Юни 2025

• 12 577
  • 405
  •   4
Отговори
# 390
Звучи ми като регресията, определено. При нас засега някои нощи са зле, други по-добре. Снощи едвам заспа, но като заспа се събуди само за да яде. Изненадващо за мен хапна доста малко, обикновено нощем си изяжда 120, снощи и двата пъти само по 60 хапна.

# 391
При нас положението е такова почти всеки ден.
Скрит текст:

Вечер заспива трудно, но (за сега) сам. Ужасът е през деня, всяка дрямка, която е по-дълга от 30/45мин, трябва да доприспивам пак на ръце, защото така е заспал.. с две думи ако имам късмет може и да имам половин час свободен. В момента пак спи в мен, опитах се да го оставя, но се събуди. Реве насън.. Ще опитам да го оставям да заспива сам и сега, през деня.
Яде през нощта, като сега пак удължи единия интервал и вчера успях да избутам 5ч разлика почти. Днес яде в 2:30 и в 6ч. Преди седмица беше като новородено през 3 часа. Правя 150мл с 5л. и напоследък започна да оставя по 40мл, някои пъти дори 60мл (и през деня, и през нощта). Не знам какво ще правя, но вече ми идва нагорно с това хранене особено като наддава повече от добре. С Рубито се движим еднакво и нашия сигурно е над 8кг вече. Започвам да се притеснявам за него. Мен ме боли всичко гръб, рамена, китката.. не издържам повече време да го държа на ръце. Как ще го гледам ако продължава така?! Някои бебета на 1година сигурно тежат 8-9кг. Нашите на 4 месеца…

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 15:52 от MonicaGeller

# 392
И нашето момиче иска все на ръце. 8.200 кг е, а прави 4 месеца едва на 16ти. Има 1 пауза с храна от 19 часа до 1 през нощта и през останалото време реве да я кърмя на 2 часа и то реве на умирачка, докато не и дам да яде. И мен ме болят адски ръцете вече, китките, пръстите, кръстът и гърбът. Една жена във входа каза, че е хванала тендовагинит от разнасяне на тежко бебе. Отделно вече 4 м не спя като хората. Не мога и да ям нормално, освен когато се прибере баща и. Тогава я държи той, но тя седи и ме гледа, докато ям Grinning Grinning  Преди бременността бях 78 кг, сега съм 70, не съм била толкоз от гимназията. И се чувствам супер слаба (нямам сила), охкам и пъшкам като баба при всяко вдигане, клякане, ставане, а преди тренирах с доста тежко във фитнеса. Но пък важното е, че детето е добре и щастливо Grinning

# 393
И нашето момиче иска все на ръце. 8.200 кг е, а прави 4 месеца едва на 16ти. Има 1 пауза с храна от 19 часа до 1 през нощта и през останалото време реве да я кърмя на 2 часа и то реве на умирачка, докато не и дам да яде. И мен ме болят адски ръцете вече, китките, пръстите, кръстът и гърбът. Една жена във входа каза, че е хванала тендовагинит от разнасяне на тежко бебе. Отделно вече 4 м не спя като хората. Не мога и да ям нормално, освен когато се прибере баща и. Тогава я държи той, но тя седи и ме гледа, докато ям Grinning Grinning  Преди бременността бях 78 кг, сега съм 70, не съм била толкоз от гимназията. И се чувствам супер слаба (нямам сила), охкам и пъшкам като баба при всяко вдигане, клякане, ставане, а преди тренирах с доста тежко във фитнеса. Но пък важното е, че детето е добре и щастливо Grinning

Охххх, не мога, попиках се от смях. То не е смешно, все една виждам себе си - същото е положението.
Малката вече преди три дни навърши 4 месеца, а вече е 7250 кг и 64 см.

Аз съм спортистка и кляках със 120 кг., сега едвам ходя, ужасно ме болят всички части на тялото, особено ахилесите. Пристъпвам като прабаба ми.

Още не мога да отслабна и се чувствам не като дама, а като тетка.

Да ми е жива и здрава малката, стискам зъби и започвам по малко с ластици тренировки.

