За съня от няколко дни си ляга в 2-2.30 вечерта 🫠 Не ми е товар, не ни тежи с баща му, защото дори като заспива в 22 ние си седим до 3, а аз не мога да си лягам по-рано, защото просто сън не ме лови. Но както заспиваше в 22ч, то сега заспи в 22 отново и след половин час се буди в истеричен плач, отваря едни големи очи, започва да се смее и приключваме. Нищо не е в състояние да го приспи, накрая от умора от носене на ръце просто го пускаме на килимчето му и му слагаме възглавничката за корем да се облегне назад на нея, т.е. като на шезлонг, но той е станал толкова активен, обръща се по корем, дърпа възглавничката, замята я напред, вдига дупето, изнервя се, че се не може да тръгне - въпреки че вече 2 дни успява да повдигне д-то и на коленца да направи точно по един ход напред, но осново мята като риба на сухо още. Въпреки това успява да се мести, защото редовно отива на поне метър и половина от мястото, на което съм го оставила и то вече е редовно извън килимчето. С кошара за игра сигурно ще хленчи, но предвид всичко ръбове в нас, то май вече имам чувството, че ни трябва. И така си отнасяме до 2ч и нещо вечерта. После заспива и в 3 хленчи от глад, защото вече е изразходил енергията и после спи през час-два пак мъца и до 7, когато ни буди с дърдорене и от звука на люлееща се кошара 😑 наяде се и спи пак до 12ч.
Преди просто ядеше и заспиваше от 22 до 12ч с будене в 5 и 9 за храна. Сега успя да заспи преди час и нещо, но вече 2 пъти хленца в съня си.
)
Иначе има съд, в който се отделя от зеленчуците водата от задушаването, защото нали се води, че в нея се запазват полезните съставки и може да се ползва да се блендира до каквато гладкост искаш.
няма как.
дори не съм си и помисляла за такъв уред, а вече май искам и аз
Иначе си взех кошничка и мисля да пробвам така да варя на пара поне в началото. Ако не е удобно - знам кой уред да си взема 
Ако ви е попадала някаква полезна информация по темата, споделяйте моля.