Юни 2025

• 12 119
  • 376
  •   5
Отговори
# 360
  • Пловдив
За летния кош няма килограми, по-скоро месеците са от значение. Някъде бях чела, докато ровех за колички и каква е разликата и необходимостта от кошовете, че за малките бебета не е препоръчително да са в летните кошове, тъй като гръбчетата им не са силни и имат нужда от твърдото матраче. Но пък те бебоците вече поотраснаха.
Аз веднага давам подсказка. Малкия много харесва този начин на возене и докато не му оклюма главата си стои, но пък не е много приложим вече в студа, освен може би ако не е с дъждобрана на количката, за да не им вее.

# 361
Аз смених зимният с летния кош, имам потвърждение ,че е ок за бебето и от двамата педиатъра, но от 2 дена не сме излизали. Grinning Онзи ден навън, постоянно ревеше, понеже не може да гледа и трябваше с едната ръка да го нося, с другата да бутам количката. Ще му поръчам и мека подложка за летния кош, за да не му е толкова твърдо, предвид че е свикнал на мекия матрак. Отделно започнахме и самостоятелно с раницата да излизаме, което е голямо облекчение.

Мариелката, аз така само веднъж се осмелих да го сложа и то в мола. Беше ме страх от друсането по тротоарите да не му стане нещо, а и със застудяването затворих всички мрежи.

От днес има намаления в bebemax и оттам ще поръчам чувала за количката, дъждобран, чувалче за сън на Snuz 2.5 тог, както и купичките на Tommee Tippie  за захранване.

Ще купуваме "по спешност" и ново легло, което да е за спалнята, понеже в кошарата само ръмжи нощно време и се буди. От две вечери спи на спалнята между нас и няма рев, няма ръмжене. Намерих най-бюджетен вариант от Икеа.

Genome, столчето за хранене на Stokke е на оферта в bebemax - погледни, ако сте се спряли на него.

И аз направих една поръчка от НМ вчера - взех му пухения гащеризон на мечка, пуловерче и панталонче, 68 размер в момента му е точно. На Next е 74, да не кажа, че му малеят даже.
Вкъщи седи с дълго панталонче и дълго боди, понеже работи климатика, докато чакаме да пуснат парното. През деня го завивам с одеало, докато спи.
Навън излизаме с шапка, дебело яке и панталонче. Купих му и една пантофки, които са по-плътни и да му топлят.

# 362
Столчето го поръчах в началото на седмицата точно от Бебемакс - пълен комплект без кошницата за съхранение на неща за облегалката му. Ще си има забавяне, защото коланите казаха поне 2-3 седмици, а аз поръчах столчето в цвят Natural -също след 2седмици щяло дс дойде, защото още като са пуснали подарък възглавничка и се е изчерпал цвета на стола в наличните им бройки.

За захранване съм се заредила с пълен пакет на Томи типи също:
-купички
-термо лъжичките
-лигавник
-лъжичките за самостоятелно хранене също ги издирвах, че накрая ми ги купиха от физически магазин, защото онлайн никъде не ги видях
-с капачета за съхранение в хладилник също онези чашки/форми
-чашки и всякакви глупости.. само трябва да се решим да почнем да захранваме, защото според педиатърката вече може, но ще изчакам вторник третите ваксини да минат.
Остава да измисля кой от двата уреда за приготвянето на пюрета ще взема. Филипс много ме отказват лошите мнения на познатите, а по-малко обемен. А другият пък е по-обемен, но за сметка на това после можеш всвкакви неща да готвиш в него и то на разделени отделения, зеленчуци на едно ниво, месо на друго, пак си е с 3 степени на пасиране - гладко пюре за тъкмо захранени, с леки частици за малко по-напреднали и вече с парченца за по-големички. И повече клоня натам въпреки липсата на място.
Имам време да мисля още.

Утре ще поръчам и аз дъждобрана за лятната количка.

