Отслабване със Саксенда. Отношение на ендокринолог.

• 4 727
  • 127
  •   1
Отговори
# 45
Не знаем в какъв ред е действала. Няколко пъти питах дали има изследвания, не видях отговор.

# 46
Поне аз го прочетох като тия неща да са се разиграли на консултация след известно време на Саксенда, през което е трябвало и дневник да си води. Може и да не съм разбрала нещо.

# 47
Ако слушаш ендокринолозите то "забрави за въглехидрати" - и аз забравих. Ядях месо, млечни, яйца и много салати и зеленчуци. И червата ми се прецакаха.
.....
Правилното хранене е ниски дневни калории, съобразени с твоето тяло /около 1500-1700 при хора с високо наднормено тегло/ - разнообразно хранене в което ОБЕЗАТЕЛНО има ориз и пълнозърнести продукти, а дори понякога картофи и царевица.
...
Максимума свалени килограми за месец трябва да са 4-5. Всичко нагоре е болестно. Всички токсини и метилатни боклуци, натрупани в сланинките се изсипват в кръвта. Че ти ще останеш без коса, въобще как си събираш акъла от мозъчна мъгла?

Ето например как изглежа меню 1400 калории
Закуска – 200 г. фреш от нектарина и морков, 50 г. сирене, 1 бр. домат, 7-8 маслини, 72 г. хляб (2 филийки)
Обяд – 250 г. таратор, 300 г. миш-маш (2 бр. яйца + 3 белтъка + 60 г. обезмаслена извара), , 5-6 бр. кайсии, 108 г. хляб
Вечеря – 270 г. пиле с ориз, 250 г. салата домати и краставици със зехтин, 300 г. череши (2 бр. праскови)
1402 ккал
Дорис, интересен пост, поздравления!
Оставих твои цитати, по които да задам въпроси. И така, тъй като и аз съм спирала въглехидратите (и в резултат получих силен косопад и мозъчна мъгла), питах във форума за косата, отговориха ми, че е нормално и ще премине. Нямах куража да дочакам преминаването и върнах въглехидратите. Кое причинява всъщност косопада? За мъглата е ясно, мозъкът работи с въглехидрати.

От всичко, което съм чела, оризът не е ок за ИР или диабет, но ти смяташ, че трябва да присъства в менюто. Защо?
Фрешовете също се отричат - освен, че са концентрирани, в тях липсват фибрите. Както Наивница писа, ако започна деня си с фреш, много е възможно скоро да посегна към бързи въглехидрати. Ако започна с протеин, чувствам се заситена и не мисля за сладко.

Елора, твоите коментари също ги намерих за много полезни, разгледах страницата на strong&shredded и ми направи впечатление, че част от клиентите им са свалили бързо доста кг ... Имаш ли ти или твой познат лични впечатления за тренировъчните им програми?
Някой може ли да ме ориентира колко струва изготвяне на програма с фитнес тренировки? Препоръки?

Надявам се поста ми да не се счете за спам. Разбирам разочарованието на авторката от отношението от страна на ендокринолога и екипа, на мнение съм, че е важно специалистът да е компетентен, но също така е важно да усетим емпатия, да се почувстваме разбрани и подкрепени. Аз бих потърсила друг лекар.

# 48
𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇, гледам им видеата в тубата.
Иначе в темата за ИР има жена, която е при тях и е доволна. Не се сещам за ника.
Въглехидратите са си важни, ама е важно какви.
Всеки си преценя според познанията или липсата на такива.
Кетото и аз не го одобрявам. Но всеки си решава.
Имам познати са били на кето в началото, после на нввмх са минали.

# 49
Стриктно кето и постоянна кетоза са си точно лечебна диета, но за други неща се изискват за постоянно - епилепсия, някои сериозни ментални проблеми и не помня какво още. Поне за мен, "само" за ИР не е оправдано да е за постоянно. Отначало може и да е нужно, ако малко по-либерално вмнвх не се окаже достатъчно, но и това не е при всеки. И като се вкараш в норми вече пробваш полека какво и колко можеш да си позволиш и да запазиш ремисията и килата.
Не е и само до храненето, разбира се, но то е важно. И продължавам да смятам че отношението от лекарката, описано в първия пост не е приемливо. Изненадана съм колко други написаха че не е така. А пък в темите за ИР казват че ние сме били груби иначе... Grinning

# 50
Абе тя лекарката е права за доста неща.
Ама ти правилно отбеляза, че тия забележки преди изписването на тази саксенда трябваше да е.

# 51
Стриктно кето се прави 21 дни (3 седмици). Толкоз. След това се преминава към либерално кето и други подобни.
Това за хората, за които е жизненоважно да намалят въглехидратите.

# 52
Че то при някои 3 седмици е само адаптацията, докато спрат да се обриват, да приритват и прочие Grinning Но наистина в общия случай няма нужда да е доживот, освен при определени заболявания.
Елора, нека е права, но отиваш при някого да ти помогне, вероятно си и плащаш за тая чест и не само че не го правят адекватно ами и да се държат така с теб? Ако съм аз, да съм си поискала парите обратно Grinning

# 53
Авторката изчезна и ние само гадаем каква е била хронологията.

# 54
Е тя нали написа че е отишла и е имала опасения заради много бързото отслабване, а пък насреща й това. Поне аз така го разбрах. Виж че в първата публикация казва че са коментирали и прилошаване от високата доза Саксенда, като това е било втората им среща изобщо. Още се изумявам как така още на първата я е засилила на инжекции.

# 55
Аз питах директно със Саксенда ли е започнала? Без изследвания? Не получих отговор.
Ако е нямало изследвания, лошо, но вината си е нейна, че се е съгласила.

# 56
Да, ама като
човек иде на лекар се предполага, че слуша съветите му.

# 57
Аз питах директно със Саксенда ли е започнала? Без изследвания? Не получих отговор.
Ако е нямало изследвания, лошо, но вината си е нейна, че се е съгласила.
Е, не, хайде да не обвиняваме И за това жената. Защо се ходи на лекар, ако преди това си станал почти лекар от четене? И какво, сам ли ще се диагностицираш, за да знаеш какво да търсиш и четеш?
Вярно е, че аз също съм го правила, но то е било от неволя, лутала съм се, чувствала съм се в безизходица от меркантилни доктори, но не съм ок да се нормализира този подход, защото е свързан най-вече с много стрес.

# 58
Нати, много лекари са такива за съжаление.
Вече два пъти мисля преди да купя нещо изписано.

Дева, как ще получиш отговор. Тя е дошла да се оплаче, не за друго.
А трябваше за другото.
Аз все още съм с големи резерви за това, което разказва авторката.

Като една много дебеличка колежка. Аз и казвам, че ме е страх от големи кучета, тя ми се разсърди и почва да ми вика защо не и харесвам кучетата Joy
Трябваше да мине много време и бая хора да и обяснят елементарното ми изречение - Страх ме е от големи кучета.
И че няма общо с - не ти харесвам твоите кучета.
Та с таз колежка вече много не разговарях, че чуваше разни различни неща.

# 59
  • София
Мда, много е гадно това у нас, че не може човек да се довери на лекар и трябва хем да иде при няколко, хем сам да чете като луд.

Общи условия

Активация на акаунт