Юни 2025

• 10 327
  • 319
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Моята сама отказа нощното хранене. Заспива в 21,22ч и се буди в 6,7ч. За сметка на това има много газове даже докато спи мрънка насън и само гушкане помага до някъде. Опитвам да я карам да се обръща като правим упражнения ама не желае сама.

# 316
Ние взехме килимче на Екоплей dual cushion и сме доволни. Тя търпи тъми тайм само на него

# 317
Аз още не съм мислила за захранване, струва ми се далеч, макар че 3 месеца отлетяха. Grinning
Момичета, а ползвате ли още гнездата? Нашата принцеса доста е изпълнила гнездото и на ширина, и на дължина и вече се чудим дали не й е тясно. Ние държим гнездото в кошарата. Като беше на около 40 дни беше повърнала върху гнездото и я оставихме да спи в кошарата, а на сутринта я намерихме долу в ъгъла, застала напреки с глава в мрежата. Joy Та сега се чудя дали да го махам. Още повече, че и нощем захладнява и искам да ползваме чувалче за сън, защото пеленките ги изритва, а с чувалче в гнездото не става.

# 318
  • Пловдив
Ох момичета, изпращам ви прегръдки и много сили! Още малко остава и ще влязат в ритъм, знам колко е трудно, с каката бях така - първата половин година от живота й не я помня от недоспиване и преумора, а баща й ми помагаше много тогава, работеше по 4 часа и после вкъщи при мен и пак бяхме ни живи, ни умрели.

Да ви кажа така ме успокоявате, че има деца с габарити като моето Grinning

Ние също сме с hm 68 и му е идеално, 74 на hm все още са му големи, а пера на 60 градуса.
В Пловдив е все още топличко, вечер падат температурите до 20 градуса, вкъщи без климатик е 26 и ползвам чувалче 0,5тог за сега и пижамка с дълъг ръкав и крачолче или поне боди с дълъг ръкав. През деня го държа по къс ръкав, ако позадуха следобед слагам дълъгите дрехи и шапка.
За по хладното имаме поларени комплектчета, но се въздържам и аз все още за зимните, само набелязвам, че така както расте ми е непонятно какви размери ще му трябват. Все си казвам ще забави, а той все изстрелян се оказва на прегледите.
Все още ползваме гнездото, от край до край е, но пък си спи спокойно и в него та затова не го прибирам, не ми се пускат най-бебешките неща още. Grinning
Тази вечер се преобърна за пръв път от гръб по корем на активната гимнастика, направо ми се напълниха очите от радост и гордост.

Пвц килимчето ни е купувано от kilimche.bg, доволна съм доста и е на подобаваща цена.

Нашето дете е също такова, което само си махна нощното ядене и да чукам на дърво така да си остане, започна да заспива сам. Даже се изнервя ако тръгна да го приспивам на ръце. Давам му бибата като го видя, че му се затварят очите и или в шезлонга или в легълцето го оставям и заспива до няколко минутки. Не съм вярвала, че ще ми се случи.
Забелязала съм, че нашето вечер не спи спокойно, ако не се е оригнал хубаво, иначе се трупясва в повечето случаи.
Слагам го да спи около 23 часа и става към 4-7 часа. Прави между 5-7 часа пауза непрекъснат сън и слава богу иначе не знам как щях да карам. Имаше седмица на растеж преди 5-7 дни и ставаше доста често, бях си нервна няма какво да се лъжем, но явно успя да си увеличи кърмата и вече му стига.
Аз онзи ден ви писах, че съм решила да го захранвам на 5 месеца, защото вече ми дотягаше драмата с храненето и все да се чудя на това голямо бебе стига ли му, но се зачетох, че пишеше, че храносмилателната им система все още е недоразвита и е най-добре стига да може да се захранва на 6 месеца. Иначе и на нас гастрото ни каза да захранваме на 5, 5 и нещо и че асоциациите препоръчвали на 6 заради децата в Африка, тъй като тяхната храна и вода са доста замърсени и кърменето е по-добрия избор…:astonished: не знам какво да кажа. Реших, че ще се водя по лична интуиция. Ако видя, че не му стига храната ще пробвам да захранвам, ако му стига ще си чакам да си навърши 6 месеца. Разбира се и по детето ще се водя де, ако го видя, че изпитва интерес към храната и може да стои поседнал.

На прегледа в началото при ортопед, ни каза към 5 месец чак да го слагаме в полуседнало положение и сядане вече от 6 нататък. Но той от сега започна да се набира в шезлонга, за да си стига играчките, което пък ми дава знак, че явно кръстчето му започва да заяква.

Честно да си кажа, играчките съм му ги стерилизирала и почистила веднъж, и вероятно ще го правя пак, като преценя, че бая са поседяли. Той с каката просто е невъзможно дълго да остане в стерилна среда, та гледам да не се втелясвам и затова, че малко ми трябва съвсем да лудна Joy

Относно мамите, които имат съмнение в себе си за справянето и психическото натоварване първо силно ви прегръщам - че аз съм все в чуденка добре ли го гледам, справям ли се, второ ако искате ми пишете, за да не правя реклама, но ще ви кажа майчинско общество, в което да се почувствате спокойни и на място Hug платформата е на момичета -майки, специалисти (по сън, кърмене и педиатрия) и всъщност е доста успокояващо да видиш, че не си сам в чувствата си и е нормално, пък и е място за споделяне свободно. Доста ми помага с тази бременност, с първата особено като никоя от приятелките ми нямаше дете, се чувствах изключително сама в това отношение.

# 319
Гнездото от над месец не се ползва при нас, но то и тези на Jukki са си големички и не обгръщат реално и не си го търси. Биби никога не е търсил и я приема само в колата, ако се напрегне.
Нашето килимче е това и сме много доволни. Търсих да е по-дебеличко 1.5см, защото сме на първи етаж и под нас от мазите е доста хладно. Недостатък за мен е, че не е сгъваемо, а е на руло и като искам да го махна от пода трябва да го навивам и заема място.
https://teddytoys.bg/debelo-kilimche-za-igra-s-tekstilno-pokriti … 1-30-h-2-00m.html

Общи условия

Активация на акаунт