Юни 2025

• 18 910
  • 610
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте.

Да се “похваля” и аз - започнах днес захранване.

Абсолютен провал. Лапна с желание лъжичката с тиква и почна да си играе с нея в устата си, като прави балончета и ги плюе. Не знам, дали изяде и един грам. Това не го очаквах, все си мислех, че поне мъничко ще хапне.

Сега утре ме е страх - ами ако си продължи така, какво ще правя.😢

# 601
За кашите - примерно на Хипп оризовата и царевичната не правя цялата доза - първо правих май четвърт - 1с.л. каша и 50мл адаптирано, някъде толкова - на първия ден въвеждането на всяка от кашите дадох по около половината от това количество т.е  не се хабеше много адаптирано. От втория ден на конкретната каша вече му давам цялото, защото виждам, че си ги харесва. Започнах да давам и по 2л със 100мл. Абе на първите проби по 20-30мл и на втория ден по около 60. Не съм на 100% сигурна колко точно доливах, защото беше за консистенция, но от дозата му АМ се губеше 20тина мл само, другото от шишето си го допиваше. Май пак нищо не ми се разбра.

Трета му дадох млечна
https://www.hipp.bg/prekhodni-khrani/produkti/mlechno-zrneni-kas … bebeto-al2951-02/
От нея направих минимална ⅓ от схемата за приготвяне за 4м, т.е. пак около 1с.л и 40мл вода - дохраних си го с обичайната доза АМ колкото изпие.

Иначе може да не е готово бебето за захранване, всяко дете е различно. Може да се изчака малко и да се пробва след няколко дни или да се смеси с мляко/кърма за по-познат вкус. На кръщене лятото видях как една от гостенките така се мъчеше да дава каша на момиченцето си (на 1г 3м) и не искаше, хвърляше лъжицата, та тя каза, че така не иска каши, още я кърми, с пюретата е постигнала някакъв успех, но още си предпочита кърма. А на моята приятелка нейното, което след няколко седмици прави годинка също не може да замести напълно млечните и си търси АМ, по-бавно успя да му вдигне мл на пюретата.

# 602
При нас няма проблем със захранването - яде с голямо удоволствие, че чак иска още. Морковът също се хареса. За сега приема 70 гр. пюре. Утре продължавам с картоф. Смятам и да му направя домашни пюрета, понеже не на всички марки има микс заготовки, а установих, че са с различни консистенции и вкусове. Иска ми се до края на другата седмица да въведа максимално много зеленчуци, понеже след това ще имаме 1 седмица пауза заради пътуването и като се приберем ще вкарам пилешко.
Каквото остане по бурканчетата, аз дояждам или ще правя супи. Grinning

За белега - аз започнах да тренирам септември, но първите няколко пъти беше доста болезнено. Усещах определено дискомфорт в зоната на белега. Упражненията за корем все още не мога да ги правя, по-скоро не искам да се напрягам. След раждането загубих цялата си мускулна маса, та даже сега ми е трудно да правя упражнения, особено такива с кардио, които до преди това съм правила без проблем.
Правя упражнения за диастазата, когато се сетя.

От 3-я месец сме си на 5 хранения - 08, 11, 14,17, 20:30 ни е горе-долу графикът.

# 603
Здравейте.

Да се “похваля” и аз - започнах днес захранване.

Абсолютен провал. Лапна с желание лъжичката с тиква и почна да си играе с нея в устата си, като прави балончета и ги плюе. Не знам, дали изяде и един грам. Това не го очаквах, все си мислех, че поне мъничко ще хапне.

Сега утре ме е страх - ами ако си продължи така, какво ще правя.😢

Същото и при нас! 1:1… не ще да яде, близва, но не вкарва навътре в устата. И тиква не хареса. Скед няколко седмици ще вкарам меки парчета да си взима сам, като при ЗВБ, надявам се му хареса повече. Имам приятелки, чиито деца отказвали пюрета и директни с парчета сами хапвали.

Иначе мен разрезът от секциото мнооого ми щипеше и пареше от едната страна в ъгълчето първите 2 седм. После още 2 седм. само при натоварване физическо. Сега виждам, че белегът изсветлява. Но май не е ок да се минава с лазер за епилация отгоре му, как мислите? Скоро ще подновя поддръжките с лазер, но и корема не смея, че имам малко линеа негра останала и да не пигментира. Да видим.

# 604
Здравейте,

Виждам, че много от вас са започнали със захранване, кога започнахте на 5 месеца ли?
Моя мъник е роден в края на юни и следващата седмица навършва 5 месеца.
Давала съм му няколко пъти да облизва банан и ябълка, и сега като ме види да ям банан става много ентусиазиран и протяга ръчички 😁 Все още не може да стои седнал, но иначе се набира и изправя сам, от полуседнало положение, но клюмва напред. 😁 Та се чудя, кога да започна да захранвам.

Аз родих секцио, при мен много бързо се възстанови всичко, на втората седмица бях забравила, че съм оперирана. Август месец имаше някакви моменти, в които усещах като парене по белега, но си мисля, че беше от материята на някои дрехи.
С упражнения започнах още на втория месец и не съм чувствала дискомфорт, но съм много несериозна и редовно ги пропускам 😁
Преди 3 седмици бях на профилактичен преглед при доктора, който ме оперира и той каза, че всичко е възстановено при мен.

Малкия преди два дни започна да се обръща от гръб по-корем, а ми се струва, че при всички вас това се е случило много отдавна. Той е в края на месеца и реално е по-мъничък, но честно казано малко се притеснявам, че по-бавно се случва.   

Аз след раждането свалих 10 кг, и от тогава не съм мръднала, а по време на бременноста качих 22 🫣 Много ми се иска да се отърва и от останалите 12 кг. 😩 уж хапвам леко, ограничавам се, но не мога и много да се ограничавам, защото кърмя.  А да отслабвам с кардио ми се вижда, голямо наказание 😁

# 605
Момичета, тези от вас, които са със секцио, имате ли проблеми с цикъла?
 Предишните два месеца всичко беше супер, сега започна и 2 дни е като зацапване.

# 606
Благодаря, момичета, явно ще трябва да изчакам още малко за активни упражнения и да внимавам малко повече с натоварването в областта. На мен доста време ми опъваше в единия край на разреза, даже се чудех да не би да са стегнали повечко нещо Satisfied И до сега кожата е доста чувствителна. Все пак днес намерих някакви упражнения за диастаза, които не ми правят проблем, ще се опитам да ги правя всеки ден. Само 10 минути са, дано намеря мотивация докато дребния спи Satisfied

qwertyz, моя момък също е в края на юни и прави 5 месеца другата седмица, но аз съм нетърпелива и ще го захранвам вече. Успокоявам се, че е ок понеже термина трябваше да е 22ри, хаха. Очаквам грандиозен провал, ако трябва да съм честна. Той не е от най-ящните. Но да видим, може да ме изненада. Иначе с подкрепа седи горе-долу, умее да се върти и в по корем, и по гръб. Първо се научи по корем. Вчера откри, че може да се придвижва с въртене и почна едно въргаляне по килимчето... Но така или иначе всяко дете си върви спрямо неговия си "график", едва ли е страшно, че скоро се е научил да се върти. Аз вече се опитвам да не гледам какво трябва и не трябва да прави на всяка възраст, че взех прекалено много да се притеснявам в един момент.

MinaRu1982 при мен цикъла вече три месеца е "нормален" но се промени доста спрямо преди бременността. С 3 дни по-къс е и почти не ме боли, преди беше доста болезнен, особено първите дни. Може би е възможно още да се наместват хормоните?

# 607
Здравейте и от мен, аз мисля че няма с какво да се притеснявате за захранването. Аз започнах на точно 5 месеца. Вече две седмици хапва, но не е много - само около 30-40 грама на ден. Къде яде, къде се цапа, но памперс съдържанието се променя и пръцка много Laughing Даже давам еспумизан с някое друго мляко през деня. Проявява интерес към лъжичките и така. Според мен започвайте смело, освен ако педиатърът, разбира се е казал, че не може поради някаква причина. Вече съм захранила с тиква, морков, картоф, тиквичка, броколи, пащърнак и батат. Утре май ще дам спанак, имам карфиол и грах(комбиниран). Едно бурканче ядем 2 дни, затоплям на нагревателя за шишета (има опция за храна), в друго чисто бурканче. Цапа се до ушите, има и в носа.. Тиквата и моркова, много цапат 🙄 Кисна яко със сапун за петна.
Моят син вече е по-стабилен, определено не седи самостоятелно, но това е за по-големи деца. Напъва се и се надига напред, дори когато го къпем. От това естествено повръща почти постоянно, а като добавим и че започна да се върти сам най-накрая от гръб по корем, не знам какво остава в стомахчето.Weary Дори чакам около час вече да слегне повече. Активната гимнастика скоро имам чувството, че ще даде фира. Днес започна и на повивалника да се върти настрани. Адски смешен е по голо дупе да се кикерчи така. На някои от вас бебоците ги правят тези неща от сигурно месец вече, както ellarin каза преди мен - наистина всяко дете си е различно.  

Моя цикъл е относително редовен, само този месец закъсня леко и ме шашна малко. Почти както преди е, с малка разлика че ден 2 е доста обилен, после намаля. Аз забелязах, че от време, на време имам зацапване. Не съм сигурна дали е около овулацията, но знам от приятелка със секцио, че при зарастване се получава леко "джобче" в матката и понякога има кървене между циклите от него. Ходих на няколко прегледа при АГ и дори имах процедури заради лоша цитонамазка, затова ви агитирам да се прегледате, ако още не сте. Ходих и на мамолог миналия месец. Предишните години от профилактичните на работа, ни преглеждаха с ехограф. Миналата пропуснах заради бременността, а и по принцип след кърмене зная че се ходи. Мисля, че всички жени до 40 години (май) имаме годишен преглед ехография на млечни гърди и АГ, попитайте личния за направлението.

Аз вместо да отслабвам продължавам да дебелея.. ако продължавам така, ще си стигна кг от бременността, които не бяха много заради ГД Sob Питах чата и каза, че заради недоспиването, натоварването, загубата на мускулна маса и хормоните, е нормално да се качват кг, но това не ме успокоява. С храната също ми е трудно, имам чувството че всичко ми се яде, а все си повтарям, че след като съм успяла по време на бременност да ям хубаво и сега мога.. но тогава пазех едно бебче в мен, а сега за себе си нямам мотивация. Не знам какво ще правя, а задника расте...

Вече избрах повечето подаръци и пратих кой, какво да му купи, останаха само 1 семейство. Но за другите деца още се чудя какво да избера. С възрастните сме се разбрали, че няма да си подаряваме въпреки това поръчах някакви символични неща, че вече сме +1 човече в семейството. Не мисля да пътуваме никъде, защото се притеснявам с тези пътища, ремонти и вируси. А както и видях, че почивните дни ще са доста само се надявам София да се поопразни и да е спокойно, и хубаво времето.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 10:44 от MonicaGeller

# 608
И аз продължавам да качвам, скоро ще си стигна кг, които бях, когато родих... Яде ми се постоянно и все неподходящи неща, отдавам го на недоспиване и умора. На сладко се отприщих, хляб ми се яде много... Ако скоро не се взема в ръце поне с храненето, няма да е никак добре положението. Трябва да се мотивирам и за тренировки, но не ми е остава време за това.  Два месеца след раждането, имах зелена светлина от АГ за леки упражнения и започнах, но много бързо ме заболя кръста и белега от секциото започна леко да ме боли и да усещам напрежение и спрях. Тогава спеше повече и ми оставаше малко време, сега все по-малко време имам, та не знам кога ще успея да вмъкна тренировки, а трябва..

Имам чувството, че само аз още нямам цикъл, 6 месеца след раждането. След две седмици съм на профилактичен преглед при АГ. Беше ми казала 6 месеца след раждането при нея и 3 месеца, след като спра да кърмя - на мамолог.

# 609
Всяко бебе си има собствен темп на развитие, нашият виждам, че съм си записала на 4м 12дни е започнал да се върти като буре по корем активно, да се въргаля с метри по земята настрани и назад, а единични завъртанки по корем си има от 3ти месец, другата седмица прави 6м и вече сравнително добре седи - има бебешки фотьойл и е доволен там без да го държа, но извън него все още леко има нужда да го подпирам. Аз на 5м и половина съм започнала да се обръщам, никога не съм пълзяла, влачила съм само дупе седнала, изправяла съм се и директно после съм проходила.

Захраних на 4м 27дни.

Килограмите не искам да си ги знам, но вече ги следя 😂 С излизането от родилното се теглих и бях -11/12кг отколкото влязох и ми оставаха 5кг надолу да достигна тези, които бях като забременях, които също бяха 10над нормалните ми заради лекарства и мед.проблем преди да забременея. Е, не само че не свалих 5те оставащи ми, задържах ги без да свалям повече и откакто спрях да кърмя рязко 6кг нагоре. 😂 Сега поне съм почнала наистина да свалям, ама с празниците нямам много надежди. А днес видях, че на 3ФМ в 33г.с съм била, колкото съм сега 😂

За цикъла на мен сега трябва да ми идва 7я откакто съм родила. Върна се няколко дни след лохиите - редовен, много по-обилен от преди и безболезнен. Преди буквално, ако се замисля сигурно 1 нощна превръзка щеше да ми събере цялото количество за целия цикъл (да не помислите, че съм пробвала 😂 но толкова слаб и блед ми беше, че превръзките само от хигиена ги сменях, а не че са пълни) и то ми беше първи ден ужасно болезнен, с повдигане, крампи в крака и корем, без Нимезил не минаваше, а понякога и до инжекции се е стигало, на следващия ден без болка и още по-слабо, а на трети ден просто леко зацапване - толкова. Сега е супер обилен 2дни, на 3 намаля и после рязко пак е само зацапване до 4-5ден, първият беше все едно кофи, но пък никаква болка. Единствено предният ми се пробва да поболи, но не беше до степен да пия нещо.

Добре че напомнихте за мамолог, тотално бях забравила, че при мен сега е 3я месец.

# 610
Не исках да си признавам но аз стигнах вече килограмите от преди раждането 🥲 свалих 10 кг в болницата и някак си върнах всичко обратно. Сега се надявам само да не кача още по време на празниците. Зимата ми се отваря апетит по принцип и си качвам 3-4 килца, които пролетта и лятото свалям със салати и таратор. Тази година не мога да си го позволя с това тегло... Убедена съм, че и то е причина за болките в кръста и краката.

Общи условия

Активация на акаунт