Седмокласници 2025/2026

• 26 052
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Не можах да ги изтрая тези от комисията,спрях ги бързо. Някакъв ужас е!
Аз събирам колет и го приготвям за изпращане към Пловдив не със какво да е, а с тетрадки и помагала по математика за наборката и Веселото лято на сестра и. Може би има надежда. Или просто си личи ,че баба им е пенсионирана учителка. Не знам,но мисля да не се меся. Да се спасяват!

# 181
Сега гледах и аз заседанието на комисията. Имаше становище на родител на дете от математическа гимназия за отпадане на отложеното действие на закона за сегашните деца в прогимназиален курс.
Вълчев каза, че съображенията за добавяне на това изменение са били поради факта, че не знаят дали сегашните учебни планове отговарят на тези за специализирани училища и поради факта, че може да се наложи да се правят нови учебни планове. Също така каза, че между първо и второ четене ще разгледат учебните планове и ако решат, че не са толкова различни от тези за специализирани училища, то тази точка може да отпадне.

# 182
  • shumen
Мама Сузана,моя син беше освободен от физическо в 6 клас.Първата бележка беше издадена от ортопед,а след това вече от ЛКК.Лошото е,че физическото им беше 2-3 час и висеше на скамейката.За безмислените спортни дейности не беше длъжен да ходи.Не съм сигурна обаче дали сега могат да я издадат или в началото на учебната година.При твоя какъв е проблема за освобождаване.Моя много го боляха колената и ставата,където му се бяха тръшнали,но скоро не се е оплаквал,а ходи на народни танци и да играе футбол.Ще видим като тръгне на училище как е.
Аз сега пуснах да чуя и слушах донякъде и спрях.

# 183
Слушам комисията:
- апологетика на обучението по религия
- теорията на Дарвин не е емпирично доказана и затова може да се приеме за пропаганда
- държаха се безобразно с ученичка представяща ученически съвети и й бе обяснено, че първо мястото й не е там и второ учениците не могат да имат мнение по въпроси, които ги касаят защото видите ли, ако ги попитали кои предмети не трябва да се учат, щели да отпаднат важни предмети. На тази точка съм бясна от безобразното поведение към това младо момиче, което се е престрашило да застане там, изказването й беше по-структурирано и интелигентно оформено от всички изказвания преди нея (моля вижте предходната точка). И ако отношението ни към младите ни хора е на нивото, което видях, заслужаваме нито един млад човек да не остане в тази страна.
- таткото защитник на влизането в сила на автоматичното продължаване в МГ призова промените да влязат в сила веднага, за да не се налага да отписва дъщеря си от програмиране, за да я запише на БЕЛ.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 20:46 от Diavenna

# 184
А дали може да се промени план приема на училищата - да има нови паралелки или да променят съществуващи? Възможно ли е да има промени и в балообразуването, което беше до сега? Ще разберем ли преди началото на учебната година?

# 185
Няма как да знаем. И досега всяка година е имало малки промени в паралелките и балообразуването. Ще разберем финално, когато публикуват план-приема.
Повече ме плаши, че има нови идеи за НВО, които ще се обсъждат Септември. Т.е. Доста късно ще разберем какъв ще е форматът и как ще се случва приемът по МГ-тата, което ще повлияе на динамиката на целия прием.

# 186
Приблизително кой месец публикуват план-приема?

# 187
  • Където морето целува небето...
danaeka,
Скрит текст:
скъса кръстни връзки на коляното преди седмица
Моля майките на деца в МГ, ако имат възможност да погледнат учебните планове за 7 клас и да ми кажат колко общо часа Математика са включени, че ми стана интересно. При нас са 9,5 часа за 7 клас.

# 188
  • shumen
Мама Сузана,да минама скоро.
Моя не е МГ и имат мисля 5 часа Математика в 7 клас.

# 189
  • София
Приблизително кой месец публикуват план-приема?
До 30 април. Преди това през март публикуват проекта.

# 190
Мама Сузана, при нас са като при вас - 9.5 часа/ седмица, с ИУЧ и ФУЧ за7 клас. Предпогам, че ще се гледат и назад, за 5 и 6 клас. При каката, която не беше в МГ, не е имало никога ФУЧ или ИУЧ математика (а езици и Бел), но пък това не значи, че няма СУ, които са имали математика или науки за ФУЧ/ ИУЧ.
Ще си ходят на уроци по бел, така или иначе. Ако нещо се приеме междувременно, ще се изненадаме. Така ги виждам у нас нещата.

# 191
danaeka,
Скрит текст:
скъса кръстни връзки на коляното преди седмица
Моля майките на деца в МГ, ако имат възможност да погледнат учебните планове за 7 клас и да ми кажат колко общо часа Математика са включени, че ми стана интересно. При нас са 9,5 часа за 7 клас.

7 часа ЗУЧ и ИУЧ. За ФУЧ не знам, но предполагам, че ще има мат.

# 192
  • shumen
Моя имат ИУЧ Математика и БЕЛ,а не е в МГ.Езици за ИУЧ са нямали.

# 193
Да, аз мисля, че се съобразява с профилирането на училището. Предполагам, че и с какви преподаватели разполагат би имало значение, ако няма изявен профил.
Погледнах сега 107. СУ, за 7 клас излизат 7.5 часа/ седмица.
Опитах да видя за 125. СУ. Удивена съм, че са имали до 7Ж клас. Иначе - 7.5 часа математика и 1 час - "физико-химични модели", за паралелката с профил математика и природни науки. И  8.5 часа математика и 1 час "методи за изследване" (което не мога да преценя науки ли са или пак математика), за математическата паралелка. Ако не бъркам, че по диагонал скролнах.

# 194
  • София
Здравейте мили бъдещи СЕДМОКЛАСНИЦИ Heart.
Скоро предстои да поемете седмокласната тема. Моля 2-ма от вас, които желаят да управляват седмокласната поща да ми пишат на лични. Нека бъдат потребители, които са дългогодишни и активни тук в темата. Ангажиментът е да преценявате на кого да дадете достъп, нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт