Юни 2025

• 12 583
  • 406
  •   1
Отговори
# 345
Нашият като че ли малко забави качването-вече е с около 120-150гр. на седмица.
Victoria, много благодаря за съветите за захранването, ще ги разгледам и ще се опитам и аз да се включа в онлайн събитието. 😊
И аз вече започнах да пазарувам усилено топли дрешки и неща за захранването. Спряла съм се на уреда на Philips, но ще го поръчам от Амазон, защото там е около 110 евро, тук гледам, че започва от 350 лв. 🙄
Нещо полезно, което ни каза физиотерапевката последния път за столчето за захранване е, да се насочим към такова, което има и леко полегнало положение. Дори на 6 месеца кръстчетата на бебетата не били достатъчно заякнали, въпреки че повечето могат да седят седнали самостоятелно, затова било препоръчително да седят в леко полегнало положение.
Иначе за обличането, ние нашият го обличаме доста по-тънко отколкото другите бебета около нас и в парковете. 😆Обикновено е с боди с дълъг ръкав и отгове суичърче и панталонки. Но му поръчах и якета и няколко от тези плюшените гащеризончета, които ми препоръчаха момичетата тук. 😊

Аз също досега разглеждах в amazon.de, цената на Philips наистина е значително по-ниска от сайтовете в БГ. Аз първоначално мислех да купувам готови пюренца. При домашно приготвените ме притеснява самият продукт дали е достатъчно чист, тип био или поне да не са отглеждани с много пестициди. За сега съм виждала само био моркови, не знам откъде да взимам домашни картофи, тиква, ябълки и т.н.Disappointed или просто много се вталявам.....

Аз още не съм се ориентирала какво столче да взема - гледах Stokke и Cybex, но пък те нямат полегнало състояние т.е трябва да взема приставката за новородено, за да има леглото положение.

Оказахме се с 3 по-плътни блузки и днес ще отида да му взема още топли дрешки. Взех му ватирано якенце миналата седмица и с него излизаме последните дни, както и една тънка шапка от НМ. Отдолу е с панталонче и чорапки. В сайта на Зара има хубави плетени модели, но трябва да се поръчат (в София, само в Сердика център има малък щанд с бебешки дрешки). Чудех се дали да не взема някакви пантофки, да не е само по чорапи.

# 346
Rubitooo, имам мултикукър, еър фрайер, инстант пот, суповарка, електрическа оптигрил скара, хлебопекарна и още доста уреди, защото по принцип готвя много. На мултикукъра трябва отделно да вадя и пасатор, кошницата за вода при правене на зеленчуци на пара трябва да се мие, решетката за зеленчуците също, капака на мултикукъра също, защото от парата остава конденз, после на пасатора чашата и самия пасатор, та кошницата с решетката вече нямам толкова голям плот да ги слагам да се сушат и не ми е удобно, дори при готвене за нас спрях да го ползвам толкова 😂 но искам да е нещо, което работи по-лесно с малка доза и да има степени на пасиране. Колебая се между Babymoov - Nutribaby Plus и на Филипс 4в1 уреда, но за него от 2 познато чувам кофти отзиви, че при едната след известно време забялязяла, че не се затваря вече плътно капака, а на другата се счупило ножчето. Столче ще вземем на Стокке (без легналото за новородени, защото ще ползваме шезлонга), и приятели имат такова и за мен е много практичен. в началото ще почнем в шезлонга на най-изправената степен, то така или иначе не знам колко ще приеме пюретата в началото и после в столчето. Сравнявах с това на Сайбекс по коментари и в chatgpt 😂 според него Стоккето е по-добър избор, ако искате детето да е включено с вас на масата по-често, а не само за храненето.
Имам намерение повечето неща да му ги приготвям аз - нашите имат доста голяма градина, вкъщи плодове, зеленчуци, ядки, подправки и пилешко са ни домашни. Когато не идваха толкова често купувах, но сега покрай малкия идват доста често и ни зареждат. Телешко и свинско същи взимаме от роднини, единият от които прави голямо производство, та когато мога ще му приготвям домашни, но най-вероятно и ще купувам някакви.

Аз го обличам с дълго боди и гащеризонче навън, а вкъщи с дълго боди и жилетка отгоре. Взела съм му поларен гащеризон тип-мече, поларено яке, от Лидл миналата седмица якенцата

# 347
Аз съм харесала на чиполино мастършеф, ако искате го погледнете. Има много доста настройки, няколко деца отгледаха с такова и затова съм се насочила и аз. Другото което ме впечатли е на анекс. Шезлонг, стол и кула в 1. 
Добре споменахте уреда на Фикипс, със сигурност бих купила защото имаме домашни картофи и тиква, поне това да му дам чисто, макар че вече и почвата, водата и въздухът са мръсни.  А и може да поискам да му забъркам аз нещо.
А как седи въпроса с доставката от ДЕ? До адрес тук ли е?

# 348
Аз съм харесала на чиполино мастършеф, ако искате го погледнете. Има много доста настройки, няколко деца отгледаха с такова и затова съм се насочила и аз. Другото което ме впечатли е на анекс. Шезлонг, стол и кула в 1. 
Добре споменахте уреда на Фикипс, със сигурност бих купила защото имаме домашни картофи и тиква, поне това да му дам чисто, макар че вече и почвата, водата и въздухът са мръсни.  А и може да поискам да му забъркам аз нещо.
А как седи въпроса с доставката от ДЕ? До адрес тук ли е?

Да, до адрес и доставят с Еконт. Доставката отнема около седмица, над 50 евро е безплатна.

# 349
  • Пловдив
Аз се чудя дали има отношение и ГД който развих и беше хванат късно.За съжаление при мен се разви диабет тип 2 и много се притеснявам при него да не се окаже проблем .Записах час за Др Маринов и може би ще запиша час за консултация за педиатър който наистина да ми разясни.Донякъде се радвам,че не ни слагат на диета ,защото ще е ужасно ,но все пак си седи притеснението.Роди се 4 кг ,знам ,че има отношение ,но нз дали не е и фалшиво оправдание на покачването
Genome,проучвала ли си мултикукър,хем за вас ще приготвяш,хем за него .Ако принципа е същия само за сваряване на зеленчуци на бебешките уреди

Преди седмица си мислех абсолютно същото, дали ГД не е виновен донякъде за тия килограми, но в болницата му правиха изследване и казаха, че всичко е наред. Според педиатъра няма драма, защото е балансирано покачването и гледам да не се филмирам и за това, пък и мъжа само ме гледа на криво, че се чудя за какво да се захвана. Но ще ми е интересно да споделиш след консултациите какво са ви казали Blush

# 350
Здравейте, момичета. Не се включвам често, но Ви следя. Някак ми е трудно да пиша и с двете деца.
Захранване ще започна на 5+++ месеца, когато захраних и брат му. Ще следвам схемата на доктор Владимирова, като в началото за всеки зеленчук ще отделям поне 3 дни. Като цяло тя ми беше за ориентир. Между 8-ят и 9-ят месец дадох парчета, за да пробва да дъвче, както е по ЗВБ, а и той да си избере.Ако всичко е наред с бебето, ще процедирам пак така. Белтък дадох преди навършване на една година, а глутен не съм въвеждала цял месец, а малко по-малко.
Уред за приготвяне на пюрета нямам. Варя зеленчуци в тенджера под налягане, пасирам ги, изстиват и замразявам във форми за лед. После ми е много удобно, защото вадя различни зеленчуци и правя комбинирано пюре. Мисля, че една формичка беше 20 или 30 гр. За нов зеленчук слагам и по-малко в една, две форми. После на водна баня размразявам и ето ти пюре Blush Така ще направя и сега. С месото процедирам по същия начин.
Не купувам био зеленчуци, защото и в детската кухня не са такива. Гледам да са от производител. Месо купуваме само от един магазин и за детето пак от там ще взема.
Столче имаме на Чиполино мастър шеф и сега ще го използвам отново.
Дрехи имаме от брат му, нищо, че той е зимно бебе. За след шестият месец, когато ще е със седалката на количката, ще използвам чувал за нея. Той ще е с дебели яко или с космонавт, ще преценя.
Относно ГД - аз също бях с такъв при втората бременност. За първата само се предполагаше. Родих бебе 3кг, а сега е 7кг. За последният месец и 10 дни е наддал само 700гр., което ми се струва малко. Но ЛЛ и още една акушерка казват, че е добре. Той е само на кърма и от известно време не иска много да яде нито от гърда, нито от шише, когато много му се спи. И на мен ще ми е интересно rubito да сподели какво са ѝ казали.
За съня не зная какво да кажа. При нас всеки ден е различно. Опитвам се по всякакъв начин да спи повече от 40мин.и понякога се получава друг път не. Малко преди да стане на 3 м.започна да се върти от гръб по корем и основно така си спи. Успокоявам се, че сам си вдига и завърта главата и тя винаги е на страна, в случай че повърне.

