Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 680
  • 661
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Чисто животинското не те задържа, то само привлича. Въпросът е за след това.

# 61
еми да деее, ама темата е за дългосрочния интерес Simple Smile
първосигнално и за веднъж-дваж, все ни е ясно как става

Аз съм с един глас ЗА относно общи ценности, донякъде. Защото и те понякога подвеждат, или се видоизменят във времето. Моят личен случай даже е на база факта, че ценностите ни се разминаха някъде след 20-та година.

# 62
Аз съм с един глас ЗА относно общи ценности, донякъде. Защото и те понякога подвеждат, или се видоизменят във времето. Моят личен случай даже е на база факта, че ценностите ни се разминаха някъде след 20-та година.
Е говорим за общите ценности, които се запазват общи през годините Grinning
При нас също се получи разминаване точно там, пак след 20-тата година и съответно това доведе до неизбежния край.
Изобщо, като спрете да се харесвате като личности, интересът трудно се задържа Grinning

# 63
Моят личен случай даже е на база факта, че ценностите ни се разминаха някъде след 20-та година.

Както казах - природа - луди млади, напънало ви е за деца, ама после се чупят нещата. Какво да правиш. и за това никой не е виновен. Природа, съдба ...

# 64
Моят личен случай даже е на база факта, че ценностите ни се разминаха някъде след 20-та година.

Както казах - природа - луди млади, напънало ви е за деца, ама после се чупят нещата. Какво да правиш. и за това никой не е виновен. Природа, съдба ...

Нищо вярно няма в това.
Луди млади първо се научихме да живеем, някак. Деца не ни е напъвало, те се появиха като следствие и то след известен период, не кратък, не сме ги правили веднага напънати, напротив, изчакахме няколко години. Та тук природа в онзи смисъл на нагон и  усещане за тиктакане на часовник или зор за възпроизвеждане точно няма намесена.

# 65
  • София
Повечето хора обикновено първо преценяват имането на деца, а не ги раждат вследствие на напънал ги нагон, защото нагонът не може да ги възпита и нахрани.

# 66
Всякакви има, има и бързащи. Просто не е общовалидно. Нито е опция за задържане на интерес. Даже, ако избързат, и се поуплашат, може да не се стигне въобще до задържане на интерес дълги години, а да се изпокарат още млади и зелени.

# 67
Връзки, чиято цел е само създаването на деца, няма как да са трайни.

Всички хубави дълги връзки, които съм наблюдавала, са многокомпонентни - има физическа близост, има общи интереси, общи ценности, взаимно уважение, партньорство.
Самите модели на семейства и отношения са много различни - едни са като залепени един за друг, други имат повече лично пространство, някои са по-кротки и се разбират и без думи, други са шумни и експесивни в отношенията си. Но описаните по-горе елементи са винаги налице.

Връзките, които са основани на едно нещо - само физическо привличане, или само общи ценности, или "Време ми е вече, ще взема този (тази), приемлив е, пък с времето ще се научим да се харесваме" - рано или късно се разпадат. Хората си търсят пълното изживяване, и ако им липсва дългосрочно, някои се тормозят и разболяват, а други започват да се оглеждат настрани, за да си го набавят.

# 68
  • Обран бостан ;)
Ама сте бързииии Wink

Добре !

Виц:

Каква е ползата от оргазма ?
6 секунди не мислиш за проблеми.

Следствие : Колкото по-малко мислиш за проблеми, толкова по дълго се задържа интереса ти към една жена.

Така ОК ли е ?

# 69
Да,напълно е о.к!

# 70
Ясно. Това е вече като ги има децата. Съгласен съм!
Всъщност това е най-лошото за децата. Всеки психолог ще ти каже, че за да са щастливи, и здрави психически децата за тях е най-добре, когато живеят в среда, в която родителите са истински партньори и са си най-важни те, а не децата на първо място. Има и такива, които използват децата си като емоционален заместител на партньора, и това става без детето да го осъзнава. Емоционално партньорите са най-важни един за друг, това не значи, че поколението няма да бъде отгледано с финансов приоритет, както смятам, че го четат повечето хора, че ако поставиш партньора на първо място, едва ли не си пълен егоист, който ще си купи скъпа рокля, или кола на мъжа, а детето няма да има обувки и курсове.

# 71
Любовта има срок на годност, обаче.
Някои твърдят, че е 3 години.
Simple Smile

Ако има срок на годност, значи толкова е и любов.
Говориш за първоначалното, първосигнално привличане, което ако се случи споделено и добре напаснато му викаме химия. Като всичко, което идва от материалния свят, в случая биологията на тялото, химията се изчерпва. Да обичаш истински един човек, да си станете като част един от друг, да те боли, ако си представиш, че го няма, да те е страх, че остарявате не заради собствената ти смърт, а заради това, че ще ви раздели...не е химия, секс или друго изцяло плътско. Плътското може да е само брънка, бустер, ракета изнасяща в орбита, то е лесно, почти всеки го може. Интересите и те така. А чувствителността, дълбочината, потребността от прегръдка и другите качества (или дефекти), които те правят съпреживяващ човека до теб, абстрактното, което не може въобще да се опише?...
Имаше един лаф от рекламата на "Матрицата" - "за съжаление на никой не може да му бъде разказано какво е Матрицата, you'll have to see it for yourself!". Ако замениш с любов даже е и вярно.
пп. И разбира се, че всеки хвалипръцко в женски форум е длъжен да натърти колко важен е секса, i.e. колко много секс правя аз, очаквайки жените да изпоприпадат. Ми важен е, да, което не пречи да не е отговора.

# 72
Ами просто си я харесва.

# 73
Vяsko, и този пост ти лайкнах, тоест харесах те отново Wink но ми се иска и да допълня послеслова: и всяка хвалипръцка държи, независимо каква тема се обсъжда, да вметне колко е красива, желана, търсена, ухажвана, неустоима и т.н. и т.н., което разбира се не помага за казуса, но дано поне подпомага нейните илюзии.
И за да съм по темата - хвалипръцковците, независимо от пола, не задържат интерес. Много са предвидими.

# 74
Аз не мисля, че общите деца сплотява. Обратното е.

Общи условия

Активация на акаунт