# 394
При мен яде към 19:30/20 и подле към 5 ,но това което описвам с шаването започва от 00:00/01:00.Сега се чудя дали не е от глад ,ама обикновенно си казва и няма чудене😀От 2 дни го мисля,защото така или иначе яде малко дали да не ми дам,после си викам сега отказал е нощното и аз зор да му дам…Честно да ви кажа по-добре ми беше с нощните,ставаме 2 пъти яде и заспива имаше по 2/3/4 часа сън за мен сега имам чувството,че през 20 Мин приревава.Сменихме легло ,с гнездо ,без гнездо,на лампа,на тъмнина все едно и също…Тая вечер ще го пробвам дали ще иска да яде,че като гледам повечето сте към 1 л ,а той 600,750 и 900 а кг са му доста .
Darly K, Бързо оздравяване ви пожелавам! Просто не искам да си представям каквото е,нощните премеждия + болно бебе🥹Преди давах чай,напоследък все забравям ,иначе му правя всеки ден😅Вода като усети такава погнуса изпитва😀че само в краен случай

# 395
Много ме успокоявате, като знам, че не сме само аз и сина ми така.

Аз много искам да започна пак някакви упражнения вкъщи, обаче освен клековете с него друго не правя Grinning То нямам сили. Вечер за да се видим с мъжа ми, стоим и двамата до никое време, вместо да легнем да спим. А и чакам да сменим часа, за да може малкия да ляга в 20/20 и нещо вече.

Онзи ден си говорих с една приятелка, та тя ме светна, че никак малко но шпа не сме изпили .. а то отпуска мускулите. Та затова сега съм като желе. На кг, както преди бременността, но какво от това.. Сега и в това време допълнително се депресирам, че и на една разходка не може да се излезе. Дано спре да вали поне.

# 396
Аз излизам всеки ден. Дъждобран на количката, дъждобран на мен и в парка. Да, тя спи в количката и после с още повече енергия ми топи лагерите, но аз поне дишам малко свеж въздух и си охлаждам торбичките под очите Grinning

# 397
Monica, ти поне правиш клекове😅пък имаш и добра тежест като моята😅Но просто немога да си представя и да имам мускулна треска .Забравих да добавя,че напоследък през деня повече дремки са в/у мен😒
Отностно излизането в това време хич не ми се излиза ,моля се за по нормално време иначе ще си изгнием вкъщи😀

# 398
Аз искам да се върна към нормалните си 51-54кг, но преди бременността бях качила, цяла бременност едвам качвах, че даже бях свалила 6кг, а в последния месец качих доста, които уж свалих още с изписването.. и след това започнах да качвам Confounded Чувствам се като бизон, защото 90% от гардероба ми е XS и S, a повечето от тях ми стават до коленете сега 😂 но си вярвам, че сега като започнах отново да готвя и малкият като е по-спокоен ще мога поне в нас да правя упражнения. Той като е неспокоен обича да кляка с него, та от няколко дни директно правя клекове така докато го държа, че поне се успокоява. Най-много още повече да си прецакам кръста. Поне едно 15кг да сваля и ще съм по-спокойна 😀

Минаха ни последните дози ваксини, ротавирусна, пневмококите и шествалентната. Погледна му венците с онези прозрачни лъжички и каза, че долните две зъбчета се подават и ми ги показа, защото аз с 300 зора му отварям устата и той лепва език там и трудно успявам в последно време да видя какво се случва.

За кг май си е доста относително. Двете приятелки с бебета, аз за едното често споменавам тук, че си вървеше по-едро. 4м - 8400гр, 5м - 9020г, а сега на 1г и 4м е 11кг.
На другата нейният е 10м и е 8200, че даже били казали да го ограничава, че бързо качвал, което ми е абсурд при все, че ние сме 7500 на 4месеца и дни.
Лекарката му днес каза, че с тези кг е с размери на бебе на 6м. 😑

Аа, другото което се сетих. В Е-здраве е отразено, че ни е поставена Synflorix за първите ваксини и смятах, че е така. Днес обаче на втората доза ни сложиха Vaxneuvance и ми казаха, че и първата е такава и Synflorix не е поставяна на бебета родени през 2025, но имали проблем със софтуера и е отбелязало Synflorix вместо правилната. Изкара ми и картона му и стикера на ваксината и наистина първата също си е била Vaxneuvance. 😑

# 399
genome,стискам палци да мине леко е следващите 2 дни.Аз мечтая за малко свободно време да сготвя ,че само я М боклуци.Пбмидлям да започна хранене по Зоната,но като всеки нов режим е трудно за организация.Утре ми предстои гинекологичен преглед и ЦМ и ми е много притеснено

# 400
Аз също се чувствам като пълна тетка. След раждането свалих около 10 от 15те качени кг, но някак си после ги върнах, и аз не знам как, като не съм имала време да ям нормално? Вероятно от липса на сън. Излизаме често с количката, но явно само с ходене пеш не се свалят килограми.

Иначе мен по време на коликите ме болеше всичко, колене, таз, кръст, гръб, ръце, а и по принцип имам тендовагинит, който ми се качи чак до лакътя. Почнах да ходя на масаж през две седмици и така удържам положението, иначе се чувствам не като тетка, а като бабка.