# 351
Аз се видях какво съм написала - дълго боди И ПАНТАЛОНКИ, отгоре гащеризонче, абе т.е. 2 ката дълго ръкавче навън, а вкъщи е с 1.

За шума щях да пиша - от малък не му пазих почти никаква тишина вкъщи и явно е свикнал, та на дневните дремки и съня, който има до обяд си ги прекарва на шум. Съседите от апартамента в другия вход, който се пада от другата страна на стените в хола и спалнята пък правят ремонт цяло лято - панелен блок сме и на къртене не отразява нищо. Слагахме климатик в другата стая - въобще не реагира, а аз усещах вибрациите по стените. Но кихна ли - стряска се, изпищява и толкова му е сънят. 😂

# 352
За количеството мляко, три различни лекарки ми казаха че тези 150 са много, които ги пишат на кутията, и трябва да ядат около 140 в третия месец. Като цяло формулата била 100 мл + десет по едно повече от възрастта му. Т.е. на 2 месеца - 130, 3 месеца - 140 и тн. Но да ви кажа, нашия яде между 50 и 160 на ядене, колкото си реши... Сутрин яде малко, а вечер е с голям апетит. Казаха ми и че трябвало да издържа по 3 часа между храненията, но тези дни яде максимум през 2.5, иначе рев със сълзи.

И неговия сън не става за нищо от няколко дена. Снощи се буди почти през час. Определено има газове, но като му помогна да пръцне не се успокоява да заспи дълбоко. Не знам дали е прословутата регресия или просто кофти съвпадение.

Най-новото му умение от буквално два дена е, че вече може да си лапа само палеца, а не целия юмрук. Вече съвсем отказва залъгалки.

Освен това вече не спи добре в количката и почна да мрънка в нея. Не зная защо, може би иска да гледа? Като го извадя и вдигна спира и почва да се оглежда.Мисля си, че му е много рано за другия кош, но може и да се наложи да пробвам, защото няма да издържа без разходки.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 18:09 от ellarin

# 353
Ще споделя какво ще ми каже др Маринов и ако отида при др лекар.
Отностно обличането вчера го изкарах само по боди с д ръкав , клинче ,чорапки и завит с одеало и на количката има покривало от плътен плат.
Свга гледам в Н& М пухкаво гащеризонче и ще взема да поръчам.
А за зимния период трябва космонавт и чувалче за летния кош нали така😅Аз съвсем не съм пазарувала ,досега сме на клинчет и бодита и май ще трябва да му взема по-топли дрешки

# 354
Ами аз и космонавт му взех, и за количката чувалче ще поръчам тези дни, защото скоро може да сменим с лятната седалка. На H&M щях да му взимам от онези най-пухкавите мечета, но са съв затворени крачета отдолу и сметнах, че много бързо ще му омалее, та взех полареното, на което могат да се затворят, но може и да са свободно.
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1131072010.html
и
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0887085043.html
Пантофки
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1183669002.html

При нас също не е най-щастливото бебе, когато е в количката и затова започнахме да го разхождаме с коша за кола на шасито Joy Хем е полегнал, но е и поизправен да се оглежда, много е доволен така.

# 355
Вчера бяхме при Доц Маринов,всичко е наред при нас🥳Каза,че е задължително след ГД да се проследи бебето ,нещо което аз не бях разбрала .За кг ми каза ,че няма проблем и да не го слагам на диета.Каза ни след 2г да отидем пак профилактично.Това е един от малкото доктори който ми вдъхва пълно доверие.Ние закъсняхме за прегледа,защото като никога се успахме и малкия човек вместо към 7 стана  8:20😅Въпреки закъснението ни от близо час,ни прие с усмивка
Genome ,от къде мислиш да поръчаш чувалче за количката?
Излизате ли на това време?На мен не ми се излиза изобщо,пък и се притеснявам да не настине …

# 356
В събота Рая тойс ще са с -20% на всичко без Платинума на Сайбекс и засега се чудя дали да взема оригиналното намалено от там или едно, което днес препоръчаха в темата за количките - на Voksi.
Аз го разхождам, но днес ще пропусна, защото трябва да ми идва тези дни и не ми се мърда въобще. Даже в дъжд съм го разхождала из квартала (просто ни заваля) и човекът спа необезпокоявано под дъждобрана, мен малко ме понамокри, но той си спа като пън. Като цяло го виждам как е по-спокоен, когато е по-леко облечен и на по-хладно.
В h&m имат -20% на бебешки неща за лоялни клиенти от плюс ниво. Продължих да зареждам зимния гардероб вече с 80р-р, че 74 ни е точно и в момента, та до Коледа не съм сигурна, че ще му стават.

# 357
Вчера бяхме при Доц Маринов,всичко е наред при нас🥳Каза,че е задължително след ГД да се проследи бебето ,нещо което аз не бях разбрала .За кг ми каза ,че няма проблем и да не го слагам на диета.Каза ни след 2г да отидем пак профилактично.Това е един от малкото доктори който ми вдъхва пълно доверие.Ние закъсняхме за прегледа,защото като никога се успахме и малкия човек вместо към 7 стана  8:20😅Въпреки закъснението ни от близо час,ни прие с усмивка
Genome ,от къде мислиш да поръчаш чувалче за количката?
Излизате ли на това време?На мен не ми се излиза изобщо,пък и се притеснявам да не настине …

Руби, можеш ли да кажеш какво има предвид под проследи. Аз споменах на педиатърката, в картона ми в болницата, когато раждах също пишеше. Все пак беше причина за секцио, но никой нищо не ми каза. А бебока си расте. Когато се сетих и питах ГПТ-то той каза, че бебенцата обикновено наддават по-бързо първите месеци, но не би трябвало да е проблем. Мисля че, на прегледът с Ендокриноложката, каза че не би трябвало да има проблем бебето и само аз да си направя обременяване пак между 3-6м след раждането.

# 358
Ами това което обясни,че в следствие на ГД 20/30 % от бебетата им се получава нещо на лявата камера,в случая каза,че при нас всичко е наред и няма последствия.Реално и на мен никой нищо не ми е казвал,бях ходила при него още докато бях бременна и явно тогава е казал,но изобщо не съм разбрала или по-скоро ми беше останало смътно като спомен да отидем на 2рия месец.

# 359
ellarin, и ние сме така с яденето. 7-9 хранения, между 45 и 180мл готова храна. Сам си решава, но винаги общо е между 800 и 950мл за деня. Което отговаря на общото количество, описано на кутията за възрастта. Но и на мен педиатър ми каза, че по-малко количество е по-удачно и че на кутиите АМ дават препоръки за по-голямо количество и по-рядко, за да е по-лесно на родителите, което не ми се струва съвсем резонно, но anyways.

И на моя му е скучно в зимния кош, като гледа само небе не му е интересно. Намерих как - просто вървя под дървета или до магазини, за да разглежда. Уикенда бяхме на вечеря с 12 души, гък не каза, стоя си в мен с лице към масата и гледа с интерес. Вчера на Витошка в заведение навън пак 1 час стоя и гледа хората с кеф😀. Но май и ние ще сменим по-скоро коша, дали има минимум за кг? В Синсей видях зимно чувалче за летен кош и ще си поръчам, заедно с ръкавици за количка.
Иначе сме 68 размер точно. Вече поръчвам и в размер 6-9 месеца на Next, но големиеят.
Сега откакто захладня, вкъщи е с боди-потник, боди с дълъг ръкав, ританки и отгоре или жилетка, или гащеризонче с цип. Вечер спи в чувалче от Икеа, дебел муселин, няма тог. И отгоре още едно плърно муселиново одеало, но в долната част, за да не си го метне случайно отгоре.
Навън слагам или топло пухкаво гащеризонче/космонавтче от ХМ, но не шушлеково, или поларено горно и долно + друго муселиново чувалче и одеалце. И шапка😀😀

Общи условия

Активация на акаунт