# 363
Аз ще захранвам на мин.5.5 месеца, чакам да почне да може да сяда. Та захранването и нещата за него са ми още далечни, но столче задължително искам на колелца, за да го пренасям със себе си навсякъде, както сега с шезлонга. Някой наблюдения лт хубави такива има ли? Стоке и подобни са много красиви и стабилни, но просто ми е важно да мога да си върша неща и да ме гледка, много обича😀
Аз не смея да пускам климатик вкъщи, много изсушава въздуха, изсъхват ми очите и ми е дискомфортно с контактни лещи.. да се стопля пак😀
Нашето некст то ми е жестоко, на mamas и papas, не знам дали бях писала, но е по-голямо от другите, има опция люлка и ни спасява. За след 6.месец имаме и ние икейска кошара подарена.

# 364
Ние пускаме вече климатим, че и в спалнята - влажността пада на ок.60, но пък се борим с обратния проблем - задържа се на 80, ако не пускам нищо за обирането.
Добри отзиви съм чувала за столчетата на Peg Perego, с колелца са.
И ние за след 6м ще сме с икейска, просто не сме се спряли на коя конкретно, но пък матрак купих 😂.

# 365
Genome, благодаря за подсказките за HM. Поръчах на малката доста неща оттам за зимата.
Иначе стол за хранене взех на Peg Prego, но още дори не съм го разопаковала. Мисля и аз да й правя пюрета, но ще пробвам и готови.
Инак нас ни гази здраво регресията и почти не спим...Не знам как да и помогна да свързва циклите на сън. Може би ще търся и консултант скоро...

# 366
Със спането и ние така...
Момичета,  какви чувалчета за колички сте харесали? Аз поне още месец мисля да сме със зимния кош, и за това се чудя. Гледах едни на Jukki, много ми хареса, че стават и за кош за кола.
А и ми се иска по-топъл да е

Genome, благодаря за подсказките за HM. Поръчах на малката доста неща оттам за зимата.
Иначе стол за хранене взех на Peg Prego, но още дори не съм го разопаковала. Мисля и аз да й правя пюрета, но ще пробвам и готови.
Инак нас ни гази здраво регресията и почти не спим...Не знам как да и помогна да свързва циклите на сън. Може би ще търся и консултант скоро...

# 367
И аз мисля да поседи още в коша, но вчера поръчах това:
https://www.roshko.bg/zimno-chuvalche-za-kolichka-i-stolche-za-k … rer-seashell-sand
Днес дойде и пасва на Сайбекса доста добре, добре успя да се фиксира. Обмислям обаче да му взема и оригиналния на количката, който утре най-вероятно ще е намален, защото както и да му слагам памперс го пълни толкова много, че излиза най-редовно отстрани и имам съмнения, че ще си цапа редовно чувала.  Не му е малък, нито пък голям памперсът, но количеството което прави моят човек е голямо.

# 368
Ние имаме чувалче на Сайбекс, като купихме количката на старо дойде с нея. Не мога да дам мнение засега, понеже още не смея да го сложа в летния, не знам и аз защо. Сякаш се опасявам, че не е готов.

Мариелката, виждала съм тази идея, но нашия още се изморява сравнително бързо да си държи главата и се притеснявам. Вашето колко време можеше да я държи, преди да опитате?  Засега майка ми предложи да го повдигнем малко в зимния кош с една твърда възглавница да вижда повече и последния път беше добре така.

Ние сега трябва да купуваме топли дрешки и мисля да поръчам бодита с дълъг ръкав, понеже имаме разни якенца и панталонки и би трябвало да му е добре с тях навън. Бях взела с къс ръкав на candy baby, български производител, и съм доволна, не се свиха колкото от Пепко, ще взема и с дълъг от тях. А вкъщи живее в пижами, понеже климатика си седи пуснат на 23 градуса откак се роди.

След седмици нощни газове и рев пробвахме козе мляко и му е добре с него. Портфейла ми плаче.

# 369
Взех си термометър за стая, че нещо не мога да преценявам как да обличам бебето сега, ама тея дни беше истинска зима! Оказа се, че вкъщи е 23градуса сега в студа, а аз го усещах супер студено, свикнала съм да е мега топло вкъщи и цял живот зимите карам с къси панталонки вътре. Ама вече сме в ново жилище без ТЕЦ и с климатик няма да издържа такова затопляне… сега влажността е 40%, вчера пуснах да се сгрея след душ, само за час падна до 25%. Ако работи денонощно цяла зима и поддържам високите темп., на които съм свикнала, ще трябва 10 овлажнителя да взема. Това ми е драмата, ще се купуват анцузи за вкъщи 😀😀

Свекърите са били във Велинград и донесоха жесток космонавт, някакъв магазин детски е имало там, много съм доволна.

