Victoria, много благодаря за съветите за захранването, ще ги разгледам и ще се опитам и аз да се включа в онлайн събитието. 😊
И аз вече започнах да пазарувам усилено топли дрешки и неща за захранването. Спряла съм се на уреда на Philips, но ще го поръчам от Амазон, защото там е около 110 евро, тук гледам, че започва от 350 лв. 🙄
Нещо полезно, което ни каза физиотерапевката последния път за столчето за захранване е, да се насочим към такова, което има и леко полегнало положение. Дори на 6 месеца кръстчетата на бебетата не били достатъчно заякнали, въпреки че повечето могат да седят седнали самостоятелно, затова било препоръчително да седят в леко полегнало положение.
Иначе за обличането, ние нашият го обличаме доста по-тънко отколкото другите бебета около нас и в парковете. 😆Обикновено е с боди с дълъг ръкав и отгове суичърче и панталонки. Но му поръчах и якета и няколко от тези плюшените гащеризончета, които ми препоръчаха момичетата тук. 😊
Аз също досега разглеждах в amazon.de, цената на Philips наистина е значително по-ниска от сайтовете в БГ. Аз първоначално мислех да купувам готови пюренца. При домашно приготвените ме притеснява самият продукт дали е достатъчно чист, тип био или поне да не са отглеждани с много пестициди. За сега съм виждала само био моркови, не знам откъде да взимам домашни картофи, тиква, ябълки и т.н.

Аз още не съм се ориентирала какво столче да взема - гледах Stokke и Cybex, но пък те нямат полегнало състояние т.е трябва да взема приставката за новородено, за да има леглото положение.
Оказахме се с 3 по-плътни блузки и днес ще отида да му взема още топли дрешки. Взех му ватирано якенце миналата седмица и с него излизаме последните дни, както и една тънка шапка от НМ. Отдолу е с панталонче и чорапки. В сайта на Зара има хубави плетени модели, но трябва да се поръчат (в София, само в Сердика център има малък щанд с бебешки дрешки). Чудех се дали да не взема някакви пантофки, да не е само по чорапи.