С какво ви дразнят свекървите? – 166

• 29 500
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Уроците и изпитите трябва да си ги вземеш сам.
Ако не успееш 1вия път следват нови (със същия смисъл) ситуации, докато си вземеш изпита.  Можеш да чуеш съвети, да наблюдаваш другите, да експериментираш, но изпитът трябва да си го вземеш ти, а не някой друг!
Да, някои учат по-бързо, други нямат точно тази дисциплина, трети са го оставили този изпит, въобще не учат за него и си карат така. Ти трябва да решиш от кои си и какво ще правиш.
И, да. Аз лично предпочитам майка ми и баща ми да умрат (дано да е по-късно), отколкото моето дете да остане без мен. Или дори само да расте без присъствието ми (макар и да съм физически тук). Пък вече, всеки си решава. Щом те са ти по-важни, карай си така.

# 391
Аз искам да изкажа мнение относно една свекърва от старата тема, която се затваряла сама с детето и се държала като малко дете. Не бих търпяла подобно поведение

# 392
И аз не искам да търпя зоркия поглед на снахата постоянно, да не смея да кажа нищо, че всяка дума ще се приеме за недостойна. Или - или. Приемаш другия, какъвто  е, става или не става и не общуваш. Никой не е  идеален да пасва на някого.  Децата растат и си казват всичко, ако има притеснения - няма контакт. Напъни да променяш някого не вървят, в нито една посока.
 Просто се отдалечаваш.

# 393
Само нещо последно по казуса на Инкантрикс, защото го видях скоро пояснено. Обезпечили я били, прехвърлили жилище, обаче хоп, то било с доживотно право на ползване. Много е яка тая схема. Натякват как е нейно, как било повече от на сестрата и как е длъжна срешу това, обачее дефакто тя в момента няма нищо. Те го ползват, а дори и да не го ползваха, тя не може да го отдава под наем, да го продаде, ипотекира също мисля. По никакъв начин не може да използва подарения имот без тяхно благоволение. Да оставим някой ден, може и 20г да живеят хората. В момента днес равносметката е права 0 %, задължения 100 %. Ами прецени как звучи и справедливо ли е.

Някой от имотите на сестрата прехвърлен ли е по същия начин? Ако не, защо? Залагам, че поне 1 от нейните е без "тежести" и би могла да се разпорежда с него по своя преценка. В същото време ги е отрязала успешно и хич не се й пробват да я ангажират.

Опитвам да покажа колко хитро и несправедливо е отношението / изиксванията към двете и съответно НЕ е еднолично и на всяка цена длъжна.

# 394
Казусът на Incantrix не е свекървенски, но много добре показва защо я има тази тема - защото в почти всички от описаните случаи, свекърите се държат по абсолютно осъщия начин само че със сина, а не с дъщерята. И ако "родителите" на  Incantrix могат да се държат така с болна жена, то какво остава за някой здрав и прав син, чиито родители са същите егоисти и имат същите претенции? Хеле пък ако е някоя самотна свекърва, която вижда сина си като заместител на съпруга.
И Miss Kaprise е напълно права с мнението си за имотите. Уж са дали, ама реално нищо не са дали, а само се преструват. Че и дъщеря им плаща данъците, защото имотите се водят на нейно име.

# 395
Извън казуса - затова е най-добре родителите да не дават всичко свое, докато са живи. Да си оставят и за себе си имоти. Поне ще имат възможност сами да си мислят как да се оправят, ако децата им не могат да са насреща. Все пак много млади хора вече живеят дори в чужбина и няма как да гледат родителите си и т.н.

# 396
Или даваш, но не използваш, даденото като начин за изнудване. Не мога да разбера защо това е толкова сложно?

# 397
Щастливи дето нямат нищо , не дават, няма и очаквания. Имането е главоболие и лост за диктат. Крадат ти живота и питат ще не си благодарен.

# 398
  • Най-накрая на безкрая
И дават, но не е ясно дали даденото ти харесва. Аз имам на хартия жилище в малък град и място 600кв, по същия начин като авторката. Не ми харесва нито апартамента, нито мястото къде са.  Но това са успели родителите ми, това са направили. На брат ми беше оставен скъп апартамент в голям град, който ползва веднага. Само че мама, която остана сама, не изисква от мен гледане. Даже все не иска да ме занимава с нищо. Брат ми винаги е насреща, ако има нужда.
Не ни е дадено по равно, но винаги съм смятала, че човек може да прави каквото иска със собствените си имоти. Дори да ги дари на някой дом за сираци например.
Но дал или недал, не може да изисква.

# 399
  • Canada
Inkantrix, kакто каза Ули, не очаквай родителите ти да започнат да спазват границите изведнъж. Ще срещнеш съпротива, защото те така са свикнали - да не им се противоречи и да не им се налагат никакви граници. Няма да стане от първия път, може да не стане и от втория,третия и т.н. Ако искаш имотите си им робиня. Ще има борба, затова се подготви. Ти определяш правилата на своя живот! Като искат кучета - да си ги гледат, ти кучета нямаш. Следащият път, когато ти звъннат с изисквания, им казваш 'не мога, заета съм, намерете някой друг' и това е. Без повече обяснения. Естествено, че няма да им хареса, естествено, че ще се съпротивляват. Осъзнай се, бе жена! На колко си години, че позволяваш така да ти ходят по главата??? По добре да изпитваш вина, отколкото неприязън. От какво те е страх, че мама и тати ще спрат да те обичат ли?

# 400
  • Най-красивата страна
Никак не е малко това,че родителите са завещали имот.
Да,нормално е да да им се осигурят някакви грижи.Дори и да не са имали какво да дават.
Но в рамките на нормалното.И би трябвало да се съобразят с графика на младите.
Тоест за мен начина е такъв-младите определят дни в които могат да отделят време за възрастните.През останалите дни-само ако е нещо спешно.Иначе не.
И това се спазва.

# 401
  • В полите на Пирин планина
Абсолютно - така е най-разумно и правилно. 👌

# 402
Срещу хора тип манипулатори се действа с техните методи, като ти поискат да им свършиш нещо, казваш - не мога сега имам друг ангажимент, а като започнат да ти дуднат , казваш -ама вие какво, да не искате да уморите собсвената си дъщеря, ми ако мен ме няма кой ще ви кара на село и ще ви пазарува. Във всеки разговор ТИ започваш да се оплакваш колко ти е тежко, в какъв стрес живееш, как на работа всичко е под час, не можеш да си вдигнеш главата от ангажименти , после трябва да пазаруваш и да вземеш децата от училище, да ги водиш на частни уроци, които са мнооого скъпи, а накрая за капак и вечеря трябва да се спретне за семейството и си каталясала/което на практика си е точно така/.Ама абсолютно всеки път се оплаквай, те явно не са свикнали, пък ще видиш че постепенно ще има мааалка промяна.
Наистина не спирай да им се оплакваш- от работата, от стреса, високите цени, основата дупка Grinning и виж резултата.
Вече са ти казали, че не става с едно говорене, аз на майка ми много пъти съм й затваряла телефона, ако нещо ме дразни и сега положението е съвсем различно.

# 403
Не е без значение и фактът, че родителите са над 80-годишни. В общия случай това означава дъщери над 50. Нито една от двете страни не подлежи на превъзпитание и промяна на нагласите и манталитета.

# 404
Е, над 50 да не си на 30? Да търчиш ? При възрастни родители има възрастни деца, но не осъзнават едните.

Общи условия

Активация на акаунт