Елиза, Елина, Елия

• 2 036
  • 68
  •   1
Отговори
# 15
Елиза и Елия ми харесват. Харесвам и Естела. Означава „звезда".

Успех!

# 16
Елиза как ще е на галено? Ели, Елза, Лизи? Ако искате да има само едно галено, само Елия ви върши работа. Елина вече са ви казали, че ще се бърка с Илина, а е възможно и с Елена.
Помислете и как звучи всяко име с презимето и фамилията.

# 17
Елиза е едно от най-любимите ми имена.
Лека бременност!

# 18
Елиза 💜

# 19
  • София
Моята котка е Елиза. Наричаме я Лизи.

# 20
  • There I was on a July morning
Елиза ми хареса много още от детството ми (принцесата от приказката Дивите лебеди на Х. К. Андерсен). Звучи нежно и красиво. Има и 2 варианта за галено име: Ели и Лизи.
Елина също е хубаво име и с приятно звучене, на галено - Ели.
Не виждам как и защо ще се бърка с Илина (не съм срещала хора с такова име, между другото).
Елия не съм го срещала и ми е странно.

# 21
  • Най-красивата страна
Елиза -от Елизабет,което ми харесва повече.
Елина-
1.славянско пожелателно име,от ,,ела,,
2.гръцко име,означава ,,гъркиня,,
Елиа-
1.гръцко ,форма на Елена,което ми харесва повече
2.скандинавско име

От трите имена бих избрала Елиза-нежно и женствено,свързвам го с .,,.Дивите лебеди,,.

# 22
Елиза е най-красиво, иначе и трите са нежни и хубави. А и сърцето така или иначе вече Ви тегли към едното. Simple Smile

# 23
Елина-

Къде ги четете тези неща? 😂 Стоя - Стояна, Ела - Елана/Елина ли е логиката? Дай - Даяна, сигурно и това е славянско пожелателно име…

# 24
  • Най-красивата страна
Елина-

Къде ги четете тези неща? 😂 Стоя - Стояна, Ела - Елана/Елина ли е логиката? Дай - Даяна, сигурно и това е славянско пожелателно име…

Ономастика съм учила.Ако знаете какво е това...И знам доста за произхода и значението на имената.
Да,има древно славянско име Елина. Пожелателно име за физическа красота, производно от ела "иглолистно дърво".Елана,Елица също са такива.
Има и гръцко име Елина.Има и скандинавско.

Нищо смешно не виждам.

И в интернет има източници в които може да се прочете за славянските пожелателни имена, сред които е и Елина.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 14:32 от Veronikaaa

# 25
Може ли линк към такъв източник, Veronikaaa? Интересно ми стана, понеже съм филолог.

# 26
Харесвам и Естела. Означава „звезда".
Стела е звезда.

Елина ми звучи като грешка на Илина.
Елиза......не знаех, че е харесвано име, от темата разбрах

Има много по- хубави имена с Е, но всеки с вкуса си

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 15:10 от Г-жа Рамацоти

# 27
На някои езици, напр. на испански, е Естела: https://www.behindthename.com/name/estelle.

# 28
  • Варна
От трите Елиза харесвам. Намирам го за много красиво име.
Елина също харесвам, срещала съм и двата варианта Елина и Илина, но винаги остава това с обясненията с коя буква е.
Елия ми е супер измислено и не го възприемам добре, но всеки с вкуса си. По същия начин ми е и Емона например.
По принцип много харесвам и името Елеонора, но пък не харесвам галените имена Ели или Нора. Но пък се вписва в предложените от авторката, затова го добавям.

# 29
  • SF
Елиза как ще е на галено? Ели, Елза, Лизи? Ако искате да има само едно галено, само Елия ви върши работа. Елина вече са ви казали, че ще се бърка с Илина, а е възможно и с Елена.
Помислете и как звучи всяко име с презимето и фамилията.

Е, то, ако ще се съобразяват с тези, които ще бъркат името, и Елиза може да се бърка с Елица, и Елия с Илия, и Елена с Алена...
Илина много по-популярно ли е от Елина?
Приятелката ми се казва Мариана и все я пишат Марияна, даже Маряна, а може и Марина, а братовчедка ми е Илиана, и тя много често  е Илияна или Иляна. Тя пък има приятелка Илона, която в повечето случаи е като нея Илиана или Илияна.
Не може с това да се съобразяваме и да кръщаваме децата все Мария и Петър, за да няма грешка.

Общи условия

Активация на акаунт