Rubitooo, и ние сме така с яденето, 7 кг на 14 седмици е и ме притеснява с това намалено ядене. За щастие още си има и бузки, и свивки по ръцете и краката. И не мога да си обясня как някой път изяжда без проблеми 160 мл, а друг път едвам изяжда 80-90 и после връща малко, т.е. му е дошло много.

# 401
Ами той си изящна всичко,просто като пропусне 2те нощни и през деня и на 3 часа да яде неможе да навакса.Иначе аз го чакам той да си поиска ,не му давам ако не е дал признак на глад😀
Някой от вас от бременноста има ли хемороиди? Как се справяте?Аз за пръв път се сблъскам и ми е толкова дискомфортно…

# 402
Руби, и мен още ме мъчат хемороиди. От напъните при раждането излязоха и ги мажа с 2 мазила, които редувам. В началото по-редовно, сега се случва покрай бебката да забравям. Но като цяло си стоят и няма оттърване, а е много дискомфортно. Чудя се дали да не отида на специалист да ги погледне...

# 403
Аз не мога да проумея също защо едно столче за хранене може да струва толкова много Weary

Иначе по темата за регресията при нас последните две денонощия бяха кошмарни, през деня постоянно доприспивам, иначе се буди на 10-тата минута, докарва го до максимално 30-40 минути сън и се буди. След 18 часа обаче, когато трябва да е четвъртата му дрямка, тотално отказва да заспи, та има един период на будуване от 3 плюс часа и съответно се преуморява и заспиването нощем е мъка. Къпем го, държим го върху себе си, шъткаме му, в момента, в който го оставим в кошарката, и писва. Забравете за тоалетна просто. Единствено с последното ядене в 21 часа се поуспокоява и те оставя да го сложиш в кошарката, но дори и тогава вчера съм го приспивала до 22.10, гръб, кръст, всичко ме боли. През нощта също се буди често, днес писна в 6 сутринта, след като е ял в 4, но баща му успя да го доприспи до 8. Имам чувството, че сме посред бурята. Sad

Относно ваксините - ние сме от малък град и нашият педиатър е на 60+ и не мога да проумея защо всеки месец редува ваксините - единия месец шествалентната, другия ротата и пневмококите, та с първия цикъл на ваксинация ще приключим чак шести месец :/ Знам, че темата е спорна, но има ли някоя от вас, която обмисля да сложи противогрипна ваксина и такава за менингококи на бебчетата след 6-я месец?

# 404
И моят приплаква по време на сън, а сутрин почва яко рев, докато спи и го будя направо😀 през деня при по-дълга дрямка пак накрая яко рев и пак го будя.
Иначе спи общо по 2 часа през деня, най-често 4х30мин., но ако сме с хора и го превъзбудим, наваксва после. Вчера така направи 2х1ч.

Сега спи в мен и не смея да мръдна, но поне намирам време да пиша😀

И аз забелязвам, че яде по-малко. Много се бях притеснила, от обичайните 900-1000мл последните 4-5 дни е по 650-750мл.  Но пак ги яде на общо 7-8пъти. Май има тих рефлукс и затова. И често се гърчи, докато яде, трябва му пауза за оригване и се оправя. Ама ако не успее да се оригне, може да плаче по час, докато не успее.

Ние зъби нямаме тръгнали, не са и подути венците. Точно на 4 месеца е, утре сме на преглед и измервания, но преди месец беше 5.650кг. Мисля, че е към 6кг сега, ще пиша после.

Мен ме болят коленете много, май защото все го храня на дивана и клякам за сядане с него и измествам тежестта. Даже подреждах с него на ръце, пак клякайки да събирам разни неща. Вече се навеждам, без да сгъвам колене, смешно е, ама болките намаляха.

Genome, супер за ваксините. При нас първата ЛЛ сложи Synflorix, даже видях опаковката.. тя няма мн бебета и явно са ѝ останали бройки. А новата ЛЛ - Vaxn., така ще продължим… надявам се, че не е проблем, че е различна🙏 поне първата ЛЛ я смених, даже от НЗОК са пуснали проверка и глоби за грешките в администрирането на ваксинациите. Малко кофти ми стана, но да си спазва правилата.

Аз по-скоро ще слагам противогрипни след 6-тия месец. В групата за Ваксини във фейсбук съм, там педиатри публикуват изследвания и споделят ценна информация, може да погледнете. Фенка съм на Атанасов и май при него избирателните ваксини ще слагам. Даже мои приятелки си записват часове за себе си при него без децата, за да им слага против HPV и противогрипни. И на децата слагат и всяка година ги подминава, докато другите в детската отсъстват по 3 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт