Аз бих го нарекла споделяне.
Ако моята свекърва остане да вечеря с мен и аз кажа на ММ, че сме вечеряли с нея, това докладване на другаря ли ще бъде?
Или понеже аз съм възрастен човек, то за мен е нормално, но детето не може да проведе разговор как му е минал деня с майка си.
От лафа за другарката съдя, че помниш времената, в които децата рядко споделяха и общуваха с родителите си. Считаше се, че е достатъчно да са нахранени и облечени. Много хора така и не успяха да изградят връзка с родителите си, защото никога не бяха провели и един нормален човешки разговор извън дежурното "яж, облечи се и изпитваха ли те днес".
В днешно време доста млади хора четат литература как да общуват с децата си и това е прекрасно.
Какво е нездравословното детето да споделя с майка си какво е правило докато тя е била навън? Както и майката да сподели с детето как и е минал деня?
Ами нека си мълчат всички като темерути, че да не издадат свекървата какво е правила.
Пак казвам, щом свекървата не е направила нищо нередно, защо детето да я прикрива? И защо да не сподели какво са правили с баба и татко, това тайна ли е?
Но не е чудно, Ела живее в напрежение кога ще дойде и колко ще стои свекърва и и реално не е господарка в собствения си дом. Понеже не може да го разреши тоя проблем, търси съюзник в детето. Отношенията ще станат доста неприятни, ако се продължава така, ще има настройване, ще взема страна. Естествено това е страната на майката.