тази помощ не е да се приберат в  детската стая, а са подпомогнати да останат там, където са. Т.е.бедни-бедни няма.

# 202
Мисля, че с примера за 5- звездния хотел, Ариел има предвид една специфична част от парвенюта, които са изключително дребнави, стиснати и пресметливи, въпреки наличието на добро финансово състояние. Аз съм срещала такива, и за мен са хора с някакви отклонения и духовни дефицити. Повечето са израснали в бедност, но рядко са щастливи и спокойни, въпреки материалното трупане цял живот.
Също нездравословно е да смяташ (дори да си израснал в бедност), че имането на много средства или ползването им, за да си доставиш радост е нещо греховно и те прави задължително лош, неразумен човек. Не всички богати хора са лоши, или стиснати, или еднакви. Същото се отнася и за бедните.
Въпрос на характер, баланс и среда.

# 203
Темата е за ключ, защото се изчерпа и се разбра, че няма никаква немска колежка, а е измислена история. Да се лъже не е хубаво!

И да риташ падналия също не е хубаво.

# 204
Мисля, че с примера за 5- звездния хотел, Ариел има предвид една специфична част от парвенюта, които са изключително дребнави, стиснати и пресметливи, въпреки наличието на добро финансово състояние. Аз съм срещала такива, и за мен са хора с някакви отклонения и духовни дефицити. Повечето са израснали в бедност, но рядко са щастливи и спокойни, въпреки материалното трупане цял живот.

A може просто да ги е страх да не изпаднат пак в нищета? Само който е бил беден може да го осъзнае. Така както и само който е хапан от куче например може да разбере фобията от кучета. Издигналите се над нищетата или често се разпищолват да харчат, но и често са скръндзи. Лично за мен да живееш под доходите си е препоръчително.

# 205
Ариел, защо да си паднала?
Нали си се устроила в Германия, работиш, още едно образование си завършила, мъж имаш, ще се омъжваш, свекървата ще ви купи жилище ?
Вместо да се радваш, че най накрая си се устроила, продължаваш да недоволстваш към родителите ти. Които надали живеят на широко.

# 206
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт