СПГЕ Джон Атанасов София

• 3 902
  • 71
  •   1
Отговори
Здравейте, пускам отделна тема, за родители на ученици приети и записани в Джон Атанасов 8 клас 2025/2026. Да споделим и да обменим информация, новости, вълнения, след края на кампанията за кандидатстване и приема в желаното училище.

https://spge-bg.com/

Момче КМ.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 09:11 от vioila

# 1
  • София
Здравейте. Мисля, че е по-удачно да прекръстите темата на СПГЕ Джон Атанасов, защото всички училища си имат такива персонални теми и принципно не е нужно всяка година да се създава нова, ако не е изписана старата. Simple Smile Ще се систематизира по-лесно информация, а не както аз писах в две различни теми за училището.
Ние днес записахме синът ми в Приложно програмиране. С чудесни впечатления останах.

# 2
Здравейте,

Честито на приетите! Моят син днес се записа в Компютърна техника и технологии. Бяхме заедно и останахме с позитивни впечатления от преподавателите, или както той се изрази: "учители, които не искат да те изядат" 😀. Родителска среща ще има след 15.09., а училището ще публикува класните ръководители на новоприетите на сайта, както и на входа на училището. Много му хареса на моя син един по-възрастен преподавател, който се оказа рокаджия и основател на училищната рок група (имат си инструменти на място). Ще се радвам да се запознаем с още родители от специалността.

# 3
  • София
Аз писах и в седмокласната тема, че съм впечатлена от информацията за най-различни школи, отбори и клубове.

# 4
Здравейте, още едно наборче се класира КМ вчера Simple Smile Много е щастлив, защото това беше най-желаната паралелка. Късметът беше с него този път Simple Smile
Надявам се да имат поне няколко девойки в класа, да не са само мъжка група Simple Smile

# 5
Здравейте, днес записахме нашата девойка в Програмиране на роботи. Всички бяха много мили и любезни, тя остана много впечатлена. Казаха ни,че няма да има родителска среща преди 15.09. Няма и униформи.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 14:22 от Nesiii

# 6
Аз писах и в седмокласната тема, че съм впечатлена от информацията за най-различни школи, отбори и клубове.

Само дето такива няма. Не знам кой какво ви е излъгал. Нас миналата година ни излъга една конкретна преподавателка по време на отворените врати.
Както и екскурзии също нямат.

Не вярвайте на приказки - отворете сайта, погледнете го, разгледайте го. И си извадете някакви изводи.

# 7
  • София
Doro, за някои останах с впечатление, че са от 9 клас със специалните предмети? И отбори ли няма?
От ФБ виждам етика, роботика, 3Д принтиране.

https://www.facebook.com/share/1CXw7hXfT4/

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 21:51 от Maidenly

# 8
  • София
Хайде и аз да се заявя официално, защото вече записах наследника - момче, приложно програмиране. Бях днес пред училището от 13:30 до към 16:00 и си говорих с няколко различни преподавателя, всички ми се сториха изключително добронамерени. Часовете са на блокове, има 2 големи междучасия, което за мен е супер, но няма шкафчета и са на кабинетна система, а моето е разсеяно до безобразие, ще обикаля постоянно да търси кое къде си е забравил 🙈

# 9
Здравейте! Само ние ли не бяхме впечатлени при записването? Никаква информация не дадоха, освен, че родителска среща ще има след 15.09.2025. Единствено на входа ни посрещнаха с усмивка, в стаята за записване им вадех думите с ченгел. Всяка допълнителна информация ще ми е полезна, най-вече за участия по програми, клубовете има ли ги, няма ли ги...?
P.S. Има ли записали се девойки в КМ? Simple Smile

# 10
Здравейте,
Синът ми е записан в Програмиране на роботи на 1во класиране. Ще се радвам да се запознаем с други деца от класа тук. Когато се записвахме имаше само 1 момиченце вече записано, но се надявам да съберем поне 3 Simple Smile. Аз имах голяма драма с това, че балът му стигаше за 1ва АЕГ, но той (уж) иска точно роботи. Дано сме направили правилния избор и училището да е добро. Чувам противоречиви мнения, даже според учителите, които го подготвяха за матурите е едва ли не лудост да предпочетем СПГЕ пред 1 АЕГ. Аз обаче видях при записването специално в неговата паралелка само деца с високи балове и това може само да ме радва. В нашата стая (бяха по специалности) преподавателките, които отговаряха за записването бяха супер готини и разговорливи. Повече от 30 мин си говорихме. Направиха ми много добро впечатление особено госпожата, която ще им води програмирането. Дано продължат тези впечатления и занапред 🙏 Успех на всички дечица 👨‍💻👩‍💻

# 11
  • София
Не мога да си представя критерии, по които може да се сравнява ЕГ с ПГ по учебна дейност. Като местоположение са на много различни места, съответно трудно и двете са еднакво удобни, в Джон Атанасов има само първа смяна (за нас това беше голям плюс), на тихо място е. Доколкото знам много държат на дисциплината и външния вид, което също за мен беше важно. От към база има какво да се желае, но и в 1АЕГ в това отношение не е разкошно положението. Дано са здрави децата и да няма излишни драми, другото ще го избутат 🙂

# 12
Привет и от мен! Моят син е приет КМ като първо желание.
Аз съм много доволна, че училището е едносеменно, защото синът ми ще пътува доста и не ми се мисли, ако трябваше да се придвижва вечер зимата. При нас записването премина доста набързо и без много обяснения и напътствия. Работя от години в ИТ сектора и напоследък чувам не много добри подмятания за училището, но се надявам да не са верно, а по-скоро “то гроздето е кисело”. Времето ще покаже….
Успех на всички младежи и девойки през новата учебна година!

# 13
  • София
Здравейте, синът ми ще кандидатства тази година за 2026/2027 и ще ми е интересно да следя отзиви и мнения за паралелките . Все още се чуди дали да става програмист, защото е интересно или инженер защото е приложимо и по-незаменимо от AI. Благодаря

# 14
Здравейте, и моето момче е прието в КМ тази година. Ще се радвам да обменяме информация за всичко, свързано с училищния живот. Wink

Общи условия

Активация на акаунт