Ще поръчам най-накрая и аз килимче за игра, мисля, че е готов вече. Моят не може много време да стои по корем, изморява св след 5 мин и става много кисел. Иначе в парка гледам много майки возят бебетата по корем, особено с някои по-отворени кошове. Ние по-бавно развиваме това умение явно.

# 370
Аз няколко пъти го возих моя така. Миналата седмица даже, в един от последните топли дни, когато излязохме не спря да мрънка (което е необичайно за него). Накрая пак го сложих по коремче и спря. Вози се 5 мин., обърнах го, мрънка малко, ама после заспа. Явно му беше скучно, защото не го правих често, че да кажеш че помни. Мисля си, че до месец ще сменим коша на количката.

Килимче имам подарък от погачата и още от тогава го ползвам. Слагам гимнастиката на него и на другата част правим упражнения, както и tummy time. Напоследък даже ми се кара, когато го обърна пак по гръб, но ми се струва изморен вече. Правим и доста завъртания, за да започне сам.

Друго ново - венците му са доста подути. Ту минава, пак се подуват на друго място. Белеят, очевидно зъбките отдолу растат, защото се лигави като за световно. Вчера майка ми го чеша с една гризалка, защото миличкото още не пъха всичко в устата, освен ръчичките. Днес аз опитах, но не се изкефи.

Иначе - за чий се разрових за тези столчета за хранене, не знам. Бях ви казала че ще вземем Чиполино Мастър Шеф, ама викам чакай да разгледам какво има друго, може да има и други функции. Е да, мастър шефа се оказа пълно копие на Peg Perego Prima Pappa Follow me. Сега съм в страхотна чуденка, дали да не взема него. По-скъп е, което предполага по-високо качество. Но пък и за мастър шеф няма оплаквания. Някой да даде мнение?

Как върви регресията при вас? Ние все още се борим.

ПС: От утре ще има спални чувалчета в Кауфланд, ако се сетя мисля да мина да ги видя. Няма да ми е излишно едно дебело. В нас държим тези дни 23 градуса, но в спалнята доста паднаха темп. - 21. Но няма климатик, но пък има ТЕЦ за зимата. Все пак мисля да държа 22 градуса.

# 371
  • Пловдив
Вкъщи постоява 5-6 минутки по корем максимум и започва якото мрънкане. Може да се завърта сам, но последно време зверски го мързи и нищо не прави освен да мърмори. В количката обаче така държи 10-15 минути, даже не се размрънква той, за да го обърна, а аз си го завъртам, че ме е страх да не предобри. Много е любопитен.
Возя го и по меко когато е така, че все пак мята таз глава да не се удари някъде, но при нас има много велоалеи или тихи улички и си го возя по тях иначе ако е кофти път не бих и аз го обърнала.
Аз също съм сложила възглавничка антирефлуксна, отдавна заради грандиозното вечно повръщане.
Взех му чесалка за пръста ми, то се води чесалка и първа четка за зъби. Полудя от кеф веднага щом започнах да го масажирам. Много го дразнят венците, всичко гледа да заръфа милия, че и със злоба Grinning

# 372
Нашата регресия имам чувството, че поприключи (ей сега ще се урочасам). Вече спи от 22/23 до сутринта, яде към 4-5, заспива до 8 - почти 1 час се смее и върти в леглото и заспива пак до обяд, та едни почти 12ч сън прави - с кратко будуване.

Вторник сме на последните ваксини - този път 3 на брой и очаквам какво ще е този път - яденето или съня.

Ходихме при нашите 2 дни - където и да го сложим да спи заспива като пън. Въобще не му се отрази смяната за пръв път на обстановката, че даже и по-спокойно спа там. В ново за него легло, по-голямо, защото майка ми е взела сгъваема кошара, а вкъщи още е в next to me.

Не искам да знам колко пари отидоха тази седмица - столче за хранене, матрак, поръчах и чувалчето на Cybex, защото както се казва "знам си стоката", но поне намалено го взех, дето се чудих за уредите за бебешката храна взех и двата - единия ще оставя при нашите, защото мислим вече по-често да ходим, а едвам събрахме багажите в колата, дъждобрана за количките, ръкавици за количката също взех, но да видим колко ще е удобно. От H&M допълних (74 и 80) две поръчки и вече официално е зареден до пролетта, освен ако не се издължи много. Поръчах му и на woodenspoon балсама за зима/хладно време, което се води, че устничките му са много напукани, че чак имах чувството, че от едната страна ще се цепне. Добре му се отрази, след 2 пъти мазане днес и разходка по хладно нямахме този проблем. Абе, всичко взех от промоциите на Raya, Bebemax, H&M, Galen, Aiko и Озон, но този път ми се стори досата.

Венците му са подути от месец и половина, понякога се зачервяват доста, но точно на предните две зъбчета са подути и много бели все едно ще избие всеки момент, но няма нищо. От няколко седмици дъвче чесалки и понякога само това го успокоява като мърмори.

По коремче въобще не обичаше, а сега има дни седи по 20+ мин така и мята ръчички напред. В количката така не съм го слагала, че ме е страх. Има дни и в които седи 30секунди и се обърне по гръб, а като го върна по коремче почва рев.

За сметка на всичко - 2 часа беше тотален рев в колата, от напъване повърна няколко пъти отгоре си, преобличах го, не се успокои, нито да спрем, нито да го понося, заспива ми на ръцете и като пробвам да го сложа в столчето само като усети да си дръпна ръката от него и рев. 3 часа път го взехме за 5ч 🫠 спирахме на всеки паркинг и бензиностанция, че тъкмо даде сигнал, пе е спокоен и пак писне.

Едитвам - с климатик сме и имаме станцийка за температура и влажност от икеа - 26⁰ и 54% влажност на включен климатик, но морският климат явно си се отразява на влажността тук.

# 373
Аз не знам при нас дали има регресии - освен, че започва да ръмжи през час след 4 сутринта, други оплаквания нямам. Заспива нормално, яде си (Даже плаче, че иска още Grinning ).

Вкъщи е 21 градуса в момента, без отопление. Миналата седмица пуснах климатика в хола, докато бяха студените дни, но наистина. много изсушава въздуха. Малкият е облечен с боди, ританки и дебела блуза. Мисля, че му е добре. Вечер спи с дълга пижама и чувалче тог 1, но го завивам и с одеало.

Поръчах и аз столът за хранене на Stokke от промоцията на Bebemx - ще дойде след 3 седмици, но така или иначе не е спешен. Захранването ще го започна на шезлонга. Оттам поръчах също приборите на Tomme Tippie и чувалче на Snuz 2.5 той. Взехме дъждобран и чувал за количката.

Уикендът смених и леглото в спалнята и бебчо започна да спи къде къде по-спокойно. Взех дървено легло от Икеа и матрак iSleep от ВисВиталис. Та сега сме с 2  легла Икеа и два различна матрака, във всяка стая да спи спокойно. Grinning

Общо взето този уикенд се похарчиха много пари Grinning

Откакто се научи да се обръща от гръб по корем, седи само по корем. Обаче като се измори и не може да се завърти обратно започва голямото ръмжене и трябва да му помогна.

Не съм му гледала венците, но всичко е в устата - ръце, играчки ,дрехи. Лигите текат като водопад

# 374
Венците на моя са подути от месец, но от няколко дена насам започна да ги чеше усърдно. Леля му беше взела разни чесалки, към които рязко прояви интерес и всяка сутрин усърдно дъвче. Други любими неща за дъвчене - играчки, книжки, моите пръсти... Но нищо не се белее засега. Понякога май плаче заради тях и мажа с гелчето на Бочко.

Мариелката, ще пробвам тогава и аз да го сложа така, успява да си задържи няколко минути главата. Днес трябва да отида до куриера, ще го опитаме, ако не вали много.

Мисля другата седмица да опитаме плуване за бебета. Чувства се добре във ваната и подритва, висля че ще му хареса. На мен поне със сигурност ще ми хареса.

Пропуснах да кажа, че мъжа ми взе дигитален термометър още като се роди малкия да следи температурата, на Тапо, мери и влажността. Честно казано от месец и нещо не съм му оцръщала внимание.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 11:09 от ellarin

Общи условия

Активация на